Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Kapadokya'nın batıya açılan kapısı Aksaray'da 39. Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

18.04.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya'nın batıya açılan kapısı Aksaray'da 39. Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 39. Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ihlara Vadisi'nin Aksaray'ın en fazla ziyaret edilen ören yeri olduğunu belirten Doğan, "Ihlara Vadisi'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla doğa yürüyüşlerini geleneksel hale getirdik. Yaptığımız tanıtımlarla birlikte vadiye gelen turist sayısı her geçen yıl artmaya devam ediyor" dedi.

Ihlara Vadisi'nin Kapadokya'daki en önemli turizm alanlarından birisi olduğunu kaydeden Doğan, şunları ifade etti:

"Ihlara Vadisi ve çıkışında yer alan Selime Katedrali turistlerin bir günde gezebilecekleri kapasiteye sahip bir ören yeri. Vadiye gelen yerli ve yabancı turistlerin, gişelerden itibaren merdivenlerden indikten sonra kısa bir gezi yapıp dönmesini istemiyoruz. Turistler, vadi içinde oluşturduğumuz parkurlarda 3, 6 yada 14 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirebilirler. Melendiz akarsuyunu takip edileceği bu yürüyüşlerde vadi içinde yer alan kilise ve kayadan oyma mekanlarda ziyaret edilebiliyor."

Ihlara Vadisi'ndeki doğa yürüyüşüne Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Aksaray Üniversitesi'nden öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement