Türk Futbolunda Gündem Yine Emre Belözoğlu - Son Dakika
Spor

Türk Futbolunda Gündem Yine Emre Belözoğlu

Emre Belözoğlu, kariyeri boyunca başarılarının yanı sıra saha içi ve saha dışı yaşadığı olaylarla da spor kamuoyunun en çok konuştuğu isimlerden biri oldu.

25.03.2015 13:27  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçın ardından medyada en çok tartışılan isimlerden milli futbolcu Emre Belözoğlu, kariyeri boyunca başarılarının yanı sıra saha içi ve saha dışı yaşadığı olaylarla da spor kamuoyunun en çok konuştuğu isimlerden biri oldu.

BILIC'LE TARTIŞMA YAŞADI

Tecrübeli futbolcu, son olarak Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçın ilk yarısında siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Slaven Bilic'le tartışma yaşamıştı.

VUKUATLARI ÖN PLANA ÇIKTI

Tartışma sırasında söylediği sözlerin yanı sıra devre arasında soyunma koridorlarında kullandığı ifadeler nedeniyle Beşiktaş Kulübü tarafından yoğun bir şekilde eleştirilen Emre Belözoğlu, son yıllarda vukuatlarıyla ön plana çıktı.

TERİM'DEN FIRÇA YEMİŞTİ

Yıldızının parladığı Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı aldığı yıl İngiltere'nin Leeds United takımıyla deplasmanda oynanan maçta kırmızı kart gören Emre Belözoğlu, o dönem sarı-kırmızılı ekibi çalıştıran teknik direktör Fatih Terim tarafından sert bir şekilde oyun kenarına alınmış, bu görüntüler uzun süre gündemi meşgul etmişti.

VATANDAŞIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU

Yine aynı yıl özel otomobiliyle çarptığı bir yayanın ölümüne neden olan milli futbolcu, ardından takım arkadaşı Okan Buruk'la birlikte İtalya Serie A ekiplerinden Inter'e transfer olmuş, bonservis bedeli ödenmeden Galatasaray'dan ayrılması sarı-kırmızılı taraftarın tepkisini çekmişti.

IRKÇILIKTAN SORUŞTURMA

Inter'deki yıllarının ardından İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'a transfer olan Emre Belözoğlu, Everton'a 3-0 yenildikleri maçta rakip takım oyuncuları Joseph Yobo, Tim Howard ve Joleon Lescott'a ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suçlandı ve hakkında soruşturma açıldı.

6 MAÇ CEZA ALDI

A Milli Futbol Takımı'nın FIFA 2006 Dünya Kupası Elemeleri baraj rövanşında İsviçre ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadığı ve 4-2 yenildiği olaylı maçta rakip takım oyuncularına saldırması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Emre Belözoğlu, 6 maç ceza aldı, ancak daha sonra bu cezada indirim uygulandı.

EL KOL HAREKETİ YAPMIŞTI

Tecrübeli futbolcunun, Türkiye ile Macaristan arasında oynanan 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu karşılaşmasında Gökhan Ünal'ın attığı golün ardından basın tribününün olduğu yöne doğru yaptığı el kol hareketi de uzun süre gündemi meşgul etmiş, Türkiye Spor Yazarları Derneği başta olmak üzere bir çok kurum ve yorumcu, Emre Belözoğlu'na tepki göstermişti.

"SENİ SABAHA KADAR DÖVERİM" DEMİŞTİ

İngiltere macerasının ardından Fenerbahçe'ye transferiyle Türkiye'ye dönen ve özellikle bu transfer sonrası Galatasaray taraftarının büyük tepkisini çeken sarı-lacivertli futbolcu, ligde Konyaspor ile deplasmanda oynanacak maç öncesi Fenerbahçeli futbolculardan bazıları ile gittiği cuma namazı sonrasında Mevlana Türbesi'ni ziyareti sırasında çekim yapan gazetecilerden birine omuz attı, "Seni sabaha kadar döverim" ifadesini kullandı.

CANGELE'YE BOĞAZ KESME İŞARETİ

Fenerbahçe'nin ligde Kayserispor'la deplasmanda oynadığı maçta sarı-kırmızılı ekibin Arjantinli futbolcusu Dario Cangele'nin sert müdahalesi sonrası sinirlerine hakim olamayan Emre Belözoğlu, elini boğazına götürüp yaptığı hareketle gündeme oturdu. Bu hareket, milli futbolcuya bir maç ceza getirdi.

"SENİ ÖLDÜRÜRÜM" DEMİŞTİ

Tecrübeli futbolcu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2008-2009 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbi mücadelesinde Sabri Sarıoğlu'yla gerginlik yaşadı. Sarı-kırmızılı futbolcu, Emre Belözoğlu'nun kendisine maçta küfür ettiğini ve "Seni öldürürüm" ifadesini kullandığını iddia etti.

TAKIM ARKADAŞININ ÜZERİNE YÜRÜMÜŞTÜ

Rakip takım oyuncularının yanı sıra zaman zaman kendi takım arkadaşlarıyla da sorun yaşayan Emre Belözoğlu, Beşiktaş'la oynanan bir derbi maçta sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Deivid de Souza ile tartıştı. Tecrübeli futbolcu, bir başka Beşiktaş derbisinde ise takım arkadaşı Andre Santos'un üzerine yürüdü, Bursaspor mücadelesinde de Cristian Baroni ile tartıştı.

ZOKORA'YLA KAVGA ETMİŞTİ

Ankaragücü futbolcusu Kağan Söylemezgiller'e attığı iddia edilen cep telefonu mesajlarıyla uzun süre gündemde kalan Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Trabzonspor maçında ise bordo-mavili futbolcu Didier Zokora ile sözlü tartışma yaşadı.

CEZASI ERTELENDİ

Fildişi Sahilli futbolcu, tartışma sırasında Emre Belözoğlu'nun kendisine "ırkçı söylem" içeren sözler sarf ettiğini iddia edip, olayı yargıya taşıdı. Mahkeme, tecrübeli futbolcuyu 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve bu ceza ertelendi.

KASIMPAŞA MAÇINDA KÜFÜR ETTİ

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanan lig mücadelesi sırasında küfür ettiği iddiasıyla bir kez daha gündeme geldi. Tecrübeli futbolcunun, saha kenarındaki sportif direktör Oğuz Erkan'a küfür ettiği iddiası yargıya taşınırken, eski Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze de tanık sıfatıyla mahkemede ifade verdi.

SAHA DIŞINDA KAVGA ETMİŞTİ

Emre Belözoğlu'nun, saha içindeki sinirli tavırlarının yanı sıra saha dışında da olaylara karıştığı, 2013'ün Aralık ayında Galatasaray taraftarı olan Mehmet Aslan ile spor salonunda kavga ettiği iddia edildi.

MELO İLE GERİLİM

Nisan 2014'te Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Türk Telekom Arena'da oynanan derbinin ilk yarısında Emre Belözoğlu ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Melo'nun bu sırada tecrübeli futbolcuya doğru yaptığı hareket de uzun süre gündemi meşgul etmişti.

ALİ PALA BIYIK'A EL KOL HAREKETİ VE KÜFÜR

Akhisar Belediyespor ile Mayıs 2014'te oynanan lig maçında gördüğü sarı kart sonrası sinirlenen tecrübeli futbolcunun, hakem Ali Palabıyık'a el kol hareketlerinin yanı sıra küfürlü ifadeler içeren sözler kullandığı da iddia edildi.

SON VUKUATLARI BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE

Emre Belözoğlu, bu sezonki en önemli tartışmalarını ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'le yaşadı. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta, siyah-beyazlı futbolcu Olcay Şahan'ın oyundan atıldığı pozisyon sırasında Hırvat teknik adama kullandığı ifadeleri ekrana yansıyan tecrübeli futbolcu, soyunma odası koridorlarında da Bilic'le tartıştı. Emre Belözoğlu, maçtan sonra ise boynundaki çiziği gösterip "Kendim çizdim" diyerek, bu olay sırasında yaralandığını ima etti.

BJK TV GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Tecrübeli futbolcu, geçen hafta Fenerbahçe'nin evinde Beşiktaş'ı 1-0 yendiği karşılaşmanın ilk yarısında Bilic'le bir kez daha gerginlik yaşarken, sarı-lacivertli futbolcunun saha içinde kullandığı sözler gündemin en ön sıralarına yerleşti. Ayrıca, Emre'nin soyunma odası koridorlarında Hırvat teknik adamla ilgili kullandığı ifadelerin görüntüleri de BJK TV tarafından yayınlandı.

Türk Futbolunda Gündem Yine Emre Belözoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Futbolunda Gündem Yine Emre Belözoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • SERDAR: PİSLİĞİN TEKİ BÖYLEDE KALICAK HER KEZ BİR PİSLİK OLARAK BİLİCEK 25 3 Yanıtla
  • Can: Tam bir pislik. . Tam bir çirkef. . Atam boşuna dememiş. . Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim diye. . Bunda hiçbiri yok. . 22 1 Yanıtla
  • hakperest: emre ve volkan futbolun kirli yüzüdür. 21 1 Yanıtla
  • antifener...: evladım olsa sevmem bunu. . . 15 2 Yanıtla
  • Tarafsız: böyle karakter yoksunu sapık zihniyetli futbolcular yakıştıkları klüplerde top oynar şampiyonluğa koştuğu sene en önemli oyuncusunu elini şortuna soktuğu için klüpden kovan zihniyet nerde her maçta küfür eden asan kesen döven tehdit eden tekme atan öldüren evinden aldıran futbolcuların arkasında duran zihniyet nerde 15 2 Yanıtla
  • Mehmet Ağmaz: Emre kadar başınıza taş düşsün!!! 0 12 Yanıtla
  • bir türk: emre milli takımdaysa bende milli takımı desteklemiyorum 11 0 Yanıtla
  • burak: aziz vermiş gazı gidiyor bakalım nereye kadar 9 1 Yanıtla
  • ahmet tekin: vurun abalıya sanki bir tek türkiye liginde o tek boş verin kardeşim bu işleri 0 9 Yanıtla
  • Trt: Adamın vukuatlarını okurken yoruldum 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement