Türk İş Adamı Çalışanlarına 27 Milyon Dolar Dağıttı - Son Dakika
Ekonomi

Türk İş Adamı Çalışanlarına 27 Milyon Dolar Dağıttı

Türk İş Adamı Çalışanlarına 27 Milyon Dolar Dağıttı

Yemek Sepeti'nin ses getiren satışının ardından konuşan CEO Nevzat Aydın, payına düşen paranın 27 milyon dolarını çalışanlarına dağıtmış.

26.07.2015 09:33  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2001 yılında kurduğu ve Türkiye'nin ilk garaj şirketlerinden biri olan Yemeksepeti'ni Delivery Hero'ya 589 milyon dolara (1 milyar 596 milyon TL) satan CEO Nevzat Aydın, bu satış ile Türkiye tarihinin en büyük internet satın alımına da imza attı.

Satış sonrası Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Nevzat Aydın, milyonlarca çalışanı kıskandıracak bir detayı da paylaştı.

Arman'ın "Bu paranın hepsi benim olsaydı!" dediğiniz olmadı mı? şeklindeki soruya ''Hayır. Tam tersi, kazandığımız paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanımızla paylaştık.'' diyen Aydın, bu açıklama üzerine gelen sorulara ise şu şekilde cevap verdi.

-Ciddi misiniz?

-Hem de çok. Kötü örnek olduk başka patronlara. Bizden nefret edecekler. Ama durum bu. Hiçbir sözümüz, yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, şirketin bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını çalışanlarla paylaşıyoruz.

-Alan şirket mi veriyor bu parayı? Siz, kendi kazandığınızı mı paylaşıyorsunuz?

-Kendi kazandığımızı dağıtıyoruz. Vergisi ödenmiş bir şekilde. Bu, Türkiye'de bir ilk bu arada.

-Neden böyle bir şey yapıyorsunuz?

-Çünkü ortada bir başarı varsa, bunu hep beraber gerçekleştirdik.

-Peki "Arkadaşlar sizlere, 27 milyon doları prim olarak paylaştıracağız!" dediğinizde naptı insanlar, nasıl tepki gösterdiler?

-Ağlayanlar, mektup yazanlar, çığlık atanlar... Duygulu şeyler yaşandı tabii. Çünkü insanların hayatını etkiliyorsunuz. İnsanlar ev alabiliyor, araba alabiliyor. Öbür türlü 3-5 bin lirayla ya da 7 bin lira maaşla, hayat boyu yapamayacakları bir takım şeyleri, bu kadar yüksek rakamlarla bir anda gerçekleştirebiliyor. İyi bir şey. Keşke daha fazla verebilsek... (Kaynak: Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Türk İş Adamı Çalışanlarına 27 Milyon Dolar Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • baki: Işte gerçek müslüman hep bana demiyor helal olsun böyle insana Allah çok verir 35 2 Yanıtla
  • hakan: Helal olsun sana Allah senin gibi insanlara daha çok versin inşallah paragöz patronlara örnek olsun 34 0 Yanıtla
  • A: Adam patron 3-5 bin maaş dan çerez parası gibi bahsetmiş ama helal olsun o ayrı konu :) 27 0 Yanıtla
  • ünal: burda adam reklam yapıyor diyenler bütün reklamlar böyle olsa keşke 26 1 Yanıtla
  • güngör: eğer doğruysa ben şahsım adına çalıştırdığı emekçiler adına,teşekkür ediyor ALLAH dahada fazla kazanmasına ve emekçileriyle paylaşmasını nasip etsin diyorum.sadece TÜRKİYE nin değil bütün insanlığın böyle işverenlere ihtiyacı var.hakça kazanç hakça adaleti getirir. 23 1 Yanıtla
  • Oguz: Senin tasaklarini yesinler helal olsun lan 20 2 Yanıtla
  • DERİN ANALİZ...: helal olsun 19 2 Yanıtla
  • Mozoleee: İnsansın helal olsun. Örnek vermem gerekirse bende 50 milyon dolarlık bir deri firmasında çalışıyorum günlük yemek bütcemiz kişi başına 15 tl haftalık olarak bankadan takimatla toplam ödenir İşveren bu aarada residance'de oturuyor teknesi var porshe jeep yazlık fabrika vs. Vs. Bir yemek fazla yenmiş diye kıyamet kopardı. 18 0 Yanıtla
  • Zehra: Helal olsun!!!! 17 0 Yanıtla
  • Ömer: Adamın dibisin bende böyle yapardım helal olsun Allah gönlüne göre versin 17 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement