Türk Futbolcular İçin İngiltere Yolu Kapanıyor - Son Dakika
Spor

Türk Futbolcular İçin İngiltere Yolu Kapanıyor

Yerli oyuncuları destekleme kararı alan İngiltere Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Türk oyunculara İngiltere yolu kapanacak.

18.09.2014 08:13  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en saygın futbol liglerinden biri kabul edilen İngiltere Premier Ligi'nde yabancı kuralı değişiyor. Yerli oyuncuları destekleme kararı alan İngiltere Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Türk oyunculara İngiltere yolu kapanacak.

MİLLİ MAÇLARIN % 70'İNDE FORMA GİYME ŞARTI

Fanatik'in haberine göre; Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelecek oyuncular için "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 70 ülkenin A Milli maçlarının %70'inde forma giymiş olmak" şartını yeniden düzenleniyor.

BİR KOŞUL DAHA

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) bundan böyle AB dışı futbolcularda "Son 2 yıl içerisinde FIFA sıralamasındaki ilk 30 ülkenin A Milli maçlarının %30'unda forma giymiş olma" koşulunu arayacak.

TÜRKLERE ADA YOLU KAPANACAK

Şu anda FIFA sıralamasında 32. sırada bulunan ülkemize ise bu kuralla birlikte İngiltere yolu kapanacak. Öte yandan İngiltere Premier Ligi'nde, bu tedbirlere ek olarak Avrupa Birliği statüsünde bulunan oyuncuların sayısının sınırlandırılması da gündemde.

Türk Futbolcular İçin İngiltere Yolu Kapanıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Türk Futbolcular İçin İngiltere Yolu Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • awdwad: o kadar kaliteli futbolcumu var sanki Türkiye liginde Türk futbolcuların hali ortada arda ve diğerleri diye ayrılıyor 15 1 Yanıtla
  • CİNOBİLİ: bence fransızlara kapatsınlar. . fransız futbolcu dolu ingiltere. 9 2 Yanıtla

Advertisement