Türk Eğitim Sen'den Müdürlerin Görevden Alınmasına Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim Sen'den Müdürlerin Görevden Alınmasına Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen\'den Müdürlerin Görevden Alınmasına Suç Duyurusu

İstanbul'da yaklaşık 900 okul müdürünün görevden alınması suç duyurusuna konu oldu.

29.08.2014 15:47  Güncelleme: 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yaklaşık 900 okul müdürünün görevden alınması suç duyurusuna konu oldu.

Türk Eğitim Sen, görevden almaların haksız olduğunu iddia ederek ilçe milli eğitim müdürleri, insan kaynakları müdürleri ve diğer idareciler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Türk Eğitim Sen İstanbul 4 numaralı Şube Başkanı Erdinç Öztürk, 7 numaralı Şube Başkanı Mustafa Kavlu ve 8 numaralı Şube Başkanı Remzi Özmen, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa vermeden önce adliye önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Türk Eğitim Sen 8 Nolu Şube Başkanı Remzi Özmen, çok sayıda müdürlerinin düşük puan verilerek görevlerinden uzaklaştırıldığını savunarak, 'Görevden uzaklaştıran idareciler, dışarıdan birilerinin müdahalesiyle düşük puan vermişlerdir ve dolayısı ile suç işlemişlerdir. Devlette görevli olmayanlar idarecilerimizi değerlendirmişlerdir. Bu son derece büyük bir suçtur ve esas paralel yapılanma budur" dedi.

Haklarında suç duyurusunda bulunulan bir çok idarecinin tanımadıkları müdürlere düşük puan vererek görevden aldığını savunan Özmen, 'Bunun en bariz örneği Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşmiştir. Bayram Ercan adındaki okul müdürümüz, şube müdürüne "Beni tanıyor musunuz" diye sormuştur. Şube müdürünün ifadesi 'tanımıyorum' olmuştur ve bu tutanak altına da alınmıştır" dedi.

''8 BİN OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI''

Türk Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kavlu ise Türkiye'de 8 bin, İstanbul'da ise yaklaşık 900 okul müdürünün görevden alındığını hatırlatarak, 'Yakında okullar açılacak, okullarda müdür yok. Koordinasyon sağlayacak, eğitim öğretime hazırlayacak, öğrencilerin kaydını yapacak, öğretmenlerin ders programlarını hazırlayacak okul müdürü yok. Bunlar ciddi kaosa yol açacak bir hadise" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunmak üzere adliyeye girdiler. Suç duyurusu dilekçesinde okul yöneticilerinin değerlendirme puanlarının tecrübe, başarı ve liyakatın hiçe sayılarak yapıldığı belirtildi. Okul müdürlerine puan veren amirlerin ideolojik davrandığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, 'Başarılı okul müdürleri subjektif bakış açısıyla ve siyasi ideolojileri doğrultusunda değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler öznel ve subjektif verilerek dayanılarak elde edilmiş, yöneticilerin kıdem, liyakat, deneyimleri esas alınmamıştır" denildi.

Dilekçede, müdürleri görevden alan ilçe milli eğitim müdürleri, müdürlükteki insan kaynakları müdürleri ile diğer idareciler hakkında 'Görevi kötüye kullanma" ve 'İrtikap" suçundan soruşturma başlatılması istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim Sen'den Müdürlerin Görevden Alınmasına Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement