Turkcell'de Süreyya Ciliv Devri Kapandı - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell'de Süreyya Ciliv Devri Kapandı

2007 yılından bu yana Turkcell'in başında bulunan Genel Müdür Süreyya Ciliv görevinden ayrıldı.

28.01.2015 18:11  Güncelleme: 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:

"9 Ocak 2007'de Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Süreyya Ciliv, 31 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştır.

CİVİL'İN AÇIKLAMASI

Süreyya Ciliv görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak "Turkcell'de geçirdiğim sekiz yılda bilgiyle, teknolojiyle, inovasyonla, ve güçlü takım oyunuyla müşterilerimize, milletimize, sektöre ve hissedarlarımıza değer yaratmak için çalıştık. Bu yolculukta bize inanan ve eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma, müşterilerimize, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Emanet aldığım bayrağı teslim ederken birlikte çalıştığımız bu güçlü ekibin Turkcell'i daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum." dedi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANINDAN TEŞEKKÜR

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akça "Turkcell olarak Sayın Süreyya Ciliv'in Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Sayın Ciliv, şirketimizin bir GSM şirketinden, bugün Türkiye'nin ve bölgenin önemli iletişim ve teknoloji şirketine dönüşümüne liderlik etmiştir. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz." diye belirtti.

CİVİL'İN KOLTUĞUNA VEKALET EDECEK İSİM

Turkcell Yönetim Kurulu, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz'ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar vermiştir. Ayrıca, yeni Turkcell Genel Müdürü atama sürecini başlatmıştır."

İLKER KURUÖZ KİMDİR?

İlker Kuruöz, 2006'da Turkcell'e katıldı. Profesyonel iş hayatına 1994'de ABT'de başlayan Kuruöz, NCR'da Sistem Danışmanı, Garanti Teknoloji'de Bölüm Müdürü ve Accenture'da Kıdemli Müdür olarak çalıştı. Aralık 2013'de Teknoloji Grup'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmadan önce Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. İlker Kuruöz 1992'de Bilkent Üniversitesi Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği bölümünden mezun oldu, yüksek lisans eğitimini de 1994 yılında aynı üniversitede tamamladı.

SÜREYYA CİVİL 8 YILDIR GÖREVDEYDİ

Süreyya Ciliv 1958 yılında, Zonguldak'ta dünyaya geldi. 1977'de üniversite eğitimi almak üzere ABD'ye gitti. 1981'de Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. 1983 yılında ise Harvard Üniversitesi'nden MBA derecesini aldı. Profesyonel hayata ilk adımını Massachusetts eyaletindeki Metagraphics Company'de Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak attı. Daha sonra aynı şirkette Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörlüğü'ne terfi etti.Süreyya Ciliv, 1987 yılında Novasoft Systems Şirketi'ni kurdu. Takip eden on yıl içerisinde bu şirkette Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonlarında bulundu. Ciliv 1997 senesinde Türkiye'ye Microsoft Ülke Müdürü olarak döndü. 2000 yılında şirketin Amerika'daki merkezine atanan Ciliv, 2007 yılına kadar Microsoft Global Satış, Pazarlama ve Servisler Grubu'nda üst düzey yönetici olarak çeşitli görevler üstlendi. Süreyya Ciliv, Ocak 2007'den bu yana Turkcell'in Genel Müdürü olarak çalışıyordu.


Turkcell\'de Süreyya Ciliv Devri Kapandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Turkcell'de Süreyya Ciliv Devri Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • a.rasim: adınızı teğiştirin türkcell türk şirketi değil artık, kazıkçılar 9 3 Yanıtla
  • turan: inşallah yakında da iflas haberini alırız bu dolandırıcıların 6 0 Yanıtla
  • kara murat: turksel batsın mıletın cıvıne kuntur parası bırakmadı 1 0 Yanıtla
  • Gurur: Süreyya civil mi ciliv mi 1 0 Yanıtla
  • Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    20:04 Kripto Para Borsası FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, Bankman-Fried'in tarihin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini ve müşteri fonunu kendi amaçları için kullandığını ifade etti. Yargıç Kaplan, Bankman-Fried'ı 7 suçtan suçlu buldu ve 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Advertisement