Türk İnsanının Peygamber Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Türk İnsanının Peygamber Sevgisi

Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

15.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlik kapsamında konferansların yanı sıra Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi gösterildi. Marmaris'te Kutlu Doğum Haftası nedeniyle lokma döktürüldü. Lokmalar turistlere ikram edildi. Eskişehir'de Kutlu Doğum Haftası'nda dünyaya gelen bebeklere altın takılırken annelere de Hz. Muhammed'i simgeleyen güller hediye edildi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI NEDENİYLE SAKAL-I ŞERİF GÖSTERİLDİ

Kutlu Doğum haftası nedeniyle Yeni Camide Sakarya Müftülüğü Tashih-İ Huruf kursunda eğitim gören din görevlileri tarafından kuran ziyareti ardından Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi gösterildi.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan Kutlu Doğum haftası programı nedeniyle Sakarya Müftülüğü Tashih-İ Huruf kursunda eğitim gören 22 din görevlisi hoca Yeni Camii’de kuran ziyafeti verdi. Kuran tilaveti öncesi konuşma yapan Sakarya İl Müftü Yardımcısı Muhammet Suiçmez, ” 1443 yıl geçti. Peygamberimiz Allahın bize gönderdiği bir elçi. Peygamberimiz sayesinde doğruları, yanlışları biliyoruz. Peygamberimiz sadece insanlara değil bütün canlılara her şeye rahmet olarak gönderildi. Peygamber efendimiz bize hem dünya hayatını hem de ahret hayatını iyice anlattı. Dolayısıyla peygamberimizi yılda bir kere yad etmiş oluyoruz” dedi. Konuşmanın ardından kuran ziyafeti başladı. Yaklaşık 45 dakika’nın ardından kılınan yatsı namazı sonrası Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi gelenlere gösterildi. Yoğun ilginin olduğu sakalı şerif son olarak bayanlara gösterildi. REMZİ ŞİMŞEK

KUŞADASI’NDA KUTLU DOĞUM HAFTASI

Kutlu Doğum Haftası kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Hafta kapsamında, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kaleiçi Camii de yeniden hizmete açıldı.

Kuşadası’ndaki Kutlu Doğum haftası etkinlikleri tarihi Kaleiçi Camii’nin avlusunda gerçekleştirildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu ile birlikte kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı etkinliklerde Manisa’dan gelen mehter takımı gösteri yaptı. Camii avlusunda kurulan Kızılay çadırında kan bağışı kampanyası da gerçekleştirilirken, gelen davetlilere pilav, şerbet ve gül dağıtıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası’nın tarihi Kaleiçi Camii de restorasyonu tamamlanarak, yeniden hizmete açıldı. 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Kuşadası Kaleiçi Camii’nin açılışında konuşan Kuşadası Müftüsü İbrahim Türedioğlu, ‘’Kutlu doğum haftasına tarihi camimizin tadilatını tamamlayıp açmayı da Allah nasip etti. Bugün aynı zamanda Aile ivşat ve rehberlik Bürosunu da açtık. Aile çok önemli bir kavramdır. Bu Büromuzda ailelere hizmet vermek için açtık. Ailelerin parçalanmasını yıkılmasını dini olarak yol göstererek son bulmasını engellemeye çalışacağız’’ dedi. ZAFER HACISALİHOĞLU

KUTLU DOĞUM LOKMASINA TURİST İLGİSİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Kutlu Doğum haftası nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından lokma döktürüldü. Yaklaşık 4 bin 500 kişiye dağıtılan lokma ikramına turistler de ilgi gösterdi. İkramından memnun kalan turistler Müftülük personelinden kutlu doğum haftası hakkında bilgi almaya çalıştı.

İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'in doğum günü olarak kutlanan, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı. Kutlu hafta nedeniyle Marmaris İlçe Müftülüğü tarafından Saman İskelesi’nde vatandaşlara ve turistleri lokma ikram edildi.Yaklaşık 4 bin 500 kişiye lokma dağıtılırken , etkinliğe ilçede tatil yapan yabancı turistlerinde ilgi gösterdi. Turistlerin ikram edilen lokmadan yiyerek tadını beğendikleri gözlendi.Müftülük personeli, merak ederek soru soran turistlere de kutlu doğum haftasını anlattı.Etkinlikle ilgili bilgi veren müftülük personeli Yaşar Yiğit , “ Turistler lokma tezgahının başına ücretli olduğunu düşünüp ellerinde parayla geliyorlar. Bizde kendilerine ücretsiz olduğunu söyleyince hem şaşırıyorlar hemde tekrar tekrar sıraya girip lokma alıyorlar. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Etkinliği dilimizin döndüğü kadarıyla anlatmaya çalışıyoruz” dedi. İlçede, Kutlu doğum haftası etkinlikleri hafta boyunca devam edecek.

VURAL EFECİK

ONLAR KUTLU DOĞUM BEBEKLERİ

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Devlet Hastanesi bünyesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yeni doğan bebekleri ziyaret ederek bazılarına altın taktı. Eskişehir’deki bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve beraberindeki heyet, kentte bulunan hastanedeki yeni doğan servisini ziyaret etti. Serviste bebeklerini kucaklarına almanın sevincini yaşayan annelere Hz. Muhammed’i (SAV) simgeleyen güller takdim edildi. Öte yandan hastanede doğum yapan Songül Çelik, Havva Daşdemir, Birsen Kaya, Fadime Akkanat, Ceylan Kara ve Elif Kiriş ile bebeklerini ziyaret eden Niyazi Ersoy, 6 bebeğe altın taktı. Annelere, bebekleri için “Peygamberimizin kızının ahlakıyla ahlaklanır inşallah”, “Hayırlı evlat, dinine bağlı bir evlat olsun” temennilerinde bulunan Ersoy, 2 kız annesi olan bir kadına ise, “3 tane kız olursa bu sefer doğrudan cennete gidiyoruz” dedi.

Ersoy, Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilk kez doğum bölümünün ziyaret edildiğini söyledi. Ersoy, “Kutlu Doğum Haftası gelmeden evvel müftülüklerimiz gerekli tedbirleri alıyorlar, çalışmaları yapıyorlar, programlar hazırlıyorlar. Bu programların içerisinde bir tanesi de ziyaret programıdır. Bu kapsamda doğum yapan bir hastanemizi de ziyaret edelim istedik. Özellikle hastanede doğum yapan anneleri ve bebeklerini ziyaret ederek Kutlu Doğum Haftası anısına onlara karınca kararınca bir altın takalım istedik. Tespit edilen 6 anne ve bebeğini ziyaret ettik, dualarımızla altınlarımızı taktık. Annelerine sağlık dileklerimizi bildirdik. Bir de Peygamber Efendimizi simgeleyen gül takdim edip ayrıldık. Diğer ziyaretlerimiz de kendi çapında, şehit ailelerini ziyaret, yuvaları ziyaret, yaşlıları ziyaret, hastaneleri ziyaret, cezaevlerini ziyaret. Bütün bunlar bizim programlarımız içerisindedir. Özellikle ziyaret ettiğimiz çocuklarımıza da hayırlı, uzun ömürler, sağlıklı ömürler diliyor; onların vatanımıza, milletimize, dinimize bağlı büyüklerine saygılı evlat olarak yetişmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

GÜLÇİN ÖZDEN

SİVAS’TA PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

Sivas İl Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle düzenlenen program vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Hz. Muhammed (s.a.v) doğum günü olarak nitelenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Sivas İl Müftülüğü, 4 Eylül Spor Salonu’nda program düzenledi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl farklı bir konu can alıcı bir konu merkeze alınarak işleniyor, kutlanıyor. Bu yıl da gerçekten çok önemli bir konuyu ‘Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusunu merkeze alarak bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programlarını icra etmeye çalışıyoruz. Dünyada İslam alemi büyük bir bölünmüşlük, parçalanmışlık ve dengesizlik içerisinde gidiyor bunu hepimiz görüyoruz. İnşallah bu kutlu hafta yeniden kitabı Kuran-i bir hayata, peygamberi Muhammed-i bir hayata dönüşümüze vesile olsun inşallah Rabbim inşallah birliğimizin, beraberliğimizin, dirliğimizin geri gelmesine vesile olsun” dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, ‘Din ve Samimiyet’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalar ve sunum işitme engelliler için çevrilerek aktarıldı. Sunumun ardından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Kutlu Doğum Haftası programı tasavvuf müziği konseri ve söylenen ilahilerle sona ererken, vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Programa, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, işitme engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. MUHAMMED YASİR AYDOĞAN - UĞUR YİĞİT

NEVŞEHİR’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUR'AN ZİYAFETİ İLE BAŞLADI

Nevşehir’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya ve Türkiye Birincileri tarafından sunulan Kur'an ziyafeti ve Tasavvuf Müziği konseri ile başladı.Bu yıl "Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen açılış programı Damat İbrahim Paşa Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, daire müdürleri, din görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, 1989 yılından beri 20-27 Nisan tarihleri arası Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını belirterek bu yıl da hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini kaydetti. Müftü Öztürk, “Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin, aydınlatmalarının, ruhlandırmalarının 1443. yıl dönümü. Sevgili Peygamberimizin anılacak, anlatılacak bir çok özelliği var. Ancak sevgili peygamberimizin günümüze kadar ulaşan, yaşayan mucizesi herkes tarafından Kuran olarak bilinir. Bizde bu nedenle bu güzel haftayı en çok okunan, en çok ezberlenen, en çok yazılan Kuran ile açmak istedik. Kuran öyle bir kitaptır ki; okuması ibadet, dinlemesi ibadet, anlaması ibadet, ezberlemesi ibadet” dedi.

Vali Mehmet Ceylan ise konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizde 25 yılı aşkın süredir layıkıyla Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. İnşallah bu yılda 1443. Yıl dönümünde Hazreti Peygamberimizin doğumunu bir kez daha anacağız. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberimizin doğumu insanlık tarihi için çok önemli bir hadise. Bunu biz mevlitlerle, çeşitli ibadetlerle ve Hazreti Peygamberi onun yaşayışını onun ahlakını anlamaya çalışarak idrak ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız artık her yıl Nisan ayı içerisinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle bu önemli günü doğum hadisesini bizlere yaşatıyor ve bunu gerçekten ona yakışır bir şekilde idrak etmeye çalışıyoruz. “

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından protokol üyelerine haftanın açılışı nedeniyle gül ve çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftülüğü Damla İlahi Grubu ve Nevşehir Belediyesi Korosu müzisyenleri tarafından gerçekleştirilen Tasavvuf Müziği Konseri ise büyük beğeni topladı. Programda daha sonra Ankara Hacı Bayram Veli Cami İmam Hatibi ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ahmet Karalı, İstanbul Fatih Çorlu Ali Paşa Cami İmam Hatibi ve Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Fatih Kaya ve İstanbul Bahçelievler İmam Buhari Cami Müezzin-Kayyımı ve Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Türkiye İkincisi Hafız Nebi Yaşar tarafından katılımcılara Kuran ziyafeti sunuldu.MERT ÖZPAMUK

Türk İnsanının Peygamber Sevgisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk İnsanının Peygamber Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement