Tuncay Özkan Narlıdere'de Konferans Verdi - Son Dakika
Güncel

Tuncay Özkan Narlıdere'de Konferans Verdi

'DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERDE TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR' konulu konferansa CHP Parti Meclisi üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan konuşmacı olarak katıldı.

22.12.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa ilgi yoğun oldu. Narlıderelilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa ayrıca Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli, ilçe başkanı Utku Gümrükçü, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Narlıdere belediye meclis üyeleri, partililer katıldı.

Umuda olan yolculuğumuz başlıyor

Konferans öncesinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye'nin büyük değer verdiği Sayın Tuncay Özkan'ı Narlıdere'de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz diyerek sözlerine başladı. Batur "Bundan 7 yıl önce, yine bu salonda ağırlamıştık CHP PM üyemiz Sayın Tuncay Özkan'ı. 7 yıl sonra yine Narlıdere'de özgürlüğüne kavuşmuş bir şekilde bizleri kırmayarak davetimizi kabul etti ve Narlıdere'ye geldi. Kendisine Narlıdereliler adına çok teşekkür ediyorum. Hükümetin özellikle özgürlükler konusunda çıkardığı kanunlar ve değişiklikler vatandaşlarımızı çok rahatsız etmektedir. Umudumuzu ve geleceğe olan bakışımızı hiçbir zaman kaybetmememiz lazım. Özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyete sahip çıkmak için. Fakat Atamızın bize gelecek hedefleri ile bıraktığı Laik ve demokratik çizgide sahip çıkmamız lazım. Ülkesini seven herkesin artık ufak tefek iç anlaşmazlıklar ve çıkar kavgalarını bırakarak birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Yaklaşan 2015 seçimleri için suni gündemlerle oyalanmak yerine hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümemiz gerekiyor. Gelecek bizimdir. Umuda olan yolculuğumuz başlıyor. Bu yolculukta hepimizi ayrı ayrı çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Aynı ateşi yakmak gerek

ADD Narlıdere şube başkanı Mükerrem Demir Cumhuriyet mitinglerinin ilk toplantısının Tuncay Özkan ile birlikte
Narlıdere'de gerçekleştirildiğini hatırlatarak Tuncay Özkan ile birlikte yine aynı ateşi yakmak gerektiğini ifade etti. Demir Sayın Tuncay Özkan ile birlikte Narlıdere'de gerçekleştirmiştik Cumhuriyet mitinglerinin ilk toplantısını. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bizim umudumuz bugün buradan yakacağımız ışık ve enerji yine tüm Türkiye'yi sarar ve aydınlığa taşır" dedi.

Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet

Narlıderelilerin alkışlarla ayakta karşıladığı CHP PM üyesi Tuncay Özkan Türkiye gündemine yönelik bazı açıklamalarda bulurken özellikle hükümetin hukuk ve özgürlükler konusundaki politikalarını eleştirdi. Özkan"Mustafa Kemal ve arkadaşları Cumhuriyeti iki büyük sütun üzerine kurdular. Bunlarda biri hukuktur. Atatürk 1926'da Ankara Hukuk Fakültesinin açılış söylevinde onu 'Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyettir. Kimsesizleri koruyucusu ve savunucusu müddei umumiyedir' diyor. Yani Cumhuriyet savcısı. Bugün savcılar, adlarının önündeki Cumhuriyet sıfatının dışında her şeyi yapmaktadırlar. O yüzden Cumhuriyetin sahibi bizleriz ve bu Cumhuriyeti savcılara dahi yedirmeyiz. İkinci büyük sütun Özgürlüklerdir. Atatürk iradeyi yani toplumun kendini yönetme iradesini padişahtan almış, halkın ayağına sermiştir. Bu cumhuriyet yoksulların canı ve kanı pahasına kurulmuştur. Dünyaya örnek olmuş en büyük devrimin ve devrimcinin özgürlük tutkusunun ve isteğinin eseridir. Bu coğrafyada özgürlükleri yok etmeye kim yeltenirse yeltensin, Cumhuriyetin sahibi olan halk bunu engelleyecektir. Bugün için sizlere diyorum ki; Cumhuriyetin, yuvamızın, evimizin etrafı sarılmıştır. Cumhuriyeti sevenler, aşıklar, yüreğinin ucu yanıklar. Vatandan, namustan, ahtı vefadan şüphe etmeyenler. Bu Cumhuriyeti teslim etmeme sırası bizdedir. Ben herkesi bu nöbeti tutmaya çağıyorum.

Çatı Cumhuriyet halk partisidir

Konferansa katılanlardan gelen soruları da yanıtlayan Tuncay Özkan vatandaşlara adres gösterdi. Özkan "Nerde buluşacağız, ne yapacağız. Söylüyorum; çatı Cumhuriyet halk partisidir. Neden Cumhuriyet halk partisi olduğunu şöyle anlatayım. Ben CHP'li bir evde doğdum. Babam Çankaya ilçe yönetim kurulundaydı. Benim sünnet kirvem Önder Sav, Önder hoca. Evde büyük politikayı yürütenler İbrahim Öztürk, Önder Sav, Fahri amca ve Deniz Baykal. İşte ben böyle bir evde doğdum. Bana Cumhuriyet Halk Partisi dar geliyor dedim. Siz bu ülkeyi kurtaramazsınız dedim. İsyan ettim. Bu solculuk değil dedim. Babam 40 yaşında vefat etti ve tüm ömrü benimle kavga etmekle geçti. Çocuklar isyan edebilirler. Kendi özgürlüklerini bulmak için başka kapılara gidebilirler. Bende olduğu gibi hepimizin dönüp dolaşıp buluşacağı yer Baba evidir. Baba ocağımızı unutmayacağız. Çünkü bu ocak bizi piştiğimiz, çelikleştiğimiz yerdir. Baba ocağı hepimiz için Cumhuriyet Halk partisidir" dedi.

Sıfır İşsizlik

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorunu işe ilgili sorulara da yanıt veren Özkan "İşsizim diyen
arkadaşlar bugünü tarihini yazsınlar, seçimde CHP iktidara geldikten dört ay sonra eğer hala ben işsizim diyorsa gelsin yakama yapışsınlar. Sayın genel başkanımızın söylemi ile söylüyorum. Sıfır İşsizlik olacak diyorum. Birleşmiş milletlerin tüm dünyada uyguladığı, Amerika'daki 13 milyon işsizi 8 milyonun altına çeken, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ya geçen ay 'Bir puan daha yükselirse işsizlik, görevimden istifa edeceğim' dedirten, Hindistan'da işsizliği 2,5'e düşüren projeyi biz arkadaşlarımızla birlikte sahiplendik ve Türkiye'de uygulayacağız" dedi.

Özkan'a Son plaketi Batur verdi

Konferansın sonunda Tuncay Özkan'a bir plaket takdim eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Pazartesiden itibaren plaketler yasaklanıyor. Belediyeler artık plaket veremeyecek. Son plaketimizi de sevgili Tuncay Özkan'a takdim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Narlıdere Belediyesinin konferansına katılarak Narlıdereliler ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyen Tuncay Özkan ise"Narlıdere Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur'dan aldığım bu son plaketi, son plaketim olarak saklayacağım" dedi. Narlıdere Atatürkçü düşünce derneği başkanı Mükerrem Demir ise Tuncay Özkan'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tuncay Özkan Narlıdere'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu
    16:04 Samsun'da Genç Girişimciler Buluştu

    Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde TOBB Samsun Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 'Girişimcilik Buluşmaları' etkinliği gerçekleştirildi. Genç girişimciler, başarılı girişimcilerin deneyimlerini dinleyerek ilham aldılar.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti
    16:03 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında önemli dereceler elde