Turkcell'den 100 Milyon Dolarlık Satın Alma - Son Dakika
Teknoloji

Turkcell'den 100 Milyon Dolarlık Satın Alma

Turkcell\'den 100 Milyon Dolarlık Satın Alma

Turkcell, bugün yaptığı duyuruyla Euroasia Telecommunications Holding'i tamamen satın aldığını açıkladı.

27.06.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Turkcell, bugün bir basın açıklaması yaptı. "Özel durum" olarak adlandırılan açıklamada Turkcell, sermayesinin %55,04'üne sahip olduğu Euroasia Telecommunications Holding BV'nin kalan %44,96 payının tamamını satın aldıklarını duyurdu.


Ayrıca Euroasia, Ukrayna'da mobil telekom pazarında "life:)" markasıyla faaliyet gösteren LLC Astelit'in %100'üne sahip. Yani "life:)" markası da artık Turkcell firmasına geçmiş bulunuyor. Turkcell bu satın alma için 100 milyon dolar ödeyecek.


Bu satı almayla ilgili olarak Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu yaptığı açıklamada "Turkcell olarak faaliyette olduğumuz ülkelerdeki konumumuzu daha da güçlendirmek için organik ve inorganik büyüme opsiyonlarımızı değerlendireceğimizi ifade etmiştik. Bu kapsamda ilk büyük adımı Ukrayna'da atıyoruz. Ukrayna'nın, Turkcell'in uluslararası operasyonlarında bir başarı hikayesi ve deneyimlerimizi bölgeye taşırken bizim için bir pilot ülke olacağına inanıyoruz. Ukrayna'daki 3G ihalesinde en büyük yatırımı yapan life:)'ın 3G hizmetlerini 4 Haziran'da yaptığımız lansman sonrası çok kısa sürede 2,3 milyon müşterisinin kullanımına sunması bu inancın yerinde olduğunun bir göstergesidir. Bu satın alma ile bu ivmeyi daha da hızlandırmanın ve life:)'ın pazarda daha güçlü bir oyuncu olarak Turkcell Grubu'na olan katkısını artırmasının önünü açmış oluyoruz." dedi.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Turkcell'den 100 Milyon Dolarlık Satın Alma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement