Tunus'taki Genel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Genel Seçimler

Tunus\'taki Genel Seçimler

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, Nahda Hareketi'nin, Tuzer ve Tatavin illerinde önde olduğunu duyurdu.

27.10.2014 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'ta dün yapılan parlamento seçimlerini Nahda Hareketi Partisi'nin ülkenin güneyindeki Tuzer ve Tatavin vilayetlerinde önde götürdüğü bildirildi.

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, kesin olmayan sonuçlara göre Nahda'nın, Tuzer'de 10 bin 164 oy alarak yüzde 27.30'la ilk sırada geldiğini belirtti.

Nahda'yı 5 bin 111 oy ve yüzde 13,37 ile bağımsız Lmecd el-Cerid listesi, 4 bin 850 oy ve yüzde 13, 01 ile Nida Tunus Partisi ve bin 729 oy ve yüzde 4,64 ile Özgür Milli Birlik Partisi'nin takip ettiğini ifade eden Sarsar, 37 bin 239 seçmenin oy kullandığı Tuzer'de katılımın yüzde 64,20 olduğunu aktardı.

Sarsar, seçime katılım oranının yüzde 61,6 olan Tatavin'de yapılan oy sayma işlemlerinde de Nahda'nın 22 bin 770 oy ve yüzde 65,4 ile ilk sırayı aldığını aktardı.

Nahda Hareketi, parlamento seçimlerinde Nida Tunus Partisi'nin birinci, kendilerinin ise ikinci parti olduğunu açıklamıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 217 sandalyeli parlamentoda, El-Baci Kaid es-Sibsi liderliğindeki Nida Tunus Partisi, yüzde 38, 71 ile 84 milletvekiliyle birinci sırayı alırken, Raşid el-Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi, yüzde 31,79 ile 69 sandalyeyle onu takip etti. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Genel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

  • Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi
    16:04 Bursa'da etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi

    Bursa'da etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezinde bir ağaçtan kopan dal, otomobilin tavanına düştü. Neyse ki olayda can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlar da rüzgarın etkisiyle zor anlar yaşadı. Bursa Valiliği, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.


Advertisement