ANKA Gördü, Düğmeye Basıldı! Munzur Vadisi'nde PKK'ya Büyük Operasyon - Son Dakika
Güncel

ANKA Gördü, Düğmeye Basıldı! Munzur Vadisi'nde PKK'ya Büyük Operasyon

ANKA Gördü, Düğmeye Basıldı! Munzur Vadisi\'nde PKK\'ya Büyük Operasyon

Tunceli'deki Munzur Vadisi'nde, PKK'ya yönelik 1 metreyi aşan kar ve -20 derece düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak, barınak ve 500 kiloluk bomba imha edildi.

10.02.2016 17:29  Güncelleme: 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli merkez ile Ovacık İlçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde, PKK'ya yönelik bir metreyi aşan kar ve eksi 20 derece sıcaklıkta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak ve barınak bulunarak imha edildi. PKK'lıların Tunceli-Ovacık karayoluna tuzakladığı 500 kiloluk bomba etkisiz hale getirildi.

ANKA CANLI HAREKETLİLİĞİ BELİRLEDİ

Tunceli'de iki gün önce ilk yerli üretim olan ANKA insansız hava aracının Munzur Vadisi içinde Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki sarp dağlık alanda canlı hareketliliği tespit etmesinden sonra başlatılan operasyonla birlikte Kobra helikopterleri, bölgeyi yoğun ateş altına aldı.


ÖZEL EĞİTİMLİ BİRLİKLER OPERASYON YAPTI

Bugün sabah erken saatlerinden itibaren de bölgeye özel eğitimli birliklerle kara operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında Kirpi tipi zırhlı araçlar ile bölgeye taşınan profesyonel askerler, belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Munzur Vadisi'nin Venk Köprüsü, Bali Deresi civarı, Sarıtaş bölgeleri ile vadinin hakim tepeleri ve iç kesimlerine giren askerler, birçok sığınak ve barınak tespit ederek bu bölgeleri kontrol altına aldı.


KOBRALAR MAĞARA VE BARINMA ALANLARINI BOMBALADI

Sikorsky helikopterlerin de destek verdiği operasyonda Kobra helikopterler, kar kalınlığının yaklaşık bir metreyi aştığı vadinin en üst tepeleri ile sarp ve derin vadilerin iç kesimlerindeki mağara ve barınma alanlarını bombaladı.


500 KİLOLUK PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve 51'inci Motorlu Piyade Tugayı'na bağılı çok özel eğitimli birlikler, Venk Köprüsü civarında yaptıkları yol araması sırasında, Tunceli-Ovacık karayoluna yedi büyük ve üç küçük mutfak tüpünden oluşan tahrip gücü çok yüksek, yaklaşık 500 kiloluk el yapımı patlayıcıyı bularak etkisiz hale getirdi. Dedektör köpeklerin de kullanıldığı operasyonda bazı PKK sığınakları ve tuzaklanan patlayıcılar da bu dedektör köpekler tarafından tespit edildi.


HAVA SICAKLIĞI EKSİ 20 DERECEYİ BULDU

Bölgede hava sıkacklılığı yer yer eksi 20 dereceyi bulurken, her türlü kış şartlarına dayanıklı kıyafetler ile operasyona çıkan askerlerin sırtlarında yaklaşık 30 kilo teçhizat taşıdıkları görüldü.


2 ADET EL YAPIMI PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Venk Köprüsü bölgesinde tespit edilen birçok PKK sığınak ve barınağında bulunan bol miktardaki yaşam malzemesi de askerler tarafından imha edildi. Sığınaklar civarında tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANKA Gördü, Düğmeye Basıldı! Munzur Vadisi'nde PKK'ya Büyük Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Tokat60: Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun.Rabbim melek ordularıyla askerlerimize yardım etsin 58 6 Yanıtla
  • Amed serhildan: Türkiyenin hesabina gelmeyen herkes terörist ve haindir. Geçmişte kendi halki için mücadele eden özgürlük savaşçilarinin hepsi türkiyede olsa şimdi hain yada terörist ilan edilirlerdi. Spartaküs vesayle.... 11 53 Yanıtla SAMSUNLU: senin atanda dedende zaten spartaküs olabilir,bizler Osmanlı torunuyuz,senin şirin göstermeye çalıştığın özgürlük savaşcısı dediğin aker,halk polis demeden öldüren pkk lı dinsiz,yahudi,senin bu görüşün gayet normal,çünki sende bir hainsin 17 1 ha: sende safın da belli spartaküs torunusun galiba 10 1
  • ROJ: 45 yıl dır tsk operasyon yapıyor PKK yakında ankarada olur 16 44 Yanıtla Ahum: mal roj işte o biraz zor anladın defol 0 1
  • seyma: Allah yar ve yardımcınız olsun insallah mehmetciklerimiz 47 4 Yanıtla
  • atakan 07: allah sizlerden razı olsun sizlerin sayesinde canımız malımız namusumuz var allah yardımcınız olsun tüm dualarımız sizinle 47 4 Yanıtla
  • : eger o vadiye durup dururken bombalarsanız dõnüşnüz olmaz inşllah çünkü orası kutsal bõlge şu anda orda õrgüt yok olsaydı halk bilirrdi 4 47 Yanıtla
  • gecekondu: rabbim yar ve yardımcınız olsun kardeşlerim 42 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'da kuru beton santrali faaliyete geçti
    11:53 Trabzon'da kuru beton santrali faaliyete geçti

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin faaliyete geçmesiyle yol bakım, onarım ve yapımının daha hızlı gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri, inşaatlar ve yol betonlamalarıyla birlikte maliyetlerin düşürülerek çalışmaların hızlandırılacağı ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Aksoy, seçimlerle ilgili mülki idare amirlerine ve güvenlik güçlerine önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak, gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Toplantıda seçimlerle ilgili mevzuat ve güvenlik tedbirleri hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.

  • Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı
    11:51 Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen kazada, Edan Nur S. yönetimindeki Volkswagen otomobil ile Ali İ. yönetimindeki Renault otomobil çarpıştı. Kazada sürücü ve araçlarda bulunan 12 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi
    11:51 Van'da sel felaketinin yaşandığı mahallede taşkın koruma tesisi inşa edildi

    Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşkın koruma tesisi, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve su kaynaklarını yönetmek amacıyla inşa edildi. Tesisin tamamlanmasıyla bölge sakinleri daha güvende hissetmekte ve sel felaketlerine karşı daha güvenli bir ortamda yaşamaktadır. Mahalle sakinleri, devletin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirerek, devlete minnettar olduklarını ifade etmiştir.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi
    11:50 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Anma Programı Düzenlendi

    Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, şehadetinin 9. yılında Eskişehir Adliyesi'nde düzenlenen programla anıldı. Kiraz'ın adının verildiği salonda düzenlenen anma programına, Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeleri ve çok sayıda savcı ile yargı çalışanı katıldı.

  • UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi
    11:50 UAD'nin İsrail'e yönelik ihtiyati tedbir kararları ve önemi

    İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Av. Dr. Abdullah Musab Şahin, UAD'nin 28 Mart 2024'te açıkladığı yeni ihtiyati tedbir kararlarını ve önemini AA Analiz için kaleme aldı.

  • Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor
    11:47 Kocaeli'de Açılan Otomotiv Kursu Ara Elaman Yetişmesine Katkı Sağlıyor

    Kocaeli'de açılan otomotiv kursu, sektörün ara elaman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken, vatandaşların araçlarındaki arızalara müdahale etmelerini kolaylaştırıyor. Kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alarak sektörde iş bulma imkanı elde ediyor.


Advertisement