Türkiye Cumhuriyeti'nin Yeni Uçağı TC-TUR Yarın Sabiha Gökçen'e İnecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye Cumhuriyeti'nin Yeni Uçağı TC-TUR Yarın Sabiha Gökçen'e İnecek

Türkiye Cumhuriyeti\'nin Yeni Uçağı TC-TUR Yarın Sabiha Gökçen\'e İnecek

Modifikasyonu 2,5 yılda tamamlanan Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni uçağı TC-TUR tescilli Airbus A330-200 Prestige, yarın İstanbul'a iniyor.

28.08.2014 19:03  Güncelleme: 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TC-TUR, Erdoğan’ın Çankaya’da devir teslim törenine katıldığı dakikalarda Türkiye’ye gelmek üzere ABD’nin San Antonio Havalimanı'ndan havalandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni VİP uçağının yarın saat 07.00’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi bekleniyor.

Kokpit.aero internet sitesinin haberine göre, Airbus’ın Toulouse’daki imalat hattından 2012’de çıkan uçak, daha sonra kabin modifikasyonu için San Antonio’daki Gore Design şirketine gönderilmişti. TC-TUR tescilli A330-200’ün kabini 90 koltuklu tasarlandı. İçinde toplantı salonu, özel yatak odasının bulunduğu uçağın teslim alınması, test uçuşlarının ardından THY tarafından yapıldı.

SABAH İSTANBUL'DA OLACAK

Çağrı kodu 'THY6901' olan uçak,bugün yolu çıkmak üzere Türkiye saati ile 17.23’te kapı kapadı. San Antonio’dan 17.40’ta havalandı. 3 pilotun yanı sıra 10 kişilik THY Teknik Ekibi’ni de taşıyan uçak, toplam 13 saat sürmesi planlanan uçuşun ardından saat 07.00’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmese bekleniyor.

Dışı beyaz olan uçak, burada THY HABOM hangarına alınacak. Gümrükleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından burada boyama işlemleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Cumhuriyeti'nin Yeni Uçağı TC-TUR Yarın Sabiha Gökçen'e İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • halkadamı: Buna ne ihtiyac vardı acaba ? buna harcanan parayla hayırlı bir fabrika kursaydılar bari. . ama önemli değil nasıl olsa parası bizden cıkıyor. . ALLAH yedirmesin. . . 16 13 Yanıtla
  • RİCA EDERİM HER KES OKUSUN: ARAŞTIRILSIN BAKILSIN KÖRÜ KÖRÜNE BİNİLMESİN. SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ HELE KENDİSİ BU İŞİ YAPIYORSA 2 1 Yanıtla
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement