Turkcell`de Rekor Müşteri Kaybı - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell`de Rekor Müşteri Kaybı

Turkcell`de Rekor Müşteri Kaybı

Turkcell`in faaliyet raporuna göre, 2013 sonunda 35.2 milyon olan Türkiye`deki abone sayısı 2014 sonunda 34.6 milyona düştü.

28.03.2015 13:52  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'de 3.93 milyar TL temettü dağıtımına karar verildi, ancak devam eden sorunlar iyimserliği etkiliyor. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle, uzun bir süreden sonra SPK'nın müdahalesiyle gerçekleştirilebilen Turkcell genel kurulunda ortaklar arasındaki mevcut sorunların çözülemediğine dair sinyaller, şirkete yönelik beklentilerin olumluya dönmesini engelliyor.

ŞİRKET SORUNLARI

Ana hissedarlardan Alfa'nın "şirketteki açmazın çözülmediği" yünündeki açıklamasının yanı sıra, yönetim kademelerinde son dönemde yaşanan değişiklikler sonrası yeni yöneticilerin geçireceği adaptasyon süreci de yakın döneme ilişkin iyimserliği sınırlıyor. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle genel kurulu toplanamayan ve 2010 yılından beri temettü dağıtamayan Turkcell'in dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, 2010-2014 dönemlerine ilişkin olarak toplam 3.93 milyar lira temettünün nakit ve peşin olarak dağıtılması kabul edildi.

YÖNETİMDEKİ DEĞİŞİKLİKLER OLUMSUZ ETKİLEDİ

Finans Invest Analisti Melda Ağırdaş, "Turkcell'in eskisi gibi aktif bir yönetim ile rekabetçi şekilde yönetilen bir yapıya kavuşulması lazım. Ancak yönetimde çok sert değişiklikler oldu. Bunun son halkası genel müdür Süreyya Ciliv'in görevden ayrılmasıydı. Ancak ondan önce de birçok genel müdür yardımcısı ile orta kademe yönetici değişikleri oldu. Bu da şirketin rekabetçilikte geri kalmasına neden oldu.

"DEĞİŞİM OLDUKÇA ŞİRKET GERİLEDİ"

Çünkü yeni yöneticiler için bir adaptasyon süreci gerekiyor" dedi ve ekledi: "Turkcell'de abone kayıpları bir süredir zaten devam ediyordu, 2014 yılında ise rekor abone kaybı yaşandı. Şirketin eski günlerdeki kadar rekabetçi bir yapıda olmadığının sinyallerini alıyoruz. Yönetim kurulu SPK'nın atadığı isimlerden oluşuyor ve ana ortakları temsil eden kimse yok. Dolayısıyla mevcut yönetim radikal kararlar almadan yola devam ediyor."

MÜŞTERİ SAYISI DÜŞTÜ

Turkcell'in faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, 2014 sonu itibariyle Türkiye'deki abone sayısı 34.6 milyon oldu. Abone sayısı 2013 sonunda 35.2 milyondu. Turkcell'in dünkü genel kurul toplantısında, aday gösterilmediği için yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapılamadı. Toplantıda şirket esas sözleşme değişikliklerine ilişkin teklif de kabul edilmedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Turkcell`de Rekor Müşteri Kaybı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • TURGAY ULUSOY: kaliteli ama pahalı 29 0 Yanıtla
  • Oz: Dahada düşecek kazıkçı Türkcell 28 1 Yanıtla
  • HoPp: Beter olsunlar. Iyimi ayrilmjsim turkcellden. Temelimizi aglatti turk turk turk basindaki kelimeyle. Yasasin aveaaaaaa 26 2 Yanıtla
  • hakan: Türkcel soydu bizi resmen yıllarca numaramı taşıdımda kurtuldum bu kan emicilerden 28 0 Yanıtla
  • Gerçek: Yine en iyisi Turkcell diğerleri hikaye 2 23 Yanıtla
  • nuri: Ne kazık atmıştı be tam 13 yıl resmen kanını emdiniz ne diyelim beter olun 24 1 Yanıtla
  • evren: şu turkcel kadar namussuz operatör yok borcu bir türlü bitmiyor her gün bi zımbırtı çıkıyor 39 liralık kampanyaya 60 lira ödüyordum beter olsunlar inşallah 22 0 Yanıtla
  • turanvarer: inşallah en yakın zamanda iflas olur batar yok olurlar 15 6 Yanıtla
  • raskoln: ama internet paketleri çok pahallı 1 gb nete 25 tl istiyorlar oysa o paket en az 30 gb olmalı 1 gb bir kaç saatde bitiyor artık herkeste ucuz pahallı akıllı telefonlar var 20 0 Yanıtla
  • birisi: Bence hep birlikte kendim ettim kendim buldum şarkısını söylemeliler :D 20 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement