Türk İşadamı Aziz Akpınar Londra'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Türk İşadamı Aziz Akpınar Londra'da Anıldı

Türk İşadamı Aziz Akpınar Londra\'da Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için gittiği Ankara'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden işadamı Aziz Akpınar için Londra'da anma programı düzenlendi.

16.11.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için gittiği Ankara'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden işadamı Aziz Akpınar için Londra'da anma programı düzenlendi.

Londra'da bulunan Efes II Restaurant'ta düzenlenen anma ve taziye gününe işadamının çok sayıda arkadaşı, seveni ve dostu katıldı. İngiltere Türk toplumunun yakından tanıdığı girişimcilerden, 'Ankaralı Aziz' olarak tanınan Aziz Akpınar'ın ani vefatı ailesini ve dostlarını yasa boğdu. Anma programında taziyeleri kabul eden Akpınar'ın kızlarından Bernica Tolunay Akpınar, "Babam neşeli ve yaşam dolu bir insandı. Arkadaş canlısı biriydi. Onu seven ve yakın dostu bir sürü arkadaşı vardı. Babamın engin tecrübe ve önderliğinden yararlanacağımız şu dönemde kaybının büyük acısını yaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Aziz Akpınar'ın diğer kızı Selene Akpınar da, "Babam bizimle gurur duyardı. Onu gerçekten çok özleyeceğiz. Bizim için değerli bir insandı" dedi. Londra'daki yakın arkadaşlarından gazeteci Faruk Zabcı ise şunları söyledi:

"Bizim için çok büyük bir acı. Türk iş alemine, Türk futboluna ve özellikle İngiltere Galatasaray Taraftarları Derneği'ne olan katkılarının büyüklüğünü herkes çok iyi biliyor. Örnek, yeri doldurulamayacak bir insandı. Her zaman minnetle anacağız."

Anma törenine katılan Dr. Teoman Sırrı da, Akpınar gibi çok iyi bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade ederek "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından işadamının hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Londra'da görev yapan Türk gazetecilerinin de katıldığı anma törenine İngiltere Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Metin Aslan da katıldı.

Anıtkabir'de anma programı için Antalya'dan Ankara'ya giden Akpınar, 10 Kasım'da saat 06.00 sıralarında banyoda kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. Türk işadamı için geçtiğimiz günlerde Ankara'da bir cenaze düzenlenmiş ve Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilmişti. - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk İşadamı Aziz Akpınar Londra'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Turizm Haftası Kutlamaları
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası Kutlamaları

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası kapsamında turizmciler Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    13:00 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si tutuklandı. Yapılan aramalarda ise 31 gram bonzai maddesi, 8 sentetik hap, 2 gram metamfetamin maddesi ve 1 gram eroin maddesi ele geçirildi.

  • Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti
    13:00 Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatilde meydana gelen 6 bin 350 kazada 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin yaralandığını söyledi. Yerlikaya, 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığı tatil boyunca 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya ayrıca, Düzce'de yapılan selektör işlemlerinin tamamının iptal edildiğini duyurdu.

  • Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı
    12:59 Safranbolu'da Kaçak Kazı Yapan 3 Kişi Yakalandı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan bölgede kaçak kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Şahıslarla birlikte çeşitli kazı malzemeleri ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ancak serbest bırakıldı.

  • Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı
    12:59 Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi
    12:58 YSK, 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verdi

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin yapılan itiraz başvurularını değerlendirmeye devam ediyor. Bugüne kadar 2 ilçe ve 2 beldede seçimlerin yenilenmesine karar veren YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan etmek için itirazları karara bağladıktan sonra açıklayacak. Yenilenmesine karar verilen yerlerde seçimler 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

  • Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu
    12:58 Hakkari'de Kurtlar Ahıra Dadandı: 60 Hayvan Telef Oldu

    Hakkari'nin Depin Vadisi'nde hayvancılıkla geçimini sağlayan bir vatandaşın ahır olarak kullandığı mağaraya akşam saatlerinde aç kurtlar dadandı. Kurtlar, 30 keçi ve 30 oğlağı telef etti. Olayın ardından bölgeye gelen veteriner, yaralı hayvanların imha edilmesi gerektiğini belirtti.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.


Advertisement