Türk Savaş Pilotu Buğra Baldan'ın Büyük Başarısı - Son Dakika
Güncel

Türk Savaş Pilotu Buğra Baldan'ın Büyük Başarısı

Türk Savaş Pilotu Buğra Baldan\'ın Büyük Başarısı

ABD bulunan NATO uçuş okulunda pilotaj eğitimi gören Türk savaş pilotlarından Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, üç dalda birinci olup tüm ödülleri kazandı.

31.08.2015 10:52  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bulunan NATO uçuş okulunda Avrupa-NATO Müşterek Jet Pilot Eğitim Programı (Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program - ENJJPT) pilotaj eğitimi gören Türk savaş pilotlarından Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, üç dalda birinci olup tüm ödülleri kazandı.

Teğmen Baldan, 14 Ağustos 2015 tarihinde ABD'deki Laughlin Hava Üssü'nde düzenlenen törenle mezun olarak pilot brövesini taktı.

6 PİLOT GİDİYOR

Türk Hava Kuvvetleri tarafından 2012 yılından bu yana her yıl 6 Türk pilot adayı teğmen Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (Avrupa-NATO Müşterek Jet Pilot Eğitim Programı-ENJJPT) kapsamında ABD'ye uçuş eğitimi için gönderiliyor.

BİRİNCİ OLARAK MEZUN OLDU

2013 yılında İstanbul Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra ENJJPT kapsamında ABD'deki uçuş eğitimine başlayan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, bu yıl birinci olarak mezun olma başarısını gösterdi.

AİLESİ TAKTI

14 Ağustos 2015 tarihinde Laughlin Hava Üssü gerçekleştirilen törende; 'Top Stick' (Uçuş Performansı ve Uçuş Notları), 'Distinguished Graduate' (Akademik Eğitim, Uçuş Disiplini ve Temel Askerlik Esasları) ve 'Air Training Commander's Trophy' (Komutanlık Özel Ödülü) ödüllerini alan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan'a pilot brövesi törene katılan ailesi tarafından takıldı.

ÜLKENİN GURUR KAYNAĞI OLDU

Kazandığı başarı ile Türk Hava Kuvvetleri'nin gurur kaynağı olan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, pilotaj eğitiminin bundan sonraki safhasına ABD'deki Sheppard Hava Üssü'nde alacağı F-16 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi ile devam edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Savaş Pilotu Buğra Baldan'ın Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • cCc KAYSERİLİ: cCc NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE cCc 29 56 Yanıtla
  • dem: amerika ağzımıza bi parmak bal çalmış yine yalanın bakayım 43 15 Yanıtla
  • küskücü: HELAL SANA YİĞİDİM.. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN. 46 1 Yanıtla
  • urfaloji: Bakın işte bide diyolar Kürtler niye savaşıyor? Yıllardan beri askeriyenin yahut önemli bir mercihe atadığı bir kürt yok adamlar hep zoraki hakkını alıyorlar. Peki kaç tane kürt pilot var açıklasanıza bana. 4 42 Yanıtla
  • muhammed: eee bana ne faydası var 1 35 Yanıtla muhammed: vergilerimin hepsini tam zamanında veriyorum.yapılanlar söylenmez ama madem çok merak ettin söyleyim.ögrenci okutuyorum.peki sen ne yaptın.allahamı taptın.tapmak para etmez sana kazanç getirmez.başka ne yaptın imanınımı yücelttin.o da işe yaramaz 0 1 Kölün: Faydasi ne demek..... Rahat uyuyorsun... 0 0
  • Asker: Helal olsun komutanım 31 1 Yanıtla
  • &!: napak 3 29 Yanıtla
  • polis: helal olsun 19 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement