Türk Sağlık-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Sağlık

Türk Sağlık-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu

Türk Sağlık-Sen\'in 5. Olağan Genel Kurulu

Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: ''Bir ülkenin ekonomisi kötü gidiyorsa o ülkede siyasi istikrardan bahsetmek mümkün değil'' Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Kahveci: ''Sağlıkta dönüşüm diye yola çıkıldı.

15.02.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Bir ülkenin ekonomisi kötü gidiyorsa o ülkede siyasi istikrardan bahsetmek mümkün değil" dedi.

Koncuk, Türk Sağlık-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Sağlık-Sen'in Türkiye'nin önemli sendikalarından biri olduğunu, bu öneminin sayısal üstünlüğünden değil temsil edildiği değerlerden kaynaklandığını söyledi.

Türkiye'nin son dönemde iyi bir noktada olmadığını savunan Koncuk, ekonomik alanda sıkıntılı günler yaşandığını, cari açığın 2011'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'nin cari açığını hızla azaltmak durumunda olduğunu belirten Koncuk, "Bir ülkenin ekonomisi kötü gidiyorsa o ülkede siyasi istikrardan bahsetmek mümkün değil" diye konuştu.

-Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de Sağlıkta Dönüşüm politikasını eleştirdi.  Bu kapsamda önce hastanelerin birleştirilmesi, herkesin istediği hastaneye gidebilmesi gibi göze hoş gelecek uygulamaların hayata geçirildiğini belirten Kahveci, ancak sağlıkta dönüşümde çalışanların yok sayıldığını, çalışanların hayrına hiçbir değişim yapılmadığını iddia etti.

Bugün gelinen noktada yapılan bazı yasal düzenlemelere rağmen hala her ay bin sağlık çalışanının şiddete uğramasının sebeplerinin, bu dönüşümde aranması gerektiğini savunan Kahveci, sağlıkta dönüşümün bir faturasının da vatandaşa çıktığını, gün geçtikçe sağlıkta katkı payı, reçete parası gibi ücretler alındığını, bazı tedavilerin kapsam dışında kaldığını, fark ücretlerinin sürekli arttığını öne sürdü.

-"Cepten sağlık için daha fazla para çıkmaya başladı"

Vatandaşın cebinden sağlık için sürekli daha fazla para çıkmaya başladığı iddiasında bulunan Kahveci, şöyle devam etti:

"Önce hastaneler birleştirildi, sonra Teşkilat yasası ile Sağlık Bakanlığı parçalandı.  Bürokrasi fazla dendi. Her ile bir genel sekreter, bir halk sağlığı müdürü ve il sağlık müdürü atandı.  Binlerce sağlık çalışanı haberleri bile olmadan bir gecede tayin edildi. Üniversiteleri, hocalar terk edip tıp eğitimi bile tehlikeye girince mesai sonrası çalışma ortaya çıkarıldı. Ama onun da faturası vatandaşa yüklendi.  Vatandaş hocaya muayene olmak istiyorsa, ameliyatına profesör girsin isterse para ödemek zorunda kaldı. Muayenehaneler kamuya taşındı. Hastaneler asla özelleşmeyecek deniliyordu, hastaneler artık özel sektör gibi çalışıyor. Kısacası sağlıkta dönüşüm diye yola çıkıldı. Sağlık, geri dönüşüm kutusuna atıldı"

-"Sağlık çalışanları sıkıntıda"

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Kahveci, fedakarca verilen hizmetin karşılığının alınamadığını savundu. Kahveci, "Sabit ek ödeme uygulaması çalışanların performansını yok etme aracı olarak kullanılmış ve döner sermayeler yerinde saymaya mahkum bırakılmıştır" dedi.

Sağlık çalışanlarının memnuniyetinin sürekli göz ardı edildiğini ileri süren Kahveci, üniversite hastaneleri ve çalışanlarının da sıkıntıda olduğunu iddia etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Türk Sağlık-Sen'in 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement