Tüpgaza Büyük Zam - Son Dakika
Ekonomi

Tüpgaza Büyük Zam

Tüpgaza Büyük Zam

Türkiye genelinde birçok ev ve iş yerinde kullanılan tüpgazın fiyatı şok bir zamla 5 lira artırıldı.

04.03.2015 11:01  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşın en önemli ihtiyacı tüpgazda zam şoku yaşanıyor. Dün gece kilogramına 36 kuruş zam yapılan tüpgazın fiyatı 5 lira arttı.

YENİ FİYATLAR

Zammın ardından 12 kilogramlık bir tüpgazın fiyatı yaklaşık 5 lira arttı. Evlerimizde kullanılan tüpün fiyatı da 65 liradan 70 liraya fırladı.

İNDİRİM YOK ZAM VAR

Dünya genelinde petrol fiyatlarında yaşanan düşüş faturalara yansımazken zamlar ise hiç ıskalanmıyor. Petrol fiyatları son 1 yılda yüzde 40 oranında düşerken, bunun Türk tüketicilere yansıması sadece yüzde 20 oldu.

GEREKÇE DOLAR

İndirimleri yansıtmayan hükümet Ocak ayından bu yana dolardaki artışı gerekçe göstererek akaryakıt ürünlerine sürekli zam yapıyor. Benzinin litre fiyatı son 2 ayda 24 kuruş arttı ve 4.45 liraya yükseldi. Yine aynı dönemde motorinin fiyatı da 3.75 liradan 3.78 liraya çıktı. Dün itibariyle LPG'nin litre fiyatına da 20 kuruşluk şok bir zam geldi.

5 MİLYAR LİRALIK PAZAR

Türkiye'nin yıllık LPG tüketimi ise 4 milyon civarında. Tüpgaz pazarının büyüklüğü ise 5 milyar liraya ulaşıyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Tüpgaza Büyük Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • MEHMET: Padişah saraylarda yaşasın sizde böyle zamlar altında ezilin oy verenler beter olsun Ekmeğe muhtaç kalsın 23 1 Yanıtla
  • ANKANKANK: HARAM ZIKKIM OLSUN BUNLARADA OY VERENLEREDE ÇIKARI OLANLARADA 20 2 Yanıtla
  • ALOS: FAKİRİ FUKARAYI HİÇE SAYIP SADECE MENFAATLERİ İÇİN BU SİYASİ GÖRÜŞÜ İKTİDARA TAŞIYANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN. 20 1 Yanıtla
  • ahmet: chp yapmistir veya mhp yada israil 17 3 Yanıtla
  • TR: SEÇİMDEN SONRA GÖRÜN SİZ NELER OLACAK NELERE ZAM GELECEK. KRİZ PATLAK VERECEK 18 0 Yanıtla
  • diriliş zamanı: akepe halkı fakirleştirip makarnaya talim ettirecek seçim yaklaştı uyanın millet 16 1 Yanıtla
  • HASAN: ETEDE 2 LİRA ZAM GELDİ. YİN GARİ AKAPELİLER 17 0 Yanıtla
  • dersim kartalı: Yazık garibana, işçilere, fakirlere, bir türlü gün yüzü göremeyen kır kanaat geçinen hayatı yaşayamayanlara , dolar fırladı ekonomi darboğaza girdi çökmek üzere bunlar yine garibanın sırtına biniyor. 17 0 Yanıtla
  • oktayanisko: Durmak yok Sakal bırakmaya devam !!!!!!!????????? 15 2 Yanıtla
  • İKTİDARA DERS VERMELİYİZ.: MİLLİ GELİR 10-12 BİN DOLAR. . . TÜPE GELEN ZAM NE Kİ. VATANDAŞ HUZUR İÇİNDE AÇLIKTAN ÖLECEK BU GİDİŞLE. . . . BU İKTİDARA OY MOY YOK . OYLAR SAADETE BUNDAN SONRA. . . . . 15 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement