Türk Sinemasını Altın Koza Heyecanı Sardı - Son Dakika
Magazin

Türk Sinemasını Altın Koza Heyecanı Sardı

Türk Sinemasını Altın Koza Heyecanı Sardı

21. Altın Koza Uluslar arası film festivali tanıtım toplantısı İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

03.09.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21. Altın Koza Uluslar arası film festivali tanıtım toplantısı İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Milli futbolcu Saffet Sancaklı Altın Koza A.Ş Başkanı Candan Yaygın, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ozan Aksu, oyuncular Yusuf Sezgin, Mehmet Aslan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Adana'nın bir sinema merkezi olacağını söyleyerek, "21. Altın Koza film festivalinde bu sene dünyanın birçok ülkesinden filmler belgeseller olacak. Söyleşiler, sergiler konserler bir hafta boyunca halkla buluşacak. Adana'nın merkezinin dışında da gerçekleşecek konserlerle vatandaşlarımızı Altın koza film festivalinin içine çekeceğiz. Festivalde Ulusal uzun metrajlı film yarışması, ulusal öğrenci filmleri yarışması, Akdeniz ülkeleri kısa film yarışması olacak. 20 Eylül Cumartesi yapılacak törenle büyük ödüller olacak" dedi.

Yarışmanın ödüllerini de açıklayan Sözlü, "Ulusal Uzun Metrajlı Film yarışmasında toplam 630 bin lira ödül verilecek. Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmasında 30 bin lira, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışması dört ayrı kategoride 40 bin liralık ödül verilecek. Altın Koza film festivalinin Film gösterimlerinin de bedelleri dahil 740 bin lira ile sinemaya katkısı olacak. Bu da küçümsenmeyecek bir meblağ." ifadelerini kulandı.

Festivalin bu seneki temasının Türk Sinemasının 100. Yılı olduğunu söyleyen Sözlü, "Bu sene Altın Koza Film festivaline Damgasını vuracak tema Türk sinemasının 100. Yılı. Türk sineması dünyada önemli bir yere sahip. Türk sinemasını beğeniyorum. Milliyetçi bir siyasetçi olarak Türk sinemasını çok önemsiyorum. Amerika'da yüksek ücretlerle film yapıyorlar. Avrupa Birliği sınırları içerisinde ve OECD ülkeleri arasında Amerikan sinemasına gişe hasılatı ve seyirci sayısıyla yenilmeyen yegane sinema Türk sinemasıdır. Popüler kültürün egemen olduğu dünyada kendi kültürünü yaşatmak isteyen bir ülke için sinema önem taşıyor. Türk sinemasının siyasetçilerin üzerinde bir etkisi var. Yüzüncü yılını da ana tema olarak vurgulamak altın koza olarak güzel bir iş. 16 Eylül'de gerçekleşecek açılışta ana tema 100. Yıl. Dolayısıyla çeşitli söyleşiler ve sergiler gerçekleştireceğiz. Ülkemizde film festivalleri konusunda süreklilik açısından Altın portakal ve Altın Koza'nın önemli bir yeri var. Biz kendisine has, özgün değerlerle en iyisin yapmak istiyoruz. Bir kıyas peşinde değiliz. Sanatın hak ettiği değeri görmesi hususunda gerekli muameleyi objektif şartlarda görmesini istiyoruz. Adananın yeni seçilmiş başkanıyım. İlk biz yapmıyoruz. Altın kozada yeni belediye başkanı var ama acemilik olmayacak. Dünden daha iyiye taşıyacağız. Türk sineması önümüzdeki dönemlerde daha iyi yerlerde olacaktır. Kısıtlı imkanlarla çok iyi işler yapıldı. Önümüzdeki yıllarda daha iyi işler de olacaktır." şeklinde konuştu.

Altın Koza A.Ş Başkanı Candan Yaygın ise bu sene engelsiz sinema hizmeti de yapacaklarını söyleyerek: "Engelsiz sinema ile engelli vatandaşlar için özel hazırlanmış salonlarda yapılan sistemle engelli vatandaşlarımıza sinema izleteceğiz. Lise dengi okullarda bulunan öğrencilerin sinema salonlarına taşınması için çalışacağız. Gelemezlerse okullarda yapılan sinemalarda izleteceğiz. 70 bin öğrenciye izleteceğiz. 205 film gösterime girecek. 500 küsür seans gerçekleşecek. Sevgi kortejimiz olacak." Dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür dairesi başkanı Ozan Aksu ise ; ilçelere de sinema izleteceklerini söyleyerek: " il sınırları büyükşehir belediye sınırları haline geldi. Diğer ilçelerin de katılımı bizim için önemli. Yakın zamanda hayatını kaybeden Çolpan İlhan'ı rahmetle anıyorum. 150'ye yakın çalışma arkadaşımız var. Adana izleyici ödülünü önemsiyoruz. Belki bu festivale yetiştirmeye çalışıyoruz. Film izlenen bir festival olmak istiyoruz. İzleyiciyle seçkin eserleri buluşturmak istiyoruz. Adana'da çekilen filmler Büyükşehir belediyesi olarak katkı sağlıyoruz. Biz Adana'da film çekmek isteyen bütün sinemacılara makine ekipmanlarımızla katkı sağlayan bir belediyeyiz" diye konuştu.

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ'NDE ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASINDA 12 FİLM YARIŞACAK

Altın Koza Film Festivali'nde bu sene uzun metrajlı film yarışmasına 45 film başvurdu. Filmlerden 12'si finale kaldı. 15-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde Türk Sineması'nın 100.Yılı da kutlanacak. Cannes'da gösterilen filmler de Altın Koza Film Festivali'ne izleyiciyle buluşacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Türk Sinemasını Altın Koza Heyecanı Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement