Türkeş'in Oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti'den İstifa Etti - Son Dakika
Güncel

Türkeş'in Oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti'den İstifa Etti

Türkeş\'in Oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti\'den İstifa Etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş, "Her fırsatta babam Alparslan Türkeş'e dil uzatarak hadlerini aştılar." dedi ve AK Parti'den istifa etti.

29.05.2015 15:06  Güncelleme: 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen MHP'nin eski lideri Alpaslan Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş milletvekilliğinin sona ermesine kısa bir süre kala AK Parti'den istifa etti. Türkeş, istifa ederken AK Parti'yi ağır sözlerle eleştirdi.

"TÜRK ADININ ANAYASADAN ÇIKARILACAĞINI FARK ETTİM"

Türkeş istifasını açıklarken "Seçim beyannamesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasası'ndan "Türk" adının çıkarılacağı, "Başkanlık sistemi adı altında 92 yıllık devletimizin bölünerek, 'federasyon ve özerk' alanlara dönüştürüleceği tuzağını fark ettim." dedi.

Her türlü haksız itham ve zorluğa, bilinmeyen birçok duruma karşın, birlikte yola çıktığı insanlara karşı tam bir vefa göstermek adına dört yılı AK Parti üyesi olarak tamamladığını vurgulayan Türkeş, şunları kaydetti:

"Seçim beyannamesindeki bu ve benzeri istekler, Türkiye'yi bölmek isteyen terör hareketinin ve arkalarındaki karanlık güçlerin istekleriyle ya benzeşmekte ya da birebir örtüşmektedir. Yılın 365 günü demokrasi sözünü dillerinden düşürmeyenlerin, böylesine tehlikeli bir seçim beyannamesi hazırlanırken bir kez olsun halkın iradesinin temsilcisi olan milletvekillerinin görüşlerini almamaları, iddia ettikleri ileri demokrasi seviyelerinin ispatıdır.

"HER FIRSATTA BABAMA DİL UZATARAK HADLERİNİ AŞTILAR"

Bir diğer husus, AKP Genel Başkanı Davutoğlu ve aynı zihniyet sahiplerinin her fırsatta babam Alparslan Türkeş'e dil uzatarak hadlerini aşmalarıdır. Kurtuluş Savaşı'na, milli mücadeleye başbuğluk ederek haçlı ordularına karşı insanlık tarihinin en muazzam zaferlerini kazanan ve böylece İslam'ın bu topraklarda var olmaya devam etmesine vesile olan Atatürk adının telaffuz dahi edilmesinden ısrarla kaçınılması, muhakkak ki bir art niyet göstergesidir."

"İSTİFA EDİYORUM"

Türkeş, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nde milli ve siyasi iklimin süratle bozulmaya yüz tuttuğunu gördükten sonra, bu partide görev yapmanın büyük bir manevi, milli ve vicdani vebal yükleyeceği inancına kanaat getirdiğim için, tarihe not düşmek amacıyla Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

Türkeş'in istifasıyla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 311′e düştü.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkeş'in Oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş AK Parti'den İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (210)

  • ŞANLIURFALI: faşizan bir tutumla kimse bir yere varamaz AK parti için kayıp deyil kazançtır sıkıntı yokk 9 44 Yanıtla
  • hakan: Babası da menfaati gereği darbe yapanların yanında yer almıştı.şimdi oğlu yolundan gitti.menfaati bitti anında sattı. 18 27 Yanıtla
  • WOS WOS: ELIKCISI TETİKÇİSİ. ARSIZI HIRSIZI.TERORISTI MAFYASI. CHP SI MHP SI EY DAGDAKI TEROSTI.VATANSEVERI VATAN HAINI.GELIYORRRRRRRRRR AKP AKP AKP AKP GELIYORRRRRRR GUMBUR GUMBUR GELIYOR. IMPARATOR RECEP TAYYIP ERDOGAN IN PARTISI GELIYOR.IKTIDAR GELIYOR. ULKEMIZIN GURURU GELIYORRRRRR HEEHEHRHEYYYYYYTTTT KISKANANLAR CATLASIN KISKANANLAR CATLASIN 2 42 Yanıtla
  • SONER: Herkes gerçekleri yavaş yavaş görüyor MHP gümbür gümbür gelecek! 31 11 Yanıtla
  • HAKAN: BİR HAİN EKSİK OLMUŞ AK PARTİDEN 17 22 Yanıtla
  • hak: Arkadaşlar Allah rızası için oyunumuz ak partiye verin kominist bebek katili pkk ya oy vermeyiniz eğer verirseniz ahirette sorgusu çok ağır olacak 20 16 Yanıtla
  • SONER: ARKADAŞLAR GÖRÜYORSUNUZ AKPLİ ARKADAŞLAR ARTIK UYANIN ALLAHINIZI SEVERSENİZ BİR GRAM İÇİNİZDE VATAN SEVGİNİZ VARSA UYANIN.BU AKP İLE HDP SANDIĞA GÖMÜLMEZ İSE TÜRKİYE GÖMÜLECEK 33 2 Yanıtla
  • CHPLİ: Akp ve Hdpye dur demek için Oylar Mhpye 25 9 Yanıtla
  • ....: ancamı gördün akp nin niyetini senin o partide ne işin var zaten.. 30 2 Yanıtla
  • RAFET TOPAKTAŞ: AK PARTİDEN İSTİFALAR BAŞLADI, A 22 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement