Tunus'taki Kanlı Saldırıda Kurbanlar Tek Tek Seçilmiş - Son Dakika
Dünya

Tunus'taki Kanlı Saldırıda Kurbanlar Tek Tek Seçilmiş

Plajda 40 kişiyi öldüren Seyfeddin Yacoubi'nin öldüreceği turistleri tek tek belirlediği ortaya çıktı. IŞİD, yayınladığı videoda "Genelevdeki 40 kafir öldürüldü" dedi.

28.06.2015 11:41  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Tunus'taki plaj katliamının şokunu yaşarken 23 yaşındaki Seyfeddin Yacoubi tarafından işlenen cinayetlerin ayrıntıları da açığa çıkmaya başladı. Tunus medyasına göre plaja deniz tarafından bir zodyakla gelen militanın yanında bir arkadaşı daha vardı.

KURBANLARINI TEKER TEKER SEÇMİŞ

İkili plajda diğer turistler gibi vakit geçirdi. Hatta birbirlerine şakalar yaptı. Seyfeddin bu arada şezlonglardaki turistlerden yabancı olanları gözüne kestiriyordu. Kurbanlarını teker teker seçtikten sonra güneş şemsiyesinin içine sakladığı Kalaşnikof tüfeğini çıkararak hepsini öldürmeye başladı.

Neye uğradıklarını şaşıran turistler kaçışırken terörist de Imperial Marhaba oteline doğru yönlendi. Kapalı havuz bölümündekileri de rastgele tarayarak öldürdü.

"GENELEVDEKİ KAFİRLERİ ÖLDÜRDÜ"

Güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesi üzerine uzaklaşmaya çalışırken de vurularak otelin önünde öldürüldü.

IŞİD örgüt içindeki adının Ebu Yahya Kayravani olduğunu ilan ettiği teröristin silahlarla çekilmiş bir videosunu yayınladı. Videoda, "Halifeliğimizin askeri, güvenlik önlemlerine rağmen hedefine ulaştı ve genelevdeki 40 kâfiri öldürdü" ifadeleri kullanıldı.

IŞİD, Tunus devletinin turizm sloganı olan 'Bu yaz Tunus'a geliyorum' sözlerini de videonun sonuna kurşunlarla yazılmış şekilde yayınladı ve Müslüman Kardeşler yanlısı iktidarın devrilmesinin ardından laiklerin iktidara yeniden geldiği bu ülkeye gözdağı verdi.

ÖLENLERİN ÇOĞU İNGİLİZ

Cuma günkü otelin plajında saldırıya uğrayan turistlerin çoğunun İngiltere vatandaşı olduğu belirtiliyor. Ölenler arasında Tunus, Almanya, Belçika, Fransa ve İrlanda vatandaşları da bulunuyor. Saldırıda 36 kişi de yaralandı.

TURİSTLERİ ARTIK ASKER KORUYACAK

Tunus Başbakanı Habib Essid, kanlı eylemin ardından bir diziolağanüstü güvenlik önlemi açıkladı. Bu çerçevede, yedek askerler silah altına alınarak arkeolojik merkezlerde ve turistik bölgelerde görevlendirilecek.

Essid, "Zehir saçıyorlar" dediği 80 kadar caminin bir hafta içinde kapatılacağını söyledi. Başbakan anayasal çerçevenin dışına çıkan parti ve gruplara karşı da önlem alacaklarını belirterek, "Bu tür saldırıların tekrarlanmaması için yedek askerler hassas bölgelerde konuşlandırılacak" dedi.

Mart ayında Bordo Müzesi'ne düzenlenen saldırıda çoğu yabancı 22 kişi ölmüştü.

Tunus\'taki Kanlı Saldırıda Kurbanlar Tek Tek Seçilmiş

Son Dakika Dünya Tunus'taki Kanlı Saldırıda Kurbanlar Tek Tek Seçilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • veli: Dünya daki bütün kiliseler,sinagog lar kapatılsın hepsi birer terörist yuvası 94 11 Yanıtla
  • amed serhildan: Camilere dikkat bütün camiler ibadethane değil çoğu terör yuvasi haline gelmiş. Sadece tunusda değil türkiye dahil heryerde 80 19 Yanıtla
  • seyh adnani: NE KADARDA COK KAFIR VARMIS BURDA ARAKANDA IRAKTA SURİYEDE AFRIKADA ASYADA CECENISTANDA MYANMARDA MISIRDA FILISTINDE YUZBINLERCE MUSLUMAN OLDU SES YOK BURDA BİR KACTANE ZİNA YAPAN SEHVETINI DUSUNEN KAC TANE KAFIRI DUSUNUYORSUNNUZ ALLAH SIZI KAHRETSIN PİS KAFİRLER BUNLAR KAFİR PKKLI KOPEKLERDIR 67 29 Yanıtla
  • BADE: NERDE İSLAM ORDA KATLİAM 46 43 Yanıtla
  • ..: HDP, PKK nın TBMM deki uzantısı ve uşağıdır..Bayık ve Karayılan teröristleri,istediği zaman HDP milletvekillerine fırça atar ve ayar verir...bunlardan bir şey olmaz...PKK da israilin uşağı ve ABD nin maşası türk düşmanı,,kürt bebeklerini öldüren bir terörist örgüttür....APO kitabında Tanrı yoktur,kürtlerin tanrı inancı yoktur der...APO putperest olduğunu iddia etmiştir..kürtlerin peygamberinin olduğunu söyler ve Müslüman kürtler de bu hikayeye inanır..islam olmayanın sonu cehnnemdir.. 20 56 Yanıtla
  • ;: müslümanlar egri oturup dogru konusun, NEDEN BÜTÜN DÜNYADA PROBLEMSINIZ, ÖZELESTIRI YAPIN; BASKA INACLARA SAYGI DUYUN ; OLMAZ BÖYLE 32 41 Yanıtla
  • hud: MILLET BURALARDA SAVASSIN YAHUDILER MUSLUMANLARI KATLETSIN SİZDE OHH DENIZE GIRRIN YOK OYLE YAMMA SİZDE TADACAKSINNIZ ALLAH CEKTIRECCEK O IZDIRABBI MUSLUMAN KANI DOKULUYOR NEYMIS GORSUNLER 26 36 Yanıtla
  • anti k-malist: Akilli olun biraz bu isid musluman degil islamin adina leke surmeye calisan serefsizler. Musluman OLDURMEZ 28 33 Yanıtla
  • A: Bu olay İsrail in işi İslam ı kötülemek için yapmış 49 11 Yanıtla
  • yorumcu: para icin dinlerini satar bunlar 80 cami kapaniyomus siz kapatin biz acariz iside yaziklar olsunki sunlarin koklerini kazamamis onlarla beraber basbakanlarini da vursalardi 46 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement