Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdür Vekili Alarslan: "Ülkemizde büyüyen ve gelişen turizm sektörü, 2013 yılında 39 milyon turisti ağırlamış, turizimden 32 milyar 210 milyon lira gelir sağlanmıştır"

15.04.2014 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özcan Alarslan, Türkiye'de büyüyen ve gelişen turizm sektörünün, 2013 yılında 39 milyon turisti ağırladığını, turizmden 32 milyar 210 milyon lira gelir sağlandığını bildirdi.

Alarslan, Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülke olarak 20-25 yıldır öneminin kavrandığı turizmin Çanakkale'nin geleceğini tarif eden sektörlerin başında geldiğini belirtti.

Dünyadaki ekonomik kriz, Orta Doğu'daki rejim değişiklikleri, ekolojik sorunlara rağmen turizm sektörünün dünyada ve Türkiye'de hızla geliştiğine işaret eden Alarslan, "Dünya genelinde her 12 istihdam alanından birini yine turizm sağlamakta, küresel ihraç ürünlerinin ve hizmet sektörünün yüzde 6'sını turizm sektörü oluşturmaktadır. Ülkemizde büyüyen ve gelişen turizm sektörü 2013 yılında 39 milyon turisti ağırlamış, turizmden 32 milyar 210 milyon lira gelir sağlanmıştır" ifadesini kullandı.

Alarslan, Valilik olarak Çanakkale'de turizm sektörünün dünyayla ve Türkiye ile paralel bir gelişim göstermesi için çabalarının devam ettiğini aktarıp, şunları kaydetti:

"Ulaşılabilir bir turizm kenti için kara, hava ve deniz yollarında eksikliklerin giderilmesi, niteliklerinin yükseltilmesi ve modernleşmesi için çalışmalar hızla tamamlanmaktadır. Doğal güzelliklerimiz, tarihi ve kültürel mirasımız sahip olduğumuz en kıymetli varlıklardır. Bu zenginliklerimizi korumak, tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çevreye, kültüre zarar vermeyen sürdürebilir turizm anlayışını geliştirmeliyiz. UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesindeki Troia ören yerine yapılacak müze, Troia ören yeri çevre düzeni, Anadolu Hamidiye Tabyası'nın restorasyonu, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda projelendirilen 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. Yılına yetiştirilmesi planlanan şehitlik ve anıtlar, mevcut Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve diğer yapılacak tarihi ve kültürel mirasımızın korunmasına, turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar ilimiz açısından önemlidir." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement