Turizmde Yeni Umut Ortadoğu ve Kuzey Afrika - Son Dakika
Yerel

Turizmde Yeni Umut Ortadoğu ve Kuzey Afrika

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya’ya gelen acentelerin katılımı ile gerçekleştirilen ’1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi’ Antalya’da başladı.

05.02.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen acentelerin katılımı ile gerçekleştirilen '1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi' Antalya'da başladı. Zirvede konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, 2015 yılında MENA ülkelerinden Antalya'ya 70 bin turistin geldiğini söyleyerek bu sayının azlığına dikkat çekti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının artırılması amacıyla 320'ye yakın acentenin katılımı ile gerçekleştirilen '1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi' Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te başladı. Serik Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen 328'in üzerinde acente temsilcisi katıldı.

"ANTALYA'YA MENA ÜLKELERİNDEN GELEN TURİST SAYISI İSE 70 BİN"

Zirvede konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'nın, MENA ülkelerine ortalama 3 saat uçuş süresiyle Avrupa ülkelerine göre daha kolay ulaşılabilir olup kaliteli ve uygun fiyatlı tatil imkanlarına sahip olduğunu söyledi.

2015 yılında Antalya'ya yurt dışından turistik amaçlı 10 milyon 869 bin kişinin geldiğini söyleyen Türker, "Yine 2015 yılı içerisinde, MENA ülkelerinden ülkemize gelen yaklaşık turist sayısı 2 milyon 700 bin civarında iken Antalya'ya MENA ülkelerinden gelen turist sayısı ise 70 bin civarında olmuştur. MENA ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının oldukça az olduğu anlaşılmaktadır. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Antalya'daki tüm turizm aktörlerinin buluştuğu bu Zirve vasıtasıyla, turizm sektörüyle başlayıp diğer alanlarda da ortak çalışmalar yapılacaktır" şeklinde konuştu.

"600 MİLYONLUK BİR NÜFUS"

Zirvede katılımcılara seslenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel de dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında Türkiye ve Suudi Arabistan'ın bulunduğunu söyledi. Gelecekte Pakistan ve Mısır'ın da yüksek nüfuslarıyla ilk 20'ye girme veya yaklaşma imkanına sahip olduğunu kaydeden Türel, "MENA dediğimiz zaman geniş tanımıyla Afganistan'dan Fas'a uzanan kuşakta yaklaşık 600 milyonluk bir nüfustan ve Türkiye ile birlikte 4 trilyon dolarlık bir milli gelirden söz ediyoruz. Akdeniz ve Ortadoğu, genç ve artan nüfusla turizm, imalat sanayi ve tarımsal sanayide önemli potansiyel barındırmaktadır. Ancak, bugün bu potansiyeli değerlendiremediğimiz gibi, savaşla, terörle, yoksulluk ve işsizlikle mücadele etmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

"ANTALYA'DA YABANCILARIN SAHİP OLDUĞU KONUT SAYISI 60 BİN"

Antalya'nın Türkiye içinden ve dünyadan göç alarak nüfusunun her yıl yüzde 3 oranında arttığını söyleyen Türel, "Antalya'da yaklaşık 800 bin turistik yatak kapasitemiz bulunuyor. Nüfusumuzun 5-6 katı kadar turiste ev sahipliği yapıyoruz. Antalya hastaneleri organ naklinde dünya çapında başarı kazanmışlardır. Antalya'da senede 50 binden fazla konut satılıyor, bunun 6 bin kadarını yabancı ülke vatandaşları alıyor. Bugüne kadar yabancı dostlarımızın sahip olduğu konut sayısı 60 bini aşmış durumda. Turizm hem barışa ihtiyaç duyan hem de barışa katkı yapan bir sektördür" ifadelerini kaydetti.

"TURİZM HASSAS BİR SEKTÖRDÜR"

Arap Turizm Birliği Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaıd ise Arap turistin dünya çapında en çok harcayan turist olduğuna dikkat çekerek, Türkiye ile ortak noktaları olduğunu söyledi.

Türkiye ile ortak bir geleceğe sahibiz" diyen Dr. Bandar Fahad Al-Fehaıd, "Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Turizm bakanı ile tanıştım ve yardımlaşmayı konuştuk. Yatırımları ele aldık. Bu zorlukluları nasıl yenebiliriz, nasıl destek alabiliriz bunu konuştuk. Türkiye, turizm alt yapısı için çok harcama yapmıştır. Bunun için milyonlarca turisti çekiyor. Türkiye'nin en önemli yeri olan Antalya 12,5 milyon turist ziyaret etti. Bu bölgedeki zor durumlardan turizm dikkat çekici bir şekilde etkilenmiştir. Turizm hassas bir sektördür. Güvenliğe dayalı bir sektördür. Sağlık turizmi konusunda ayrı bir toplantı yapacağız. Yatırımcıların güven içinde yapabilmeleri için nasıl geliştirebileceğimizi ele alacağız. Bu konferansın güzel sonuçlar meydana getireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantı sonunda Antalya Valisi Muammer Türel'e Suudi Arabistanlı gazeteciler tarafından hediye verildi. Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te 4 gün sürecek Zirve'de Antalya'ya MENA ülkelerinden gelen turist sayısının arttırılması hedefleniyor. Zirve kapsamında çeşitli ülkelerden gelen acentelere Türkiye'yi ve Antalya'yı tanıtmaya yönelik sunumlar gerçekleştirilecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turizmde Yeni Umut Ortadoğu ve Kuzey Afrika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement