Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası Etkinlikleri

Turizm Haftası Etkinlikleri

Çorum Valisi Başköy: "Kurumların yanı sıra bizler de sahip olduğumuz değerlerin farkına varmalı, onları tanıyıp, korumalı ve her ortamda anlatarak, memleketimizin tanıtımına katkı sağlamalıyız"

15.04.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Valisi Sabri Başköy, "Kurumların yanı sıra bizler de sahip olduğumuz değerlerin farkına varmalı, onları tanıyıp, korumalı ve her ortamda anlatarak, memleketimizin tanıtımına katkı sağlamalıyız" dedi.

Turizm Haftası, Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Boğazkale ilçesinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Vali Sabri Başköy, ilçe meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Çorum'un turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Çorum'un tarih, kültür, doğa ve dini turizm açısından birçok esere sahip olduğunu vurgulayan Başköy, söz konusu değerlerin tanıtımı için başta Valilik olmak üzere birçok kurumun önemli çalışmalar yaptığını kaydetti.

Tanıtım konusunda, kurumlarca yürütülen çalışmaların yanı sıra bireysel çalışmaların da önemli olduğuna dikkati çeken Vali Başköy, "Kurumların yanı sıra bizler de sahip olduğumuz değerlerin farkına varmalı, onları tanıyıp, korumalı ve her ortamda anlatarak, memleketimizin tanıtımına katkı sağlamalıyız. Kurumlar olarak zaten gerekli çalışmalar yürütülüyor, bundan sonra da yürütülecektir. Bu konuda herkesi gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum" diye konuştu.

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da Turizm Haftası'nın ilçede kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Boğazkale olarak Turizm Haftası'nın açılışına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru da Turizm Haftası'nın önemine ilişkin değerlendirme yaptı.

Konuşmaların ardından Çorum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi ve Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Güreş Dansı ekibi çeşitli gösteriler yaptı. Program, Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Korusu'nun konseriyle sona erdi.

Turizm Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik Hattuşa ve Yazılıkaya ören yerleri ile Boğazköy Müzesine geziler düzenlendiği öğrenildi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement