Türk Ocağı'nın Konuğu Abdullah Ilgın Oldu - Son Dakika
Yerel

Türk Ocağı'nın Konuğu Abdullah Ilgın Oldu

Türk Ocağı\'nın Konuğu Abdullah Ilgın Oldu

Eskişehir Türk Ocağı’nın geleneksel olarak sürdürdüğü perşembe sohbetlerinin bu haftaki konuğu olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ilgın, "Kainat’a Kuantum Zaviyesinden Bakış" konulu bir konuşma yaptı.

23.10.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Türk Ocağı'nın geleneksel olarak sürdürdüğü perşembe sohbetlerinin bu haftaki konuğu olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ilgın, "Kainat'a Kuantum Zaviyesinden Bakış" konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmanın insan, evren ve kuantum teorisi üzerine olacağını belirten Ilgın, "Bu bağlamda ilk olarak; insanoğlunun geçmişten beri süregelen alemleri anlama serüveninde modern bilimler açısından gelinen son gelişmeler üzerinde durulacaktır. İnsanoğluna kıyasla, çok büyüğün ve çok küçüklerin oluşturduğu alemlerin fiziğine dair bilgilerimizi, yeni gelişmeler ışığında yeniden ele alacağız. Büyük ölçekte evrenin tarihi, küçük ölçekte mikro evrenin temel yapı taşları ve bilenen özellikleri modern bilimin verileri ışığında ele alınıp, bilim felsefesi ve zaman zaman da din felsefesi bakış açılarıyla da örneklemelerle irdelemeye çalışacağız. Böylece evrenin bir parçası olan insanın ve dolayısıyla bizleri oluşturan mikro dünyanın varlıklarıyla, makro alemdeki galaksileri oluşturan bileşenlerin temelde aynı öz olduğunu, bu özün mihenk taşlarını oluşturan kuantum taneciklerinin davranışlarını anlamaya çalışacağız" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Ocağı'nın Konuğu Abdullah Ilgın Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement