Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Foça'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Foça'da Yapıldı

Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Foça\'da Yapıldı

İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası'na 47'si kadın 138 sporcu katıldı.

22.06.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası'na 47'si kadın 138 sporcu katıldı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın da mücadele ettiği kıyasıya geçen müsabakaların ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren sporculara madalyalarının verilmesiyle şampiyona sona erdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası dün Foça'da yapıldı. İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Foça Yelken İhtisas Kulübü ve Foça Dalış Merkezi'nin de destek verdiği şampiyonaya Foça Belediyesi ev sahipliği yaptı. Foça Leon Otel önündeki Mersinaki Koyu'nda oluşturulan parkurda 47'si kadın 138 sporcu mücadele etti. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında daha önceden Urla'da yapılan yarışmaların Foça'daki yeni parkuru hem yetkililer hem yarışmacılar tarafından beğenildi.

EKONOMİ BAKAN YARDIMCISI DA YARIŞTI

Kadın ve erkekler ayrı olmak üzere; 2 bin 500 ile 5 bin metre serbest yüzme kategorilerinde ve 24 farklı yaş grubunda gerçekleşen müsabakalar kıyasıya ama centilmence geçti. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü birimleri de yarışların denizden emniyetini sağladı. Şampiyonanın en büyük sürprizini Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım yaptı. Yıldırım, erkekler 2 bin 500 metre serbest kategorisinde katıldığı yarışmada üçüncülüğü elde etti. Yarışmada 15- 25 yaşları arası kadınlar 5 bin metre kategorisinde en iyi dereceyi Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Nilay Erkal 1 saat 1 dakika 49 saniyeyle kazandı. 17-18 yaş arası erkekler 5 bin metre kategorisinde en iyi derecenin sahibi 1 saat 1 dakika 32 saniyelik süresiyle yine Fenerbahçe Spor Kulübü'nden Kubilay Alp'in oldu.

65 MADALYA DAĞITILDI

Yüzme yarışlarının tamamlanmasının ardından şampiyonada çeşitli yaş kategorilerinde ilk üçe giren sporculara toplam 65 madalya verildi. Ödül törenine DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Foça Belediye Başkan Vekili Bahar Öztürk, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, TYF Başhakem Ömer Akgül, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu ve TYF yetkilileri katıldı.

Törende konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 'Denizci Millet, Denizci Ülke' hedefini ilke edinmiş denizciler olarak, yüzme başta olmak üzere deniz sporlarını Türk insanına daha fazla sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şampiyonaya destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Öztürk, "Biz özellikle yüzme sporunu gençlere benimsetmeyi hedefliyoruz. Bu sene genç sporcularımızın yarışmaya katılımı, doğru yolda olduğumuzu da gösteriyor" dedi.

Organizasyonun Foça'da düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu belirten Foça Belediye Başkan Vekili Bahar Öztürk, "Sizleri ilçemizde ağırlamaktan ve şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan memnunuz. Yeni müsabakalara da ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağız" dedi.

YARIŞMANIN GEDİKLİSİ

Hem dereceye giren genç sporculara madalyalarını veren hem de yarıştığı kategoride madalya alan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, "Ben 45 yaşından sonra yüzmeyi tercih ettim. Koşmayı bıraktım, yüzmeye başladım. İlk defa 2011'de Urla'daki yarışlara katıldım. Bu yarışmadan her seferinde büyük keyif alıyorum. Bu nedenle Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ne teşekkür ediyorum. Bu tür yarışmalar sadece yazın değil kışın da olmalı. Ekonomi Bakanlığı olarak önemli organizasyonların İzmir'de yapılmasını teşvik ediyoruz. Yüzme şampiyonasını da uluslararası boyuta taşıyalım. Gelecek yıl 2-3 kat daha büyük organizasyonda buluşmayı diliyorum" diye konuştu.

'NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENE'

Açılış konuşmalarının ardından 4. TYF-DTO İzmir Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası'na destek veren kuruluşlara ve hakemlere teşekkür belgeleri, şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları, sertifikaları ve hediyeleri verildi. 2 bin 500 metrede 61-65 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Nazan Göğen'in şampiyonluk kürsüsüne arka fonunda Türk bayrağı bulunan Atatürk posterini boynuna asarak kürsüye çıktı. "Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene" diye bağıran Göğen, büyük alkış aldı. Bir günlük şampiyona madalya, sertifika ve para ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Foça'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı
    17:16 Düzce'de Anaokulu Öğrencileri Kütüphane Ziyareti Yaptı

    Düzce'de bulunan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, Kütüphaneler Haftası'nda anaokulu öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kitapları inceleyerek keyifli vakit geçirdi. Düzce genelinde haftanın 7 günü hizmet veren kütüphaneler, ramazanda sahura kadar açık tutuluyor ve öğrencilere nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunuyor.

  • Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı
    17:15 Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan şahsın öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı

    Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'i başkası zannettiğini öne sürüp bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı
    17:15 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, Malatya'yı kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini açıkladı

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, askeri hastanenin yanındaki alanda konut yapacaklarını ve kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde başlatacaklarını söyledi.

  • DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş: Oyumuz hiç kimseye değil
    17:13 DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş: Oyumuz hiç kimseye değil

    DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Meral Danış Beştaş, DEM Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu vurgulayarak, seçim meydanlarında kendilerini anlatmaya çalıştıklarını belirtti. Beştaş, oyumuzun hiç kimseye değil, kendimize ve DEM Parti'ye olduğunu söyledi.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    17:13 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Kavacık Görele Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ünlü isimler katıldı. Akın Petekkaya'nın cenaze namazı kılındıktan sonra Görele Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze alanında yaşanan bir olayda Saruhan Hünel, kalabalığın içindeki bir vatandaşa çarptı ve vatandaşın ayağı şişerek morardı. Hünel, kaza sonrası yaşanan gerginlik üzerine açıklama yaparak, hastaneye gitmeyi teklif ettiğini söyledi.

  • Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu
    17:13 Edirne'de toprağa gömülü ceset bulundu

    Edirne'de Hıdırağa köyünde yaşayan Hamit Kır'ın kayıp ihbarı üzerine yapılan soruşturma sonucunda, 12 gündür kayıp olan Kır'ın cesedi Küçükdöllük Göleti yakınında toprağa gömülü halde bulundu. Ceset, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili köyde bir çiftlikte çalışan şüpheli gözaltına alındı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri
    17:13 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Türkiye seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin seçimlerin en sağlıklı yapıldığı ülkelerden biri olduğunu belirterek, seçim süreçlerinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Destici, Gölbaşı'ndaki partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, Gölbaşı'nın belediye başkan adayı Gökhan Koçak'ın önde olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, Cumhur İttifakı'nın ruhunun devletin bekasını öncelikli tuttuğunu vurgulayan Destici, Türkiye'nin seçim güvenliğinin sağlandığını ve seçimlerin güvenli bir şekilde yapıldığını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı
    17:13 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesiyle en düşük maaşı 22 bin TL'ye çıkardı

    Babadağ Belediye Başkanı ve İYİ Parti Başkan Adayı Ali Atlı, toplu iş sözleşmesi toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Atlı, çalışma arkadaşlarının 'Toplu İş Sözleşmesi' ile en düşük maaşın 22 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.


Advertisement