Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü

Konya'nın Ereğli, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Karapınar, Ilgın ve Kulu ilçelerinde Türk PolisTeşkilatı'nın 170. yıl dönümü törenle kutlandı.

10.04.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli, Bozkır, Seydişehir, Akşehir, Karapınar, Ilgın ve Kulu ilçelerinde Türk PolisTeşkilatı'nın 170. yıl dönümü törenle kutlandı.

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kurbi ve Ereğli Emniyet Müdürü Erdal Yağmur tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Ardından, Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Ereğli Belediyesi önünden istasyon caddesine kadar tören geçişi yapıldı. Ereğli Polisevi'ne geçen protokol üyeleri, burada pasta kesti.

Akşehir

Akşehir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından, törene katılan meslektaşlarına hitaben konuşma yapan Çelik, Türk polisinin Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından program, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde devam etti. Törende ilk olarak Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıldönümü pastası törene katılan protokol tarafından kesildi. Daha sonra Haydar Tuna İlkokulu Öğrencisi Kadir Reis tarafından "Polis olmak" isimli şiir okundu.

Çeşitli ikramların sunulmasının ardından, törene katılan protokol üyeleri Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesisleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bozkır

Bozkır Kaymakamlığı Hükümet Konağı'nda yapılan törende Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Ramazan Çevik, bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin Atatürk ilke ve inkilaplarının ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Törene Bozkır Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Özgür Can, daire amirleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Karapınar

Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen tören, İlçe Emniyet Müdürü Harun Yaldız'ın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sona Anıt Bistro'da devam eden etkinliklerde ilçe protokolü kokteylde bir araya geldi. Burada anaokulu öğrencileri Yaldız'a çiçek verdi.

Yaldız, burada yaptığı açıklamada polisin adaletli olduğunu, korkulan değil güvenilen güç olduğunu vurguladı.

Kutlamalara İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, SÜ Karapınar Aydoğan MYO Müdür Yardımcısı Birsen Bulut ile diğer davetliler katıldı.

Ilgın

Ilgın ilçesinde kutlamalar Fahrettin Altay Paşa Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Program, protokolün katılımı ile Ilgın Kaplıcaları Kapalı Yüzme Havuzu'ndaki kokteyle devam etti. İlçe Emniyet Amiri Mustafa Cumhur Tekin burada tebrikleri kabul ederek polislerin son yıllarda çeşitli birimlerin de kurulmasıyla olayları daha çabuk çözme imkanı bulduğuna işaret etti.

Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici ise yılın polisi seçilen Ilgın Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Samet Arık'a hediyesini takdim etti.

Kulu

İlçe Emniyet Müdürü Serdar Terzi'in Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törene, İlçe Kaymakamı  Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız,  Siyasi Parti başkanları, Sivil Toplum Kuruluş örgütleri, daire amir ve müdürleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk PolisTeşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü, Konya'nın diğer ilçelerinde de düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement