Turan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Turan Aday Adaylığını Açıkladı

Turan Aday Adaylığını Açıkladı

CHP’de 21 Mart’ta yapılacak üye bazında temayül yoklaması öncesi Milas Ören beldesinde üst üste 5 dönem Belediye Başkanlığı yapan Orman Mühendisi Kazım Turan, CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı.

02.03.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de 21 Mart'ta yapılacak üye bazında temayül yoklaması öncesi Milas Ören beldesinde üst üste 5 dönem Belediye Başkanlığı yapan Orman Mühendisi Kazım Turan, CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Parti il binasında İl Başkanı, Menteşe İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Menteşe Belediye Başkanı ile kalabalık bir partili grubun katıldığı toplantıda aday adaylığını açıklayan Turan, seçilmesi durumunda örgütün ayağına giderek sorunları örgütten dinleyeceğini açıkladı.

33 ADAY ADAYI, 5 KONTENJAN BAŞVURUSU VAR

CHP İl Başkanı Mürsel Alban, 21 Mart'ta yapılacak üye bazındaki temayül yoklamasına 28 aday adayının katılacağını belirterek, "Partimizi Milletvekili aday adaylığı için 33 aday adayı ve 5 de kontenjan aday başvurdu. 28 aday adayı 21 Mart'ta sandıkta olumlu ve seviyeli bir mücadeleye girecek. Bu mücadelede kim sıraya girerse girsin, geri kalan arkadaşlarımızı milletvekili aday adayı arkadaşlarımız milletvekili adayı gibi çalışacaklar" dedi.

"YÖRESEL DEĞERLERİMİZ MARKALAŞTIRILMALI"

Turan, aday adaylığı açıklamasında rutin bir milletvekili olmak yerine proje üreten ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan bir milletvekili olacağının altını çizdi. Turan, seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri sıralarken, "Büyükşehir yasası ile kapanan beldeler ve mahalleye dönüşen köyler hizmetlerde aksamaya neden oluyor. Özellikle ilçe merkezlerine uzak olan mahalleler beldelerin tekrar açılarak bu mahallelerin bu beldelere bağlanmasını sağlayacağım. Muğla'nın devletten uzun yıllar alamadığı hizmetleri Muğla'ya getirmek için çalışacağım. Milas- Karpuzlu, Kavaklıdere- Tavas, Dalmaman- Marmaris yolu mutlaka açılmalı. Doğalgaz'ın tüm ilçelere dağıtılması gerekir. Bu konuda çaba göstereceğim. Tarım maalesef zor durumda. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz yöresindeki narenciye dalında çürüyor, Fethiye yöresinde domates üreticisi perişan. Üreticiler için ÖTV'siz mazot zaten partimizin programında var. Gıda ihtisas organize sanayilerin kurulması için çalışacağım. Zeytinyağı işleme tesislerinin yeni teknolojiye göre yenilenmesi gerekir. Zeytin ve zeytinyağının markalaşması için Milas merkezli Ege Birliği kurulması için ön ayak olacağım. Muğla yöresinde üretilen sebze, meyve ve balıkçılık gibi yöresel değerlerimizin değerini arttırmak için acele markalaşmasını sağlamalıyız. Süt et ve hayvancılık, organik tarım desteklenmeli" dedi.

"TURİZM 12 AYA ÇIKARILABİLİR"

Kazım Turan turizmin 12 aya çıkarılması konusunda yapacağı çalışmaları aktarırken, "Turizm konusunda kara, deniz, hava ve dağ turizminin gelişmesi gerekir. Marinalar ve yat limanları çoğaltılmalı. Muğla'mızı büyük bir ekonomik girdi sağlayacaktır. Akdeniz çanağında 750 binin üzerinde yat dolaşıyor ama bunların çoğunu Muğla'ya çekemiyoruz. Kruvaziyer turizmi çok önemli. Yunan adalarında büyük kruvaziyer gemiler tüm adalara yanaşıyor. Bodrum, Marmaris ve Fethiye'deki limanlar yetersiz. Turizmin 12 aya yayılması için öncelikli olarak ulaşım sorunun çözülmesi şart. Uçaklar genellikle aktarmalı geliyor. Bu uçuşları direk seferlere dönüştürmemiz lazım. Menteşe Düzeyn mevkiine veya Ula Kızılağaç'ta Charter seferlerin yapılabileceği bir havalimanı açılması gerekir. Jeotermal sularımız turizmi 12 aya yayabilecek kapasiteye sahip. Antalya'daki gibi futbol sahaları yaparak kış turizmini canlandırabiliriz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turan Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement