Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan: "Yht'nin Güzergâhı Sadece Siyasi Show... - Son Dakika
Yerel

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan: "Yht'nin Güzergâhı Sadece Siyasi Show...

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan: "Yht\'nin Güzergâhı Sadece Siyasi Show...

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, Yüksek Hızlı Tren’in güzergahı sadece siyasi şov amaçlı belirlendiğini kaydetti.

10.09.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, Yüksek Hızlı Tren'in güzergahı sadece siyasi şov amaçlı belirlendiğini kaydetti.

Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan, "Yüksek Hızlı Tren faaliyete başladı. 3 ayda 150 bin yolcu taşındığından bahsediliyor. Fakat 3 sene önce yollar kapatılmadan önce rakamların kat ve kat fazlası zaten taşınıyordu bu yollarda. Adapazarı - Haydarpaşa arası çalışan trenlerimiz şuanda çalışmamakta. Ana hat trenlerimiz çalışmamakta. Büyük bir yolcu potansiyeli maalesef hızlı trenin kapasitesine bırakılmış durumda. Adapazarı - Haydarpaşa çalışan trenlerimizi geri istiyoruz. Böyle bir çalışma içerisinde bulunmak istiyoruz. Zira trafik yoğunluğunun azaltılması ve farklı etkenlerde göz önünde bulundurulduğunda bunun ne kadar önemli olduğunu herkes anlıyordur. Ayrıca Yüksek Hızlı Trenin hattında bulunan Arifiye istasyonu Sakarya'yı temsil eden bir istasyon. Fakat iki tane YHT Arifiye de duraklıyor. Hızlı tren seferlerinin ve bütün trenlerin Arifiye de durmasını istiyoruz. Zira Alifuatpaşa, Arifiye arası YHT'nin ortalama süresi hızı 65 kilometredir. Ayrıca Sapanca ile Köseköy arası 200'ün üzerine çıkıyor. Köseköy'den sonra ortalama hızı 100 ile 120 kilometredir. Yani Arifiye'de bütün trenlerin durması YHT için çok fazla bir süre anlamında aksatmaya veya geçikmeye sebep olmayacaktır" dedi.

Yüksek Hızlı Tren'in güzergahının siyasi şov amaçlı belirlendiğini belirten Başkan Kalkan, "Demir yollarına son 10 yılda ciddi yatırımlar yapıldı. Bunun karşılığı alındı mı? 2002 - 2013 yılları arasında 25 Milyar TL para harcandı. 2014 yılı demir yolları için 9 milyar liralık ödenek konuldu. 12 yılda toplam 34 Milyar TL'lik harcama yapıldı. Bunun karşılığı alındı mı derseniz bence alınmadı. Yani 34 Milyarın karşılığı belki 20 milyar TL'lik iş yapıldı ya da yapılmadı. Avrupa da bir hızlı tren yolunun kilometresi 15 milyon EURO civarında iken, Türkiye'de ise 18 milyon Euro'dur. Gerçekten kilometrede 3 milyon euro çok büyük bir rakamdır. YHT çiziminde, fizibilitesinde doğru çalışmalar yapılmadığını düşünüyoruz. Bu hükumetten önceki hükumetin başlatmış olduğu bir proje vardı Ayaş projesi vardı yüksek hızlı tren projesi. Bu Ayaş hattının tünelinin yüzde 75'i bitmişti. Asıl güzergah oydu. YHT güzergahları belirlenirken, cetvelle çizilir gibi çizilir gibi bir güzergah çizilmesi gerekiyor. Fiziki şartlarda çok önemli" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Ulaşım Sendikası Sakarya Şube Başkanı Ömür Kalkan: 'Yht'nin Güzergâhı Sadece Siyasi Show... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement