Türk Rehinelerin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Türk Rehinelerin Serbest Bırakılması

Türk Rehinelerin Serbest Bırakılması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Türk rehinelerin IŞİD tarafından serbest bırakılmasını değerlendirdi.

20.09.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Türk rehinelerin IŞİD tarafından serbest bırakılmasını değerlendirdi.

Birlik Vakfı Malatya Şubesi'nin vakıf binasında organize ettiği kahvaltılı toplantıda konuşan TBMM İdare Amiri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Yaklaşık 101 gündür, 12 Haziran'dan bugüne IŞİD denilen örgüt tarafından kaçırılıp alıkonulan Musul'daki 49 personelimiz yapılan çalışmalar sonucu bu sabah saatlerinde ülkemize geldiler. Ülkemizin gözü aydın diyoruz. Burada uluslararası çok farklı şeyler olabilir. Ama şundan hemen hemen herkes emin olsun ki, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimizin hepsi ülkemizin menfaatleri noktasında dünya üzerinde oynanmaya çalışılan özellikle Ortadoğu üzerinden oynanmaya çalışılan oyunlar her türlü boyutuyla yakından takip edilmekte ve ülkemizin menfaatleri noktasında her türlü tedbir alınıyor, alınacak. Bunların bir kısmı kamuoyuyla paylaşılabilir, bir kısmı da paylaşılmaz. Ama şuna herkes emin olsun ki, bu ülkenin onurunu, şerefini, haysiyetini sonuna kadar koruyacak ve kollayacak bir iktidar ülkemizin başındadır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

"Ortadoğu olaylarına baktığımızda Ortadoğu'da her zaman İngiliz aklı hakim gelmiştir. Bakıyoruz, IŞİD nereden geldi, kimdi, nasıl oluştu, 6 aylık bir zamanda bu kadar nasıl parladı? Bunu düşünmek lazım. Bunu mutlaka siyasi ve sosyolojik olarak da analiz etmek lazım. Bunun analizi siyasi olarak rahat yapılabilir ama sosyolojik olarak bu yapı özellikle oluşturuldu. Saddam zamanında Şiilere karşı gerçekten ciddi bir baskı ve asimilasyon vardı, bir vesileyle Saddam gitti. Yerine getirilen Maliki yönetimi de Sünnilere karşı aynı baskı ve asimilasyonu uyguladı. Öyle bir noktaya geldi ki, Irak'ta yaşayan Sünni vatandaşlar bu defa ayrı bir tepki oluşturuldu ve IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ondan medet umar konuma geldiler. Bunu ise üst akıllar bu noktaya getirdi. Orada bu işin esas sorumlusu yine dünyada kendisini süper güç veya şu anda Irak'ı, Suriye'yi kurtarma noktasında kendilerine görev tahsis edilen ülkelerdir" diyen Öz, şunları kaydetti:

"Suriye olayı patlamadan önce hükümetimiz, eski ve yeni Cumhurbaşkanımız çok gayret sarf ettiler. Dünya üzerinde Suriye'ye karşı ciddi bir operasyon hazırlığı olduğu, Suriye üzerinde bir ameliyat yapılacağı görünüyordu. Böyle bir şey olmaması için de özellikle Beşar Esad nezdinde bir an önce Suriye'de demokratikleşme yolunda bir şeyler yapılması yönünde ikaz edildi. Ama Beşar Esad bunu yapmadı veya Suriye içerisindeki derin güçler yaptırmadı. Olaylar bu noktaya geldi. bu noktadan sonra Türkiye takınmış olduğu tavır nedeniyle ne Suriye topraklarında gözü vardı ne de orada dökülen bir damla kandan mutluluk duyardı. Orada bir an önce demokratik bir yapı oluşsun diye ılımlı Özgür Suriye Ordusuna Türkiye destek oldu. Doğru yaptı. Keşke şu anda IŞİD'e karşı birleşen dünya devletleri keşke o zaman Özgür Suriye Ordusunun yanında olsaydı Suriye'de demokratikleşme çoktan gerçekleşmişti ve 100 binlerce insan da ölmemiş olurdu. Hakikaten o zaman Özgür Suriye Ordusu desteklenmiş olsaydı bugün IŞİD, El Kaide diye bir şey ortaya çıkmazdı. Özgür Suriye Ordusu bilinçli olarak mı desteklenmedi, onu da bilmiyoruz. Ama her şeyden önce 49 personelimizin sağ salim ülkemize dönmesi hakikaten bizim için mutluluk verici bir olaydır. Ama Ortadoğu'yu çok rahat bırakacağa benzemiyorlar. Bu çerçevede umarız ülkemiz kendi menfaatlerini düşünerek dünyada olup bitenlere de sahip çıkmaya da devam ederiz."

