Tünel İşçileri Eylem İçin Ankara'ya Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Tünel İşçileri Eylem İçin Ankara'ya Gidiyor

Tünel İşçileri Eylem İçin Ankara\'ya Gidiyor

İzmir- Manisa Karayolu'nda yapımına başlanan ve 2 kent arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışırken işlerine son verilen taşeron işçiler, Ankara'da eylem yapmak üzere yola çıktı.

22.01.2015 23:19  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir- Manisa Karayolu'nda yapımına başlanan ve 2 kent arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli'nde çalışırken işlerine son verilen taşeron işçiler, yaklaşık 5 aylık ücret, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmediğini öne sürüp Ankara'da eylem yapmak üzere yola çıktı. Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve şirket binası önünde eylem yapacaklarını belirten işçiler alacaklarının ödenmesini istedi.

İzmir'de Ak Parti hükümeti tarafından yapılması planlanan 35 proje arasında yer alan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan Sabuncubeli Tüneli'ndeki çalışmalar, inşaatı yürüten firmanın mali sıkıntıları nedeniyle bir süre önce durdu. Firma, 175 işçiyi çıkardı. Yaklaşık 5 aylık ücretlerinin yanı sıra kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını savunan işçiler, seslerinin duyurabilmek için Ankara'ya doğru yola çıktı. Zor durumda olduklarını anlatan işçiler, Başbakanlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve şirket binası önünde eylem yapacaklarını söylediler.

Maaşlarının ödenmemesi nedeniyle zor durumda olduklarını ve üniversitede okuyan iki çocuğuyla görüşemediğini anlatan işçilerden 40 yaşındaki Yaşar Beşli, "Tünel inşaatını yapan firmada 3 yıldır çalışıyorum. 30 Kasım'da herhangi bir tebligat yapılmadan işimize son verildi. İşten çıkartılan toplam 175 kişi var ve hepsi zor durumda kaldı. Yaklaşık 5 aylık maaşım, kıdem ve ihbar tazminatımız ödenmedi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde sorunumuzun çözüleceği belirtiliyor, biz de durumumuzu dile getirmek için eylem yapma kararı aldık. Hakkımızı aramak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Ankara'da sesimizi duyurmak için eylem yapacağız. İki çocuğum üniversite de okuyor. Telefonum fatura ödenmediği için kapalı ve çocuklarımla görüşemiyorum. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Ankara'ya gitmek için biletlerimizi aldı, kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Evli ve bir kız babası işçi Kamil Puslu ise parası olmadığı için evine dönemediğini ifade ederek, "Bize paramızın ödenmesi için sürekli farklı tarihler veriyorlar. Biz arkadaşlarla karar verdik, Ankara'ya gideceğiz. Gerekli yerlere giderek hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

İşçiler daha sonra minibüse binerek Ankara'ya gidip eylem yapmak üzere yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tünel İşçileri Eylem İçin Ankara'ya Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı
    17:03 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yeni Döneme Başladı

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni dönemin ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Fırat Görgel, şehre yatırımlar yapacaklarını ve iletişimi güçlendireceklerini belirtti.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı
    16:58 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadele eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek, üçüncülük elde etti. Şırnak'a dönen Benek, ailesi, antrenörü ve kulüp başkanı tarafından çiçeklerle karşılandı. Benek, hedefinin 5 ay sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak olduğunu belirtti. Antrenör Budak ise Pınar Benek'ten Dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.


Advertisement