Rusya, Suriye'de Türkiye'den Yüklenen İnsani Yardım TIR'larını Vurdu! - Son Dakika
Güncel

Rusya, Suriye'de Türkiye'den Yüklenen İnsani Yardım TIR'larını Vurdu!

Suriye'nin Azez bölgesinde Rus savaş uçakları Türkiye'den malzeme yüklenen insani yardım TIR'larını vurdu. Saldırıda en az 7 kişi öldü, 20 TIR da kullanılamaz hale geldi.

25.11.2015 18:41  Güncelleme: 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Halep'in Azez ilçesinde göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında 7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı, 20 TIR yandı. Bölgede bulunan İHH ekipleri ise yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yerel kaynaklara göre saldırıyı Rus savaş uçaklarının yaptı. Vurulan TIR'larda çimento malzemesi yüklüydü. Yine yerel kaynaklara göre çimento yüklü TIR'lar Türkiye'den Kilis'in Öncüpınar Sınır kapısına götürüldü, burada ise malzemeler Suriye'den gelen ve Suriye plakalı TIR'lara yüklenerek Halep tarafına gönderildi.

20 TIR YANDI

Suriye'de Halep'in kuzeyinde bulunan Azez ilçesindeki göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında TIR'ların isabet alması sonucu 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı, 20 TIR'ın yandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhaliflerin denetimindeki Halep'in Azez ilçesinde bulunan Suriyeli göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında TIR'lar isabet aldı.

"RUSLAR SALDIRDI" İDDİASI

Saldırıda 7 TIR şoförünün öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını kaydeden kaynaklar, ''Ruslar yardım TIR'larına saldırdı. Saldırıda 20 TIR yanarak kül oldu. Çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldi.'' dedi. Muhalif gruplardan Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Zekeriya Karslı da ''Yardım tırlarına Rus savaş uçaklarının saldırdığını'' söyledi.

"İHH EKİPLERİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI"

Öte yandan Haberler.com'a konuşan İHH yetkilisi Serkan Nergis, "Suriye'nin Azez ilçesinde ticari TIR'ların olduğu alana hava saldırısı düzenlendi. Bölgede herhangi bir İHH TIR'ı vurulmadı. Sadece bölgede bulunan İHH ekipleri yangın söndürme çalışmalarına yardımcı oldu. Bölgeden bize gelen bilgilere göre saldırıyı Rus savaş uçakları gerçekleştirdi." dedi.

İHH TIR'LARI VURULMADI

Haber merkezlerine gelen ilk bilgilere göre İHH TIR'larının vurulduğu söylenmişti ancak bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı.

DHA: İNŞAAT MALZEMELERİ TAŞIYAN TIR'LAR VURULDU

DHA'nın geçtiği haberde ise şu bilgilere yer verildi:

"Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçaklarının hedef aldığı inşaat malzemeleri taşıyan Suriye TIR'larının bulunduğu konvoydaki 3 şoför öldü, 6 kişi yaralandı.

Saat 16.00 sıralarında Azez- Halep yolu üzerinde ilerleyen çimento ve demir yüklü Suriye TIR'larının bulunduğu konvoya, iddiaya göre Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda vurularak alev alev yanan 6 TIR'dan 3'ünün şoförü öldü, yaralanan 6 kişi ise Azez'deki hastanelere götürüldü. Yanan TIR'lar ise Azez'de bulunan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü.

Bölgedeki muhalif güçlerinin, TIR'ları hedef alan saldırıyı yapan savaş uçaklarının Rusya'ya ait olduğu iddiasına ilişkin Türk yetkililer ise yorum yapmadı.Bölgede yapılan uygulamaya göre bu tür ihracat malzemeleri Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasında, Türk plakalı araçlardan Suriye plakalı araçları nakledilip, alıcı tarafından istenen kente götürülüyor."

İHH de sosyal medyada konuyla ilgili şu tweet'leri attı:

İşte olay yerinden ilk kareler:






Rusya, Suriye\'de Türkiye\'den Yüklenen İnsani Yardım TIR\'larını Vurdu!

Son Dakika Güncel Rusya, Suriye'de Türkiye'den Yüklenen İnsani Yardım TIR'larını Vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (187)

  • Bilal: Türkün gücünü göreçeksiniz 73 71 Yanıtla
  • SİLVAN21: Rusyaya destek yorumlar yazan Kürdlerin türkiyede ne işi war diyen zırtolara cewabımdır: biz türkiyede degilizki çogumuz KÜRDİSTANDAYIZ...digerleri yurt dışından yazıyorlar mesela istanbul ankara izmirden vs...:))) 33 57 Yanıtla
  • mardin halkı: helal putine reis 29 51 Yanıtla Insan ol birz: Allah belanı verdin 1 0
  • şırnaklı: biz rusya yı yok etmek için hazırız 39 35 Yanıtla geçer: biz buna ot zehirlenmesi diyoruz geçmiş olsun geçer 5 1
  • Konyalı: vur Putin vur Türkiye ve işid bir 33 35 Yanıtla
  • Mardinli: Silah onlar insani yardim değil allah yardimcin olsun putin vur dinsizleri acim küçük büyük leri ayni. 20 46 Yanıtla
  • selvi çetinkaya: Allahım sen cumhurbaşkanımıza güç ver güç ver ki zalimlere karşı direnip dimdik ayakta durabilsin 36 27 Yanıtla
  • Yalandir yalan: Bu rusya hic dos olmayacakmi bizle sadece ticaretmi 18 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement