HDK: Tahir Elçi Suikasta Kurban Gitti - Son Dakika
Güncel

HDK: Tahir Elçi Suikasta Kurban Gitti

HDK: Tahir Elçi Suikasta Kurban Gitti

HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yle ilgili "Suikasta kurban gitti" açıklamalarında bulundular.

28.11.2015 16:24  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi haberinin İstanbul'daki Halkların Demokratik Kongresi Genel Kurul Toplantısı'nda öğrenen HDK Eş Sözcüleri Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Elçi'nin öldürülmesine ilişkin "Suikasta kurban gitti" açıklaması yapıldı.

"ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALARAK HAYATINI KAYBETMEDİ"

Tahir Elçi'nin bir suikasta kurban gittiğine inandıklarını söyleyen Ertuğrul Kürkçü, "Bir yargısız infaz olduğunu düşünüyoruz. Olay sırasında orada olanların aktardıkları bilgilere göre, Tahir Elçi yayılmaya çalışılan bilgilerde olduğu gibi bir çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybetmedi. Doğrudan doğruya kendisine yönelen bir katilin başına sıktığı tek kurşunla hayatını kaybetti "dedi.

VALİLİĞİN BİLGİLERİNİ YALANLADILAR

İddialarını, "Biz bunun çatışma süsü verilmiş bir cinayet olduğunu anlıyoruz" diye sürdüren Kürkçü, Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı açıklamaya da tepki gösterdi. Kürkçü, "Bir valilik bir kez olsun bir muhalif öldürüldüğünde doğru bilgi vermeyecek mi 'Bir kere olsun şaşırtmaca vermeden bilgi vermeyecek mi ' Ancak bu sefer sert kayaya çarptıklarını söyleyebiliriz. Her biri başlarından benzer olaylar yaşamış avukatlar bu işin peşini bırakmayacaktır" diye konuştu.

"DAHA İYİ KORUNMALIYDI"

Tahir Elçi'nin çok daha iyi korunması gerektiğini söyleyen Kürkçü, "Onun bizzat kendisini korumakla görevli olanların arasında bir cinayete, bir suikasta kurban gitmiş olması aslında sadece manevi koşulların değil, maddi koşullarında bu suikast için el birliğiyle hazırlandığını bize düşündürüyor" şeklinde konuştu.

"KURŞUNLAR DEMİRTAŞ'A ULAŞABİLİRDİ"

Kürkçü, "Tahir Elçi'yi bulan kurşunlar, geçtiğimiz günlerde Demirtaş'a zırhlı camı delip ulaşamamıştı. Pekala Tahir Elçi'den önce ona ulaşabilirdi" diye konuştu.

TUNCEL: KATLEDİLDİ

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel de "Elçi'nin tarihine sahip çıkarken dört ayaklı minare orada katledildi. İroniktir, kendisi de birkaç gün önce dört ayaklı minareye yapılan saldırıyı suikast olarak değerlendirmişti, bugün kendisi bir suikasta kurban gitti" şeklinde konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA TEPKİ

Olayın ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin bazı bilgileri kamuoyunun gözünden saklama amaçlı olduğunu iddia eden HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, "Gidip sizin orada çalışmamanız anlamına gelir. Herhalde en aptal katil cinayeti işledikten sonra Sur ilçesinde ikamet etmeye devam ediyor olabilir " dedi.

POLİSİN ÖLMESİ DE ÜZÜCÜ

Olay da bir polisin de şehit olduğunu ve öncesinde yaşanan çatışmanın kameralara yansıdığını hatırlatan bir gazeteciye Kürkçü, " Suikast ihtimali, çatışma ihtimalinden daha yüksek görünüyor. Ateş edenlerin kim olduklarını, kimlerin kime ateş ettiğini bilmiyoruz. Bir polis memurunun da hayatını kaybetmesi en azından Tahir Elçi'nin ölmesi kadar üzücüdür" dedi.








Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDK: Tahir Elçi Suikasta Kurban Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • DOĞULU: ŞUNLARA BAK,ŞEYTANIN DİŞİSİ VE ERKEĞİ GİBİLER. 27 6 Yanıtla
  • Agandigan: Bu konuda haklılar. Ne yaptıklarını onlardan iyi bilen olamaz. 5 14 Yanıtla
  • ...............: ulan adamı öldüren sizsiniz nasıl bi yüzsüzlüktür sizinki 12 1 Yanıtla
  • TASO: tiplere baksana kanla beslenen vampir gibiler 8 3 Yanıtla
  • @TÜRK@: Tahir Elçinin eşi Türkan Elçi KATİL pkk diye bagırdı hdpkk lılar zor susturdu hala kim yaptı diye arıyomusunuz ? 7 2 Yanıtla
  • vatandaş: Allah topunuzun belasını versin. 4 0 Yanıtla
  • TASO: HDP katil dir... elçi yi bunlar vurdu... 3 1 Yanıtla
  • of of: pkk yapti oni da 3 0 Yanıtla
  • Tuncelili: Fasist , mostralar sizi !Katil hdp/pkk Ankara bombacisi , yol kesen bir eskiya örgütüdür! 2 0 Yanıtla
  • ....: allahim sen gunah yazma sanki ucubeler ikisi bir arada resmi hemen gectim yaziya okudum icleri yuzlerine vurmus 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement