Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin - Son Dakika
Güncel

Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin

Bahçeli, Tunceli ziyaretinde valilik önünde açıklama yaparken vatandaşlardan biri "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı.

29.11.2014 09:20  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP lideri Bahçeli, Tunceli merkeze 3 Km mesafedeki valilikte Elazığ ve Malatya'dan gelen partililerine seslendi. Bahçeli, esnafın tepkisi ve cemevi yetkililerinin "Özür dilemeyecekse gelmesin" mesajı üzerine programını iptal etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, tartışmalara neden olan Tunceli ziyareti yine tartışmalarla son buldu. Başbakan Davutoğlu'nun Dersim katliamı için özür dilemesini "Seyit Rıza teröristtir ölenler de haindir" sözleriyle değerlendiren Bahçeli, Başbakan'ın "Bu sözleri Tuncelilere söyleyemezsin" iddiası üzerine dün Tunceli'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Önceki akşam Elazığ'a giderek orada kalan Bahçeli dün sabah da Malatya ve Elazığ'dan partililerinin katıldığı bir araba konvoyuyla Tunceli'ye doğru yola çıktı. Ancak günler öncesinde Bahçeli'nin kentlerine gelişini protesto eden Tunceliler, dün sabah da kepenklerini açmayarak protestolarına devam etti.

KÖPRÜYÜ BİLE GEÇEMEDİ

Kentte küçük çaplı gerginlikler olurken, Bahçeli'nin konvoyu Tunceli merkeze 3 kilometre mesafedeki Yeni toplu konutlar ve askeri kışlanın da bulunduğu bölgedeki Tunceli valiliğini ziyaret etti. Burada beraberinde gelen partililere seslenen Bahçeli konuşmasına birlik beraberlik mesajlarıyla başladı ancak konuşmasının sonunda Dersim katliamında idam edilen Seyit Rıza'ya 'terörist, olaylarda katledilen Tuncelilere de 'hain' dedi.

"DEDEMİZE KÜFREDEMEZSİN"

Bahçeli'nin bu sözlerine valilik önündeki bir vatandaş, "Dersim halkı onuruna sahip çık", "Dedemize misafir gelip dedemize küfredemezsin" diye bağırdı. Yine Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında "Bahçeli bu topraklara giremez" diye slogan atıldı. Ülkü ocaklarından gençler slogan atanların üzerine yürüyünce polis araya girdi. Slogan atan insanlar gözaltına alındı.

ZİYARET 1 SAAT SÜRDÜ

Valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyareti yapmayı ve cemevine gitmeyi planlayan Bahçeli, esnafın kepenk kapatması ve cemevi yetkililerinin de 'özür dilemeyecekse gelmesin, istemiyoruz' mesajı üzerine bölgeden ayrılarak cemevi ve esnaf gezisini iptal etti. Bir buçuk saat Tunceli'de kaldıktan sonra merkeze giremeden ayrıldı. Polis ise valiliğe yürümek isteyen kent konseyine biber gazıyla müdahale etti. Böylece dün saat 11 sıralarında Tunceli valiliğine ulaşan Bahçeli saat 12:20 'de de kentten ayrıldı.

POLİSTEN 'KENTİ HEMEN TERK EDİN' ANONSU

Bahçeli valiliğe gelmeden önce kent konseyi adı altında örgütlenen partiler ve sivil toplum örgütleri pankartlarla valiliğe yürüdü. Valiliğe yürümek isteyenlere polis müdahalede bulunurken ülkücüler Tunceli valiliği önünde selfie yaparak hatıra fotoğrafı çekti. Bahçeli'nin konuşması sırasında valilik önünde diğer illerdeki teşkilatlardan gelen ülkücüler, polisler ve gazeteciler bulundu. Sivil halktan kimsenin olmaması dikkat çekti. Bahçeli'nin ayrılmasından sonra diğer illerden gelen ülkücülerin hemen Tunceli'yi terk etmesi konusunda polis uyarıda bulundu.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bahçeli'nin ziyareti boyunca olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Tunceli'nin girişinde polis yol boyunca güvenlik önlemi aldı. Özel Tim, Jandarma, Panzer ve tomalar yolda nöbet tuttu. Termal kameralarla inceleme yapıldı. Kente girişte kimlik sorgulaması, GBT yapıldı. Tunceli'de jandarma ve askerin yanısıra 800 polis görev yaparken çevre illerden bir o kadar daha polis getirildi.


## 6729681##


Tuncelili Vatandaştan Bahçeli\'ye: Dedemize Küfredemezsin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tuncelili Vatandaştan Bahçeli'ye: Dedemize Küfredemezsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • HAZAL: SANKİ FELLUCEYE GİTMİŞ BU KADAR BÜYÜTÜYORSUNUZ ZATEN POLİSİN HİMAYESİNDEN ÇIKMAMIŞKİ ADAM YERİNE KOYUYORSUNUZ BU KÖPEKİ 31 35 Yanıtla
  • SELAM DERSİM: Nihayet tunceli kendi özüne sahip çıktı. Bahçeli ve elazığdan malatyadan topladıkları , polis destekli ancak valilik binası sınırlarında kendi konuştu kendi dinledi. ZİHNİYETİNİZİN BU TOPRAKLARDA YERİ YOK OLAMAZ. GELİRKEN SALLANA SALLANA KORUMALARLA GELDİNİZ AMA GİDERKEN O KADAR HIZLI KAÇTINIZ Kİ BİRBİRİNİZİ EZDİNİZ. Övgüler yağdırdığınız iş-it bile( iş-it köpekleri , destekleyen devletlerin assubay seviyesinde askeri birlikleri) kaçarken sizin o kadar hızla kaçmanız normal. Birilerini değiştirmekten , ikinci sınıf görmekten vazgeçin. Çok istiyorsanız biz de KÜRT kelimesini ırk bazında kullanmıyoruz. Gelin hepiniz KÜRT olun ne olacak. Biz kürt kelimesini ırk anlamında kullanmıyoruz. İNANDINIZ MI? Zaten bizde sizin bu palavralarınıza inanmıyoruz. 31 25 Yanıtla tatar: helal olsun sana dersim seyit rıza benim dedi seyit rıza biziz dedi bu yakışırdı bunu yaptı 7 5
  • iso 14: Allah bu coğrafyadan mhp ve görüşlerini eksik etmesin, amin. . . . . 37 18 Yanıtla
  • haluk: Devlete isyan eden haindir kardesim ..o kadar... 27 26 Yanıtla
  • İSLAHİYE: Gelin aklınızı başınıza alın. Kürd rüzgarı önünde duramazsınız. Kendini kürt hisseden herkes kürdtür. Tüm ülkücüleri kürd kimliği altında yaşamaya davet ediyoruz. Hem biz kürt kelimesini ırk babında kullanmıyoruz. Size hiç bir ayrımda yapmayacağız, bir kürt ne olabiliyorsa siz de olacaksınız. ama hak ararsanız kamu düzenimizi bozarsanız size misli ile müdahale edilir. Gelin geç kalmadan bu topraklarda birlikte yaşayalım. 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmayalım. Gelin hepiniz kürd olun , ha türk milleti ha kürt milleti madem fark etmiyor ve kürdleri seviyorsunuz, 1000 yılda kürt olarak yaşayalım. Ne güzel olur değil mi? Ne o şimdiden itiraz edenler var. Ni ye kürd olmak zorunuza mı gidecek. HANİ KARDEŞTİK, HANİ IRKÇILIK YAPMAYACAKTIK. BİR DAHA DÜŞÜNÜN VE BİR DAHA DÜŞÜNÜN BİR DAHA. 22 22 Yanıtla Türksever: Helal olsun durumu öyle güzel özetlemişsinki söyleyecek bişey kalmamış. Hep kürtlere böyle diyorlar. Birazda Türkler düşünsün 11 6
  • turan tunceli: En eski turan kavimlerini barındıran tunceli kürtlesiyor aslı Horasan olan kürt var mı cahil millet. Devlet Bahçeli nin her söylediği kelimesi kelimesine doğrudur. Tunceli Türktür 3 5 vatan haini bunu değiştiremez. 26 16 Yanıtla
  • Otoman empire: Bu bayrağı cekemeyenler k ırak a gitsin 23 11 Yanıtla
  • ok birkez çıktı yaydan: saldırın mhp ye bi faşist lafıdır ağzınızda it ürür kervan yürür kudurun hain köpekler. . . DEVLETİN BAŞINA DEVLET GELECEK 19 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement