Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Avcı: "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl 1 milyon 250 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitiriyor"

24.04.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Avcı, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl 1 milyon 250 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitiriyor" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından, kenti ziyaret edecek yerli ve yabancı misafirlerin huzurlu ve güvenli bir ortamda seyahat edebilmelerini sağlamak için "Turizmde Trafik Güvenliği" toplantısı düzenlendi.

Emniyet Sosyal Hizmetler Eğitim Tesisleri Aspendos Salonu'nda, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda, 2013 yılında yaşanan olumsuzluklar değerlendirilerek, yeni turizm sezonunda çözümler üretmek için önerilerde bulunuldu.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Avcı, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya'nın 2 milyonu geçen nüfusuyla her yıl 12 milyon yabancı turisti misafir ettiğini söyledi. Trafiğin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ciddi bir sorun olduğunu belirten Avcı, "Ülkemizde her yıl 10 bin vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl 1 milyon 250 bin kişi trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Yaklaşık 50 milyon insan da bu kazalarda yaralanıyor" dedi.

Kazaların yaşanmaması için trafik güvenliği tedbirlerinin alınmasının gerektiğini ifade eden Avcı, turizm sektöründe yaşanan kazaların iç ve dış medyada geniş yer bulduğunu ve Türkiye'nin tanıtımını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Sincanlıoğlu da trafik ekiplerini en büyük sıkıntıya sokan olayın acentelerdeki sürücülerin fazla çalışma süreleri olduğunu ifade etti. Şoförlerin dört buçuk saat araç kullandıktan sonra 45 dakika dinlenmeleri gerektiğini belirten Sincanlıoğlu, turizm acentelerinin karıştığı trafik kazalarının ülke turizmine büyük darbe vurduğunu bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizmde Trafik Güvenliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement