Turgut Altınok, BBP'den Keçiören Belediye Başkan Adayı Oldu - Son Dakika
Politika

Turgut Altınok, BBP'den Keçiören Belediye Başkan Adayı Oldu

Turgut Altınok, BBP\'den Keçiören Belediye Başkan Adayı Oldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören’de partilerinden Turgut Altınok’un belediye başkanı adayı olduğunu açıklayarak, “Keçiörenlilerin büyük bir çoğunluğu 'Turgut Başkanı istiyoruz' dediler ve 'Turgut Başkanı bize aday olarak getir' dediler.

11.12.2013 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören'de partilerinden Turgut Altınok'un belediye başkanı adayı olduğunu açıklayarak, "Keçiörenlilerin büyük bir çoğunluğu 'Turgut Başkanı istiyoruz' dediler ve 'Turgut Başkanı bize aday olarak getir' dediler. Ankara başta olmak üzere Ankara'nın bütün ilçelerinde milletimiz, sizler kimi isterseniz, kimi arzu edersiniz, bütün ilçelerimizde BBP o arkadaşlarımızı aday yapacak" dedi.

Ankara Keçiören'de daha önce üç dönem belediye başkanlığı yapan Turgut Altınok, bu kez Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Keçiören Belediye Başkan adayı oldu. Parti Genel Merkezi'ndeki aday tanıtım toplantısına katılan BBP Genel Başkanı Destici, BBP'nin 20 yıl önce Muhsin Yazıcıoğlu ile yola çıktığını hatırlatarak, "Bir tek gayemiz vardı. Milletimizin teveccühünü kazanmak, Allah'ın rızasını gözetmek ve hiçbir zaman şahsi menfaatlerin değil, parti menfaatlerinin değil, hep ülke menfaatlerinin ve millet menfaatlerinin arkasında koşmaktır" diye konuştu.

Geride bırakılan 20 yıla baktıklarında tertemiz bir mazi gördüklerini kaydeden Destici, Türkiye'nin BBP'li kadrolara ihtiyacı olduğunu ve bunu dün Meclis'teki bütçe görüşmelerinde görmüş olduklarını ifade etti. Milletin gündeminin Meclis'te yer almadığını kaydeden Destici, suni gündemler yaratılarken siyaset yürütüldüğünü söyledi. Söylenen ve yapılanın bir olması gerektiğini belirten Destici, Diyarbakır'da ne söylenirse TBMM'de de aynı şeyin söylenebildiği zaman millete doğrunun söyleneceğini kaydederek, BBP'nin Ankara'da ne söylediyse diğer illerde de aynı şeyleri söylediğini ifade etti. Siyasetçilerin tutarlı olması gerektiğini kaydeden Destici, demokratikleşme paketini de eleştirdi. 2014 yılı bütçelerinin görüşülmeye başladığını ve bakıldığı zaman eskisinden farklı bir şey görülmediğini belirten Destici, fakirden alıp çok azını fakire ve çoğunu zengine veren kapitalist bir bütçeyle karşı karşıya olunduğunu söyledi. 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde BBP olarak başta 30 tane büyükşehir olmak üzere tüm seçim çevrelerinde kendi adı ve kendi adayları ile seçime katılacaklarını ifade eden Destici, şunları söyledi:

"Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yerel seçimlerin hem oy oranını artırma hem belediye sayısını artırma anlamında tek galibi olacaktır, o da BBP olacaktır. 2009'da 20'ye yakın belediye kazanmışız, bunların hepsini iktidar partisinden devralmışız."

Destici, Keçiören'e çok değerli hizmetlerde bulunan Turgut Altınok'un partilerine katıldığını ve bunu Keçiörenlilere sorarak yaptıklarını anlatarak, "Keçiörenlilerin büyük bir çoğunluğu 'Turgut Başkanı istiyoruz' dediler ve 'Turgut Başkanı bize aday olarak getir' dediler. Ankara başta olmak üzere Ankara'nın bütün ilçelerinde milletimizin sizleri kimi isterseniz, kimi arzu edersiniz, bütün ilçelerimizde BBP o arkadaşlarımızı aday yapacak ve o arkadaşlarımızla Allah'ın izniyle Ankara'nın bütün ilçelerinde iddialı bir şekilde seçime gireceğiz ve bunların pek çoğunu sizlere kazandıracağız, milletimize kazandıracağız, BBP'ye kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Herkesi BBP'de siyaset yapmaya davet eden Destici, "MGK'da fişlenmek istemeyenleri BBP'ye davet ediyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından Destici, Keçiören Belediye Başkan adaylığını açıkladığı Turgut Altınok'u davet ederek, BBP rozetini taktı.

"HİZMET HIRSIMIZ OLDU BİZİM"

BBP'den Keçiören Belediye Başkan adayı olan Altınok ise, Keçiören'le gurur duyduğunu vurgulayarak, "Hizmet hırsımız oldu bizim. Milletimize, Keçiören'imize ve Türk belediyeciliğine hizmet hırsımız oldu. 1994 yılı aslında Türk belediyeciliği için milat olan bir yıldır. Çünkü birçok yeniliklerin adresi ve merkezi Keçiören'dir, Keçiören Belediyesi'nin icraatlarıdır. Yani bugün kentlerimiz, kentsel dönüşüm dediklerimiz, insanca yaşam bunlar ilk defa bizim sloganlarımız olmuştu ve belediyecilikte şeffaf bir dönem başlamıştır" diye konuştu.

Vatandaşların aday olmasını istediğini belirten Altınok, "Eğer halk istiyorsa halkın istediğini getireceksin, istemiyorsa al bunu diyemezsin halka. Çünkü irade halkındır, irade Keçiörenlilerindir. Çünkü irade milletimizindir" şeklinde konuştu.

Keçiören'de yerel seçim adayları için anket yapıldığını da anlatan Altınok, ankette "Turgut Altınok Keçiören Belediye Başkan adayı olsun mu?" diye sorulduğunu belirterek, "Olsun diyenlerin oranı yüzde 83-84" dedi.

Halk ne diyorsa dediğine kulak verdiklerini söyleyen Altınok, halka hangi partiden aday olunması gerektiğini sorduklarını da anlatarak, Muhsin Yazıcıoğlu'na rahmet diledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Turgut Altınok, BBP'den Keçiören Belediye Başkan Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement