Türk ve Yabancı Öğrenciler, Aü'yü Tercih Etti - Son Dakika
Yerel

Türk ve Yabancı Öğrenciler, Aü'yü Tercih Etti

AÜ Eğitim Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan: "2014 2015 eğitim öğretim yılında kontenjanlarımızın yüzde 98.88'i doldu, ayrıca yabancı uyruklu öğrenci sayısında ise geçen yıla oranla yaşanan yüzde 17'lik artış var"

21.11.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim-Öğretim ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kontenjanlarının yüzde 98.88'inin dolduğunu, yabancı uyruklu öğrenci sayısında ise geçen yıla oranla yaşanan yüzde 17'lik artış sağlandığını bildirdi.

Prof. Dr. Özcan, yaptığı açıklamada, bu yılki 5 bin 701 örgün öğrenci kontenjanının 5 bin 637'sinin dolduğunu belirterek, kayıt yaptıran öğrencilerin yüzde 25'inin ilk sıraya Anadolu Üniversitesi'ni yazdığını kaydetti.

Açıköğretim sistemiyle sunduğu uzaktan öğretim faaliyetleriyle Türkiye'nin lider üniversitesi olma özelliği gösteren Anadolu Üniversitesi'nin, Açıköğretim Fakültesi'nde 1 milyon 390 bin aktif öğrencisinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

"Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin geldikleri illere baktığımızda ise Eskişehir dışında ilk sırada Ankara yer alıyor. Bunun dışında ikinci sırada İstanbul, üçüncü sırada Bursa ve dördüncü sırada ise İzmir bulunuyor. Bize gelen öğrencilerin yüzde 19'u Eskişehir'den, kalan yüzde 81'i ise il dışından geliyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kontenjanlarımızın yüzde 98.88'i doldu, ayrıca yabancı uyruklu öğrenci sayısında ise geçen yıla oranla yaşanan yüzde 17'lik artış var. Kontenjanların tamamına yakınını doldurduk. Bu Anadolu Üniversitesi açısından büyük önem taşıyor. Onun dışında Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı'nda uzun yıllardır Anadolu Üniversitesi, Türkiye'de ilk 3'te yer alıyor. Çok sayıda öğrenci yurt dışından bize gelirken, aynı şekilde birçok öğrenci de bizden yurt dışına gidiyor. Sayılara baktığımızda ise giden öğrenci sayımızın daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu arada Anadolu Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayılarına Erasmus+ Değişim Programı ile Açıköğretim Fakültesi Batı Avrupa ve Azerbaycan Programları öğrencileri dahil değildir. Bizim şu anda kayıtlı olan 1064 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunuyor."

Öğrenci odaklı hizmetler

Prof. Dr. Adnan Özcan öğrencilere yönelik birçok proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin Anadolu Üniversitesi'ni seçmelerindeki önemli faktörler arasında kütüphanenin şu anda 24 saat hizmet veriyor olmasını, sadece 1 liraya öğle ve akşam yemeği olanağından yaralanabiliyor olmalarını sayabiliriz. Ayrıca öğrencilerimize kütüphane civarında geceleri ücretsiz olarak çorba, kahve ve çay servisi olanağı sunuyoruz. Bunların dışında Anadolu Üniversitesi'nin şu anda 50'nin üzerinde öğrenci kulübü var. Öğrenciler bu kulüpler sayesinde pek çok faaliyette bulunabiliyorlar. Öğrenci kulüplerimiz etkinlikleri kapsamında şehir dışına geziler düzenleyebiliyor, ayrıca etkinliklerine konuk davet edebiliyorlar. Bunun yanında etkinliklerde kullanılmak üzere ücretsiz salon tahsisi sağlıyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk ve Yabancı Öğrenciler, Aü'yü Tercih Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement