"TÜRK Futbolunun Sorunları" Tartışıldı - Son Dakika
Güncel

"TÜRK Futbolunun Sorunları" Tartışıldı

"TÜRK Futbolunun Sorunları" Tartışıldı

Erman Toroğlu ve Osman Tanburacı'nın katılımıyla gerçekleşen"Türk Futbolunun Sorunları" söyleşisinde Türk futbolundaki son gelişmeler ele alındı.

28.11.2014 13:58  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk futbolunun duayenlerinden gazeteci ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu T.C. Haliç Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Kağıthane yerleşkesinde düzenlenen 'Türk Futbolunun Sorunları' adlı söyleşiye katıldı. Oturumu yöneten ünlü gazeteci Osman Tanburacı'nın ve öğrencilerin sorularını kendine has söylemlerle cevaplayan Erman Toroğlu büyük alkış aldı.

Türk futbolundaki son gelişmeleri, şike, passolig, hakemler hakkında düşüncelerini paylaşan Erman Toroğlu, 'Herkes kural kitapçığını ezberler ve hakem olabilir. Ancak iyi hakem karakter sahibi olandır. Kişiliğini maça yansıtandır. Bunu yapamayan çok hakemin hakemlik hayatını bitirttim' dedi. Erman Toroğlu, Passolig'i desteklerken Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) son kararını "Soyunma odası basan başkanlar için hakemlere maç tatil yetkisi verilemez. Bu bir cinayettir. TFF kendi vermesi gereken kararı hakeme verdirterek işin içinden sıyrılmaya çalışıyor" diyerek eleştirdi.

Türk futbolunun durumunu değerlendiren Erman Toroğlu, 'hakemi, futbolcusu, gazetecisi futbolla ilgili bilgi birikimleriyle görev alırken kulüp yöneticileri sadece paranın kuvvetiyle başkan seçiliyor ve bilmedikleri işte verdikleri beyanatlarla ortalığı geriyorlar ve de kulüpleri borç batağına sürüklüyorlar' dedi.

'Yayıncı kuruluşun 'Maraton' adlı programında 18 yıl yorum yaptım, ayak oyunlarıyla işten uzaklaştırıldım. Ben her zaman her yerde iş buldum. Şimdi de TRT'deyim ama Maraton hala savrularak yoluna devam ediyor oraya yorumcu dayanmıyor çünkü Türkiye'de eyyamcılık var' diyerek sözlerini tamamladı.

İki buçuk saat süren panel sonrası T.C. Haliç Üniversitesi, Erman Toroğlu'na plaketini verirken bir de üzerinde Erman Toroğlu yazan orijinal hakem düdüğü hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'TÜRK Futbolunun Sorunları' Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement