Turizmde, Erciyes ve Kapadokya İşbirliği İçin Çalıştay - Son Dakika
Güncel

Turizmde, Erciyes ve Kapadokya İşbirliği İçin Çalıştay

Turizmde, Erciyes ve Kapadokya İşbirliği İçin Çalıştay

Erciyes Dağı ve Kapadokya bölgelerinin, turizm pastasından daha fazla pay almasına yönelik Nevşehir'de Erciyes- Kapadokya Çalıştayı yapıldı.

20.01.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Dağı ve Kapadokya bölgelerinin, turizm pastasından daha fazla pay almasına yönelik Nevşehir'de Erciyes- Kapadokya Çalıştayı yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özhaseki, Erciyes ve Kapadokya'nın birlikte olmasından müthiş bir sinerji doğacağını söyledi.

Geçen yıl Kasım ayında Kayseri'de yapılan Erciyes- Kapadokya Çalıştayı bu kez Nevşehir'de gerçekleştirildi. Çalıştaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Ahmet Erdal Feralan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve turizm işletmecileri katıldı.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, toplantıda 'Kapadokya ve Erciyes değerlerini bütünleştirerek bölgeyi nasıl bir ortak turizm pazarı haline getirebiliriz' sorusunun cevabının verileceğini söyledi. Kapadokya, Erciyes ve Kayseri'yi tanıtan kısa filmlerin de gösteriminin yapıldığı çalıştayda konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Nevşehir ve Kayseri'nin çok yakın iki bölge olduğunu belirterek, ortak çalışmalarla gelen turistlerin her iki bölgede de ağırlanabileceğini dile getirdi.

'BİRLİKTEN MÜTHİŞ BİR SİNERJİ DOĞAR'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise 'Kayseri turizmden nasıl istifade eder' diye yola çıktıklarında en büyük değerin Erciyes olduğunu gördüklerini ve bu doğrultuda 10 yıldır Erciyes'e emek verdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Erciyes'e şu ana kadar 150 milyon euro harcadıklarını ifade eden Özhaseki, "Alt yapı, mekanik tesisler, pistler ve yolları bitirdik. Bizim yapacaklarımız tamamlandı" dedi. Bu yola çıkarken turizmden istifade edilmesi noktasında sadece Erciyes'i düşünmediklerini ve destekleyen yan unsurları da dikkate aldıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, Kayseri'deki turizm değerlerinin yanı sıra destekleyecek en önemli unsurun Kapadokya olacağını kaydetti. Başkan Özhaseki, beraber olunduğunda müthiş bir sinerji doğacağını dile getirdi.

HIZLI TREN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Mehmet Özhaseki, Ankara- Kayseri Hızlı Tren Hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Öncelikle Antalya hattına değinerek, Bakanlıkça açıklanan Antalya'dan Kayseri'ye uzanacak hızlı tren hattının Nevşehir'i de içine alacağı için bu bölgeyi olumlu etkileyeceğini belirten Başkan Özhaseki, daha sonra Ankara hattı ile ilgili bir gelişmeye dikkat çekti. Ankara-Kayseri hızlı tren hattının Yap-İşlet ile yapılabileceğini ifade eden Özhaseki, "Yap-İşlet ile ihaleye çıkılacak olursa bunu yapmak isteyen müteşebbisler Nevşehir üzerinden Kayseri'ye ulaşmak istiyorlar. Bunu yapmak isteyen grup bakanlığa tekliflerini bu şekilde götürecek" diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, Kapadokya ve Erciyes'in her iki ilin ortak değeri olduğunu söyledi. Bu iki değerin iyi kullanılması gerektiğini ifade eden Ünver, ortak çalışmalarla projeler geliştirilebileceğini kaydetti.

TBMM Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ise Erciyes ve Kapadokya değerlerinin birleştirilmesinin hayırlı bir iş olacağını söyledi. Yakut, hızlı tren ve diğer projeler konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti. Nevşehir Milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Erdal Feralan da Kapadokya ve Erciyes'in birlikte hareket etmesinin bölgeye çok önemli getirileri olacağını dile getirdiler. Kapadokya-Erciyes Çalıştayı'na katılarak söz alan ilçe belediye başkanları ve turizmciler de görüşlerini dile getirerek, bölge turizminin gelişmesine yönelik öneriler sundu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmde, Erciyes ve Kapadokya İşbirliği İçin Çalıştay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement