Türk Kızılayı Trafik Kazalarına Dikkat Çekti - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Trafik Kazalarına Dikkat Çekti

Türk Kızılayı Trafik Kazalarına Dikkat Çekti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van’da Kobani protestoları esnasında eylemciler tarafından 3 Kızılay kan toplama aracının yakılmasına ilişkin, “Amblemimize ve kan toplama araçlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyorum.

13.10.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van'da Kobani protestoları esnasında eylemciler tarafından 3 Kızılay kan toplama aracının yakılmasına ilişkin, "Amblemimize ve kan toplama araçlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu hadise Kızılay'a karşı değil, yataklarında bir ünite kanla hayat bulmayı bekleyen hastalara karşı yapılmıştır" dedi.

Trafik kazalarında emniyet kemerinin kullanılmamasından kaynaklanan ölümleri ve yaralanmaları en aza indirmek için kamuoyu bilinci oluşturmayı ve karar alıcıları harekete geçirmeyi amaçlayan 'Yol Güvenliği Savunuculuk Projesine' imza atan Türk Kızılay'ı, projeye dikkat çekmek amacıyla Kuğulu Park'ta etkinlik düzenledi.

Etkinlikte emniyet kemeri takılı olarak bir konuşma yapan Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Akar, Türkiye'de trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek şunları söyledi:

"Biz toplumun ilgisini bu konuya çekerek Kızılay olarak yol güvenliği savunuculuğu, hem toplumu bilinçlendirmek hem de yasa koyucuyu bu konuya teşvik etmek amacıyla aktiviteler düzenliyoruz. Özellikle 2013 yılında Türkiye'de olan trafik kazalarında 8 bin 700 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 200 tanesi çocuktu ve 200 bin de yaralı vardı. Bunlardan da önemli bir kısmı kalıcı olarak sakatlıklara maruz kaldı. Geçtiğimiz kurban bayramında kurban bayramını idrak ederken meydana gelen trafik kazalarında 8'i çocuk olmak üzere 59 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 315 vatandaşımız da yaralandı. Yollarımız ve altyapımız eskiye göre görece olarak çok daha iyi olmasına rağmen bu kazaların devam ediyor olması ve ölümle neticelenen bu kazaların olması dikkatleri emniyet kemeri üzerine çekmektedir. Emniyet kemeri kullanmamaktan kaynaklanan kazalar ölümler ve kalıcı sakatlıklar olarak söz konusudur. Biz hem kamu otoritelerini hem vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Emniyet kemeri kullanmaları konusunda hem daha ciddi tedbirler, hem daha ağır ceza paraları ve vatandaşlarımızdan da daha fazla dikkat istiyoruz. Binlerce insanın, 200 bin insanın geçen yıl tedavisi ile alakalı önemli miktarda Türk Kızılay'ından alınan kanlar kullanılmıştır."

Van'da Kobani Protestoları esnasında eylemciler tarafından 3 Kızılay kan toplama aracının yakılmasına ilişkin olarak ise Akar, şunları ifade etti:

"Kızılay tek başına Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan bir kuruluştur. Gece gündüz bütün ekiplerimiz, bütün gönüllülerimiz, bütün insanlarımız kan toplamak ve hasta yataklarında kan bekleyen insanlara kan yetiştirmek için çaba sarf etmektedir. Biz bu çabaları sarf ederken insani amaçlar için toplanan kanı, toplayan araçlarımızın yakılmasını protesto ediyoruz. Kızılay ve Kızılağaç amblemleri en keskin savaşlarda bile koruma altındadır. Hiçbir kişi savaşın en kızgın anında dahi hac ve hilal amblemine sahip olan araçlara saldırmaz ve onlara zarar vermek istemez. Amblemimize ve kan toplama araçlarımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu hadise Kızılay'a karşı değil, yataklarında bir ünite kanla hayat bulmayı bekleyen hastalara karşı yapılmıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Trafik Kazalarına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement