Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinden Okul Müdürü Atamalarına Tepki - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinden Okul Müdürü Atamalarına Tepki

Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinden Okul Müdürü Atamalarına Tepki

Türk Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, okul müdürü atamalarına tepki gösterdi.

02.09.2014 17:12  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Artvin Şube Başkanı İsrafil Bayrak, okul müdürü atamalarına tepki gösterdi.

Bayrak, sendika üyeleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Artvin ve Türk milli eğitiminde '21 Ağustos post modern darbesi yaşandığını öne sürdü.

Artvin'de ilkokul, ortaokul ile liselerde görev yapan 4 yılını doldurmuş 61 okul müdürünün ilgilendiren listenin açıklanmasıyla 75 puanı geçemeyen 24 okul müdürünün açıkta kaldığını belirten Bayrak, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımıza yapılan bu zulüm, İlçe Milli Eğitim ve şube müdürlerinin birkaç ay önce atanmasıyla tasarlanmıştı. Okul müdürlerimiz, görevlerini vekaleten yürüten il müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürleri tarafından puanlamaya tabi tutulmuşlardır. Yıllarını yöneticiliğe vermiş birçok saygın okul müdürümüze maalesef 75 puan altı puan verilerek idarecilik görevleri gasp edilmiştir. Bu isimler arasında Artvin'in en önemli ve başarılı okullarının müdürleri geliyor. Açıkta kalan okul ve kurum müdürlerinin arasındaki isimler, listenin hangi kriterlere göre hazırlandığı konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Öyle ki Artvin'in başarı istatistiğini yükseltmeye başlayan ortaokul, lise ve diğer kurumların başarılı müdürleri 75 puanın altında puan alarak tekrar sınıflara dönmek zorunda kalacaktır."

Açıklamanın ardından Bayrak ve beraberindekiler, Milli Eğitim Müdürlüğü binası girişine üzerinde "usulsüz atamaları kınıyoruz" yazılı siyah çelenk bıraktı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinden Okul Müdürü Atamalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement