Türk Gününde Bayrak Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Türk Gününde Bayrak Sevgisi

Danimarka Türk Federasyonu tarafından Ballerup kentinde düzenlenen geleneksel Türk gününde Azeri şarkıcı Günel ve Azerbaycan'ı Eurovision müzik yarışmasında temsil edecek Dilara Kazimova konser verdi.

05.05.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka Türk Federasyonu tarafından Ballerup kentinde düzenlenen geleneksel Türk gününde Azeri şarkıcı Günel ve Azerbaycan'ı Eurovision müzik yarışmasında temsil edecek Dilara Kazimova konser verdi. Türk günü etkinliğinin değişmez sanatçısı Mustafa Yıldızdoğan da 'Türkiyem' ve 'Şehitler Ölmez' şarkılarıyla salonu coşturdu. Salonu dolduran yaklaşık 1500 kişi, ellerinde Türk, Azerbaycan ve Türkmen bayrakları ile coştu.

Türk günü, din görevlisi Sedat Aydınlı'nın okuduğu Kuran'ı Kerim ve hep birlikte okunan İstiklal marşı ile başladı. Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükelçi Mehmet Dönmez, "Türk tarihinin önemli günlerinin peş peşe geldiği günlerde düzenlenen Türk Günü büyük önem taşmaktadır. Türklük bilinci ve tarihi değerlerimizin genç kuşaklara aktarılması açısından bu tür geceler çok önemlidir. Bu toplantı şölen olduğu kadar Türk ulusunun, Türklüğün anlaşılması ve yüreklerde hissedilmesine vesile olan bir gündür" dedi.

Almanya'dan gelen Avrupa Federasyonu Başkanı Cemal Çetin, Türklerin üzerinde yaşadıkları ülkelere iş gücüyle geldiklerini, yarım aşırı geride bırakarak 4'üncü nesli yaşattıklarını söyledi. Avrupa'da Türklerin büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Çetin, Türk toplumunun teşkilatlanmasının önemine dikkat çekti. Çetin, vatandaşlarımızın yurtdışında ilk kez oy verme hakkına sahip olacaklarını belirterek sandık başına gitmeleri ve Cumhurbaşkanlığı için oy kullanmalarını istedi. İskandinavya Federasyon Başkanı İlhan Esen salondaki manzaranın güzelliğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Burada yaşarken federasyon olarak ön çok önem verdiğimiz konu, yaşadığımız ülkelerin nimetlerinden yararlanırken külfetlerine de omuz vererek önemli bireyleri olmak."

İlhan Esen artık Türkleri, Avukat, Mühendis, Doktor olarak görmenin mümkün olduğunu söyledi. Salonda, Azeri şarkıcı Günel'in sahne almasıyla birlikte büyük bir coşku yaşandı. Günel, her yerde, "Biz iki devlet; tek milletiz" sözünü söylediğini ifade ederek, "Biz iki devlet bir milletiz" şarkısını söyledi.

İbrahim Tatlıses'in şarkılarından oluşan repartuarı ile sürekli alkışlanan sanatçıya salondakiler bayraklarla eşlik etti. Günel 12 yaşında geldiği Türkiye'nin kendisine kendi kızları gibi kucak açtığını söyledi. Günel'in ardından sahne alan Eurovision'da Azerbaycan'ı temsil edecek olan Dilara Kazimova da 'Start A Fire' adlı şarkısını söyleyerek, Türkler'den oy istedi. Dilara Kazimova, Türkiye'nin bu yıl yarışmaya katılmamasından üzüntü duyduğunu ancak kendisinin Azerbaycan halkı olduğu kadar Türk halkını da temsil ettiğini söyledi.

Azerbaycan Vatan Cemiyeti Başkanı Sefer Sadık her iki sanatçıya da çiçek sundu. Mustafa Yıldızdoğan sahne aldığında ise, salon bayraklarla adeta kırmızı beyaza boyandı. Yıldızdoğan'ın Türkiye sevgisi içeren şarkılarına eşlik eden Türk ve Azeriler'in coşkusu, Ferdi Tayfur'un sahne alması ile doruğa yükseldi. Türk günü benzeri organizasyonların daha sık yapılması temennileri ile geç saatlerde son buldu. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Gününde Bayrak Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement