Türk Sağlık-sen'den Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-sen'den Basın Açıklaması

Türk Sağlık-sen\'den Basın Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

22.05.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık-Sen üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın aile sağlığı merkezlerinde 'cumartesi nöbeti' uygulamasına son vermesi ve 'pazar nöbeti' uygulaması düşüncesinden vazgeçilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplandılar. Toplantıda grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, bakanlığın hekim ihtiyacı olmasına rağmen 4 bin hekimi görevlerinin dışında çalıştırıldığını ileri sürdü. Çakmak, "4 bin hekim hekimlik yapmıyor. Almış oldukları eğitimlerin dışında idarecilik görevi yapıyorlar. Bunun hiçbir şekilde akıl ve mantıkta izahı yoktur. Hastanelerde iş yükü artıyor. Acil servisler doluyor, sorumlusu aile hekimleriymiş gibi çözüm onlarda aranıyor. Şu bilinmelidir ki: Hastaneler ve acil servislerdeki yığılmaların sorumlusu aile hekimliği çalışanları değildir. Bu yığılmanın sorumlusu 15 yıldır bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve onun Sağlık Bakanlığı'dır. Şimdi tüm bunları çalışanların önüne sorun olarak getirenler, bu sorunu çözmek yerine başka dayatmalar getirmektedir. Cumartesi nöbeti dayatmalarının peşine pazar nöbeti dayatmasının da getirileceği söylenmektedir. Biz de buradan diyoruz ki, Sayın Bakan; çalışanlar sizden dayatma değil, sorunlara çözüm bekliyor. Biz biliyoruz ki cumartesi nöbetleri sonrasında getirmek istediğiniz pazar nöbetleri, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanmasına katkı sunacak bir uygulama değildir. Bu uygulama sadece vatandaş referanslı bir uygulama değildir. Aile hekimliği çalışanları sizin sağlık hizmeti referanslı vatandaşa yönelik siyasi bir propaganda aracınızda değildir. Olamaz, olmamalıdır" diye konuştu.

Yaklaşık 35 kişilik sendika üyeleri basın açıklamasının ardından sorunsuz bir şekilde dağıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-sen'den Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement