Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem

Türk Eğitim-Sen\'den Çelenkli Eylem

Tuzla’da toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti.

22.09.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla'da toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto etti. Polis tarafından Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne girişlerine izin verilmeyen grup, siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube tarafından, Tuzla'da okul müdürlerinin görevden alınması protesto edildi. Tuzla Çağrıbey Ortaokulu önünde başlayan protesto Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşle devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla ve pankartlarla yürüyen göstericiler yol boyunca "Kurşun asker değil eğitimciyiz" diye slogan attı. Polis, istenmeyen bir duruma karşı yoğun güvenlik önlemi aldı. Grubun Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine girmesine izin verilmedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı Sami Çelik, açıklama yaptı. Çelik yaptığı konuşmada, "Okullarımızda başarıyı yok sayan, tecrübeyi çöpe atan, liyakatı önemsizleştiren ve adalet duygusunu yok eden bu uygulamayla her platformda mücadele edeceğiz. Bu eğitim ve öğretim yılındaki en büyük sıkıntı ise MEB yasası ve ardından çıkarılan yönetici atama yönetmeliği ile birlikte MEB'de hız kazandırılan kadrolaşma furyası olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 4 yılını tamamlayan 8 bin civarında okul müdürünün görevi hiçbir kriter olmaksızın keyfi bir şekilde uzatılmıştır. Siyasi anlayışı iktidarla farklı olan, sendikal tercihini yandaş sendikadan yana kullanmayan, bilgisi, becerisi başarısı tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bunun adı MEB'de yönetici soykırımıdır" dedi.

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine siyah çelenk bırakan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen'den Çelenkli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.


Advertisement