Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor! - Son Dakika
Güncel

Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor!

İnternet ortamında paylaşılan "Bağımsız Ege Projesi" mektubu, okunma rekorları kırıyor.

02.09.2014 10:44  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, internet ortamında çok popüler olan Ege şivesiyle yazılmış "Bağımsız Ege Projesi" mektubuna köşesinde yer verdi. Mektupta, Egelilerin Türkiye'nin kronik sorunlarından kurtulmak için oluşturacakları bağımsız yeni bir devlet projesi esprili bir dille anlatılıyor.

Altaylı'nın "Adı Bağımsız Ege Projesi. Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var." dediği o mektup...

"Ben sıkıldım arkideş bu memleketten, yetti gari Egemiz için demokratik özerklik mi neyii, ondan taleb ediyom.

- Memlekette başkan seçiyola, bizim vergileeemizlen puropaganda yapayo, Yozgatlının, Kastamonulunun, Urfalının oylarıylan başımıza geliyo, bizi yönetiyola. Yetti gari ulen!!!!!!!!!!! Hasta etmen adama.

- Ege'mizin gaynaklarına Kasımpaşalıların, Konyalıların, Yozgatlıların elinde mundar ettiler yıllardır. 10 sene önce Gayseri neydi şimdi ne oldu, bi bakın bakem. Bi de bunlara oy vermeyen şehirlere bak, yerinde sayıyo, bak İzmir'e.

"EGE'YE GİTMİYOR ARKİDEŞ"

- Konya'ya gider bu zihniyet, Yozgat'a gider de, Ege'ye gitmiyor arkideş, ben özerklik istiyom. Ege'yi Egeliler yönetsin gari!

- Haritamız belli, (bkz: 2014 CB seçimleri) komşularımız Kuzey'de Çanakkale, Güney'de Antalya, Batı'da Yunanistan, Güneydoğu'da Afyon. (Afyon'u devletimize alamayız, yoksa senelerce G.Doğu sorunuyla uğraşırı, bissürü masraf olu, hiiiiiiiç gerek yok. Zaten sözde Egeli de olsa Konyalılarla daha iyi anlaşıyor onla.)

- Turizm vaa Bodrum, Çeşme bizde, sanayi vaaa, maden ocaklamız va. Tekstilimiz var, tarımımız va, sebze meyve bizde, dağlarımızdan yağ, bağlarımızdan bal akıpduru.

- Liman kentimiz İzmir, yurtdışıylan ticaretimiz zaten va. Ekonomi Bakanına Bubadağlı yaptıkmıydı iyi olu. Başkente İzmir yaparız. Şaraba zaten biz üretiyoz, kendimize vergi gomayız gari, o gadar da olsun arkideş.

"GÜNEŞ DE VAR RÜZGAR DA"

- Enerji, elektrik sıkıntımız da olmaz, güneş de var rüzgâr da alla şükür.

- Angaralıların Soma'yı çalıştırıp birileri rant etsin, birilere bizim paramızlan seçimde beleşe kömür dağıtsın deye Egeli işçilemize öldürmeye gerek yok. Avrupalı Tekirdağlı arkideşlerimizi de gapütülasyon verdik miydi, şarabımızla rakıyı takas eder, gül gibi yaşaaaa gideriz ay oğlum ya.

- Nufus 11 milyon, iyi. Resmi dilimiz Dengizlice. Güzeeee.

- İnsanımız çalışkan, aydın, hoşgörülü, moderen.

- AB'yi bugün başvuram yarın üyeyiz.

- Purojemizin adı Bağımsız Ege Projesi (BEP)"

Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • mehmet: he gari ege de yaşayıp böyle düşünenler yunanistan'a bağlanında soyunuz belli olsun . 26 26 Yanıtla ...: yazdığın kelimeleri düşünmeden yazdın herhalde 0 0
  • muhammet: Bu tür pislik insanların amacı Güzelim Türkiyeyi ve Türkiyeyi düşünen temiz insanları birbirine vurdurup kan dökülmesine sebep olmaktır türkiyede karışıklık olsa bunların bir tanesi bu ülkede durmaz ya paris ya amerikada olurlar çünkü onların uşağı bunlar aksini düşünen varsa söylesin bölmek bölünmekten başka bir şey söyledikleri yok bunların TÜRK lükle alakası yok kardeşim yok bunlar uşakkk uşakkkkkk 18 33 Yanıtla
  • ÇARŞIYAKA: Bir Karşıyakalı olarak bunu yazan, düşünen, aklından geçiren tüm zihniyetleri kınıyorum. Türkiye bir bütündür. Bölücülük yapan ister Egeli olsun, ister Doğulu olsun, alayına isyan. 15 30 Yanıtla giresunlu: bunu yazan bölücülük yapmıyor, şakadan egel, ilerin sorununa deginiyor ama asıl bölücülügü egeden geçinip egeye hizmet etmeyen zihniyetler egeyi kayseriden ayıyarak yatırım konusunda bölücülük yapıyor. dogru degilmi karşıyakalı. 3 0
  • ercan can: tamam oldu dıyelım egede ayrı devlet kurdunuz dıyelım yunanlılar sıze savaş acssaa kim koruyacak sızı kız kılıklı gençlerınız mı ulen anadoludan dogudan guneydogudan onlar zate n bu devletı kurtardılar sıze kalsaydıı vahhhhhhhhhhhhh kı ne vahhhhhhhhhhhhh 16 20 Yanıtla MUHACİR24: BUNU İSTEYENLERİN BABA VE DEDELER İSTİKLAL SAVAŞINDA BURDA DEĞİLLERDİ Kİ 0 0
  • ORTAASYALI: bu ülkede öz ve öz Türk nüfusu malesef sadece 7-8 gibi bişey, geri kalan kendine Türküm diyenlerin çoğu arnavut, bulgar, yunan, çerkez, laz(göçmen değil), arap gibi göçmen asimile edilmiş ırklar. 11 21 Yanıtla muhittin: Orta asyalı bu saydığın göçmen dediğin hele hele asimile dediğin ırklar Osmanlının Fethettiği yerleri Türkleştirmek İçin öz yurdundan oralara götürülmüş insanlar. 1 0
  • vanlı: Siz gidin geldiğiniz yerde devlet kurun . İran'ın Tebriz Şiraz şehirleri hep türk 10 milyona yakın oralarda kurun. Anadolu'nun yerlisi Kürtler ve Lazlar buna izin vermez hadi ikile. 6 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.


Advertisement