"IŞİD ÖRGÜTÜ İNGİLİZ ANAHTARINA BENZİYOR"

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, şöyle konuştu: "49 personelin IŞİD'in elinde olması Türkiye'nin dış politikasının önünde çok önemli bir takozdu, bir problemdi. İnşallah önümüzdeki günlerde operasyonun süreciyle ilgili detaylar ortaya çıkar. Ama bunu rahatlıkla söylemek gerekirse Türkiye'nin 100 günü aşan sabrı ve derinden yaptığı siyasetle birlikte başarılı bir operasyonla bu işin geçekleştirildiği aşikar. Onun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Milli İstihbarat Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Bayrama günler kala 49 vatandaşımızın aileleriyle çifte bayram yapmaları aynı zamanda da milletimize bayram yaşatmış olmalarından dolayı tekrar emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

"IŞİD denilen örgüt aynen bir İngiliz anahtarına benziyor. Her cıvataya ve her yere uyuyor. Dolayısıyla sonuçlarından gidip IŞİD'in kendisini değerlendirmek çok daha faydalı olacak. Sonuçları, birincisi IŞİD'in varlığıyla mütenasip sonuçlarını değerlendirdiğimizde hedef olarak Türkiye'nin barış süreci hedef alınmıştır. Sonuçlarından bu çıkar. İkincisi Avrupa'da ve dünyada yükselen barış dini olan İslam'ın karşısında Batı toplumlarında İslamofobinin daha üst seviyelere çıkmasına sebep olmuştur. Yine Ortadoğu'daki petrol paylaşımıyla alakalı hesapları ve dengeleri bozmuştur. Bölgede Suriye ve Esed rejimine vermiş olduğu destekle birlikte nerede, ne zaman hangi planı ve hangi düzeni bozacağı belli olmayan bir örgütle karşı karşıyayız. Ümit ediyorum Ortadoğu'nun dengeleri içerisinde Türkiye dış politikasında hem etkin hem de barışı savunur yerde durup bölgede ne kadar mazlum halk varsa ister İngiliz oyunu olsun ister bölgesel diktatörlerin zulmü altında kalsın Kürt'ü, Türk'ü, Ezidi'si, Şii'si, Sünni'si demeden zalim oyunun pençesinde kalmış ne kadar halk varsa Türkiye hem vicdani hem de İslami duruşu itibariyle mazlumların tamamına kucak açacaktır. Türkiye'nin gücü buna yeter. Biz hem dünyada hem de ahirette, zalimlerin karşısında dik durmayı becerebilen, ecdadın durduğu gibi durmayı becerebilen bir Cumhurbaşkanına, bir hükümete, bir AK Parti'ye sahibiz. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz" diyen Fındıklı, bir gazetecinin IŞİD'in Malatya'da örgütlenmeye çalıştığına yönelik iddialarla ilgili sorusuna cevap verdi. Fındıklı, "Malatya akıllıdır. Malatya'nın aklı ve zekası ve Malatya'daki İslami duyarlılık, felsefenin derinliği IŞİD'le hiç üst üste bağdaşmaz. Böyle bir şeyin olacağını zannetmiyorum" dedi.

Birlik Vakfı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül ise, "Malatya şubemiz 7 Aralık 2013 tarihinde açılmıştır. O günden bu güne birçok faaliyette bulunduk. Bunların en önemlisi hanımlar komisyonumuz tarafından düzenlenen vakıf ormanıdır. Öğretmenler kulübümüz tarafından her hafta konferanslar ve seminerler verilmektedir. Genç birliğimiz kardeş okul tespit ederek yardımlarda bulunmuştur. Akademisyenler kulübümüz, mimarlar ve mühendisler kulübümüz gayeleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Bu minval üzere muhasebeciler ve mali müşavirler kulübümüz faaliyetlerini hızla artırmaktadırlar. Vakfımız ilim irfan sahibi ve amale sahibi etrafında toplanmayı kendine gaye edinmiştir. Bu amaçla öncelikle gençliğe duyarlı bir vaziyetteyiz. Genç birliğimiz bu konuda ciddi bir faaliyette bulunmaktadır. Bu gaye doğrultusunda genç akademi diye bir topluluğumuz var. Burada arkadaşlarımız ciddi manada çalışmalarını yapmakta 24 Eylül 2014 tarihinde de vakfımızın organlarıyla birlikte burada vakfımızın meclisini tesis edeceğiz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Rehinelerin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selektör yapanların cezası iptal edildi
    21:10 Selektör yapanların cezası iptal edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selektör ile radar uyarısı yapan sürücülere verilen cezaların iptal edildiğini açıkladı. Bayram yoğunluğu nedeniyle yapılan denetimlerde aşırı hızın önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara selektör yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

  • Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle yola çıkan 2 kişi Konya'ya ulaştı

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, yaklaşık 1600 kilometre yol katetti. Gaziantep'ten sonra Mekke'ye gitmek için bisikletleriyle Ürdün'e geçmeyi planlıyorlar.

  • Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor
    21:09 Mercedes, elektrikli G-Serisi ile geliyor

    Mercedes'in elektrikli G-Serisi, Pekin Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, su geçirmez bataryasıyla dikkat çekiyor ve yüksek performans sunuyor. Mercedes'in elektrikli araç yatırımlarını artırmasıyla birlikte, yeni modellerin satış başarısı merak ediliyor.

  • X Artık Ücretli Oluyor!
    21:09 X Artık Ücretli Oluyor!

    Popüler sosyal medya platformu X, yeni kullanıcılarından temel etkileşimler için ücret talep edeceğini duyurdu. Kullanıcılar artık paylaşım yapmak, yanıt vermek, beğeni ve kaydetme işlemleri için 1 dolar ödemek zorunda kalacaklar. Bu karar, şirketin bot hesapları engelleme amacıyla aldığı bir önlem olarak açıklandı. Ancak kullanıcılar arasında bu ücretlendirme modeli tartışmalara neden oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.


Advertisement