Türk Sağlık-Sen: İş Bırakan Aile Hekimlerine Soruşturma Açmak Suçtur - Son Dakika
Güncel

Türk Sağlık-Sen: İş Bırakan Aile Hekimlerine Soruşturma Açmak Suçtur

Türk Sağlık-Sen: İş Bırakan Aile Hekimlerine Soruşturma Açmak Suçtur

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı illerde iş bırakan aile hekimleri hakkında tutanak tutulması ve soruşturma açılmak istenmesinin yasa dışı olduğunu, bunu yapanların suç işlediğini belirtti.Kahveci, yaptığı açıklamada, "4"...

05.12.2013 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bazı illerde iş bırakan aile hekimleri hakkında tutanak tutulması ve soruşturma açılmak istenmesinin yasa dışı olduğunu, bunu yapanların suç işlediğini belirtti.

Kahveci, yaptığı açıklamada, "4 Aralık'ta hakları için alanlara çıkan, iş bırakan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları hakkında bazı illerde tutanak tutulduğu bilgisini aldık. Çalışanların feryadını duymayanlar, anlaşılan iş ceza vermeye gelince çok hevesliler" dedi.

Danıştay 12. Dairesi'nin, iş bırakma eylemine katılanların özürsüz olarak bir gün işe gelmeme fiilini işlemediklerine hükmettiğini dile getiren Kahveci, şunları ifade etti:

"Türk Sağlık-Sen olarak aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarımızın 1 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili karar aldık, aile hekimleri derneklerinin eylemlerine katılarak destek verdik. İş bırakma eyleminin sendikal faaliyet kapsamında anayasal bir hak olduğunu görmezden gelerek iş bırakan çalışanlara soruşturma açanlar suç işlemektedirler. İş bırakan aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına tutanak tutup, soruşturma açanlar işledikleri suçun farkında olmalıdırlar. Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı bilsinler."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Sağlık-Sen: İş Bırakan Aile Hekimlerine Soruşturma Açmak Suçtur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement