Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü

Niğde'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10.04.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İsmail Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne ile kamu kuruluşu daire amirleri katıldı.

Kurt'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu. Program, Polis Meslek Yüksek Okulu bando takımı kortej geçidi ile sona erdi. Ardından kent meydanında kokteyl verildi.

İl Emniyet Müdürü Kurt, burada yaptığı konuşmada, polisin sorumluluk bilinci içerisinde suç ve suçlularla mücadelesini fedakarlıkla, azimle sürdürdüğünü ifade etti.

Dürüst, tarafsız, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı meslek etiği çerçevesinde, temelinde vatan ve insan sevgisi bulunan bir anlayış içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin finans kaynağı olan uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, okul ve eğitim güvenliği takip ettiğimiz öncelikli konularımızdır. Güvenli Okul, Dar Bölge Uygulama, Narkotim, Olay Analiz ve Değerlendirme, Motosikletli Polis Timleri Projeleri ile Niğdemizin huzur ve güvenliğinin daha da iyileştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Çağdaş devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, hukukun üstünlüğü prensibinin her alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için hayati öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk polis teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 170. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement