Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
Dünya

Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek

Norveç, 2011 yılında sınır dışı ettiği Kürt kökenli Türk vatandaşı Kamran Kaplan ve ailesine, 12 bini tazminat olarak toplam 20 bin avro ödeyecek.

24.07.2014 12:34  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç, 2011 yılında sınır dışı ettiği Kürt kökenli Türk vatandaşı Kamran Kaplan ve ailesine, 12 bini tazminat olarak toplam 20 bin euro ödeyecek.

Strazburg'da faaliyet gösteren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), "PKK sempatizanı" olarak nitelenen ve Norveç'te ağır yaralama sucu işlediği gerekçesiyle mahkum olduğu belirtilen Kamran Kaplan ile 2012 yılında Norveç vatandaşlığını elde eden esi ve üç çocuğu tarafından 2011 yılında yapılan başvuru üzerine açılan davayı Norveç aleyhinde sonuçlandırdı.

Mahkeme, başvuru yapanların, Kamran Kaplan'ın Norveç'ten sınır dışı edilmesinin aileyi böldüğü ve otizm hastalığı olan, ailenin en küçük çocuğunun özel tedavi ihtiyaçlarının dikkate alınmadığını savunduğu davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özel ve aile hayatına saygı ile ilgili 8. Maddesinin ihlal edildiğine hükmederek Kaplan ailesine tazminat olarak toplam 12 bin, mahkeme masrafları olarak da toplam 8 bin euro ödenmesi kararını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement