Türk Kökenli Uyar Hdp'ye Müracaatını Yaptı - Son Dakika
Politika

Türk Kökenli Uyar Hdp'ye Müracaatını Yaptı

Türk Kökenli Uyar Hdp\'ye Müracaatını Yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, “Çözüm süreci karşıtı güçler, sürekli bölünme paranoyasını besleyerek halkın tümünü bu sürece katkı vermekten uzak tutuyorlar” dedi.

24.02.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Aday Adayı Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, "Çözüm süreci karşıtı güçler, sürekli bölünme paranoyasını besleyerek halkın tümünü bu sürece katkı vermekten uzak tutuyorlar" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa eden Türk kökenli Yrd. Doç. Dr. Burak Uyar, HDP'den aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Başvurunun ardından gazetecilere bir açıklama yapan Burak Uyar, HDP'den aday adayı olmasıyla ilgili bilgiler verdi. Uyar, "Bugün burada bulunmayı, Türk kökenli bir akademisyen olarak, Türkiye halklarına ve bütün ezilenlere karşı tarihi bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum. HDP'de ahlaki toplum değerleri üzerine politika üretme kararı alarak, onurlu bir duruş sergilediğime inanıyorum. Çözüm süreci karşıtı güçler, sürekli bölünme paranoyasını besleyerek halkın tümünü bu sürece katkı vermekten uzak tutuyorlar. Halkların Demokratik Partisi'nin, bir ortak vatanda bir ve birlikte yaşama gerçekliğinin teminatı olduğunu düşündüğüm için buradayım. Kapitalistler, tüm dünyayı ve ülkemizi sömürürken muazzam bir işbirliği içerisindeler. Ancak ezilenlerin dayanışmasında bu işbirliği maalesef mevcut değil. Ezilenlerin tek başlarına bu devasa kapitalistlerle baş etmesi zordur. O yüzden bir arada olmak zorundayız" diye konuştu.

ÖZGECAN ASLAN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

12 Şubat 2015 tarihinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Tarsus'taki evine dönerken vahşice katledilmesine de değinen Burak Uyar, "İHD verilerine göre 2014 yılında Türkiye'de erkeklerin saldırısı sonucu 294 kadın öldürüldü, 458 kadın yaralandı ve 142 kadın taciz ve tecavüze uğradı. Türkiye'de her gün ortalama 4-5 kadın saldırıya uğramakta, 1 veya 2 kadın yaşamını yitirmektedir. Tüm bu kadın katliamlarının yaşanmasında her gün televizyonlarda 'kadın erkek eşit değildir', 'hamile kadının sokağa çıkması ayıptır', 'kadının herkesin içerisinde gülmesi iffetsizliktir', 'toplumun kurallarına göre giyindin giyindin, yoksa her türlü muameleye layıksın' şeklinde ifadeler veren din uleması görünümlülerin etkisi yok mudur? Erkek anlayışı kadını kendiyle bir gören anlayış olmalıdır. Türkiye'nin özgürleşmesi kadının özgürleşmesi ile gerçekleşecektir. Bunun başka yolu yoktur" ifadelerini kullandı.

"HDP'NİN BARAJ SORUNU YOKTUR"

HDP'nin tüm Türkiye'yi kapsayan radikal, demokratik bir sol hareketin merkezi olduğunu ifade eden Burak Uyar, "Şunu belirtmeliyim ki; bu hareketin baraj sorunu yoktur. Türkiye'deki tüm ezilenlerin HDP'ye oy vererek başarabilecekleri önemli hususlar vardır. 7 Haziran 2015 seçimleri gerçekten çok önemlidir. Bu seçimlerde, CHP veya MHP'nin birkaç puan fazla almasının hiçbir siyasi sonucu olmayacaktır. Ancak HDP'nin birkaç puan fazla alması AKP'nin tüm planlarını alt üst edecektir. İşte ben de tüm bu planları alt üst etmek için 10 Şubat 2015 tarihinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalındaki Öğretim Üyeliği görevimden istifa ettim ve HDP'de ahlaki toplum değerleri üzerine politika üretmek için milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Tüm dillerin, tüm renklerin, tüm halkların, tüm ezilenlerin birlikte eşit ve özgürce yaşaması için, işçi ve emekçilerin iktidarı için, özgür bir gelecek için, insanca bir yaşamın tesis edilmesine katkı sunmak için Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum" şeklinde konuştu.

YRD. DOÇ. DR. BURAK UYAR KİMDİR?

1975 yılında İnegöl'de doğan Uyar, emekli polis olan babasının memuriyeti dolayısıyla ilk, orta ve lise yılları Bingöl, Sivas, İzmir (Karşıyaka-Balçova-Karaburun) ve Çorum'da geçti. Üniversite öğrenimi Van'da Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde gerçekleşti. Belli bir süre Van'da özel eğitim kurumlarında matematik öğretmeni ve idareci olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak başladı. Yüksek lisanstan sonra Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İstatistik alanında doktora öğrenimini tamamlayıp Van'a öğretim üyesi olarak döndü. YÖK bursu ile İngiltere'de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Halkların Demokratik Partisi'nden Van milletvekili aday adayı olmak için 10 Şubat 2015 tarihinde YYÜ İİBF Ekonometri Bölümü'ndeki öğretim üyeliği görevimden istifa etti. Evli ve 2 kız babasıdır. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türk Kökenli Uyar Hdp'ye Müracaatını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatan millet: doçtin türk kökenli olduğuna inanmam pkk yanlısı partiden aday oluyor adamlar resmen pkkyı destekliyor bizim şehitlerimiz yerinde yatamaz kınıyorum aklı selim bir türk hdpye oy vermez resmen pkk yanlısı taraf tutan doçent olmuş ama adam olamamış türkiye cumhuriyetinde kim pkk ya destek verirse vatan hainidir bu ülkede öyle terörist çakallara yol yok kim olursa olsun isterse babamın oğlu olsa beddua ederim yazıklar olsun ferhat tunc zaten pkk yandaşı akıllı olan onun türkülerini bile dinlemez 0 0 Yanıtla
  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım
    00:09 Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü: Sandığa Giderken Düşünmemiz Lazım

    Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in halk buluşmasında konuşan Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, “Sandığa giderken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Mesela yanan ormanlarımız sırasında buraya zamanında uçak getiremeyenleri, Söğüt halkının elinden arazileri alınıp Okluk Koyunda saray yapanları düşünmemiz lazım" dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı
    00:03 KKTC'de 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeseli gösterimi yapıldı

    Lefkoşa'daki Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Bizden İçeri Kıbrıs' belgeselinin gösterimi KKTC'de gerçekleştirildi. Gösterime KKTC Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de katıldı. Belgesel, Kıbrıs Türklerinin tarih, kültür, yaşam ve sosyolojilerini anlatmayı amaçlıyor.

  • Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması
    00:02 Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 4 yıl 10 ay istirahat edip, seçime 5 kala çalışmaya başlayanların proje anlatmak yerine hakaret ettiklerini belirterek, "Neresinden tutsanız dökülen, hiçbir projesi olmayan bir yönetim var. Artık bunların gitmesi gerekiyor.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.


Advertisement