Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Aksaray’da tören düzenlendi.

10.04.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Aksaray'da tören düzenlendi.

Hükümet Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire amirleri, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda duruldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Aslan, törende yaptığı konuşmada, mensubu olmaktan daima gurur ve onur duyduğu emniyet teşkilatının 169 yıllık bir maziyi geride bıraktığını söyledi.

Toplumların kalkınmasının ve gelişmesinin en temel unsurlarından birisinin güvenlik ihtiyacı olduğunu belirten Aslan, "Güven duygusuyla birlikte kişilerin hak ve özgürlüklerine saygı da aynı oranda artmakta bireyler arasındaki sevgi ve bağlılık güçlenmekte böylelikle ihtiyacımız olan sosyal barışın unsurları tamamlanmaktadır. Teşkilatımız toplumda, huzuru ve güveni sağlamak vatandaşın mal ve güvenliğini korumak gibi çok önemli ve hayati görevi üstlenmiştir" dedi.

Aslan, emniyet mensuplarının fedakarca görevlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, vatandaşlarımızın can, mal ve namus güvenliğinin korunması için en kıymetli olan canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Teşkilat mensuplarımıza ve onların ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın arından tören, kortej yürüyüşü ile sona erdi. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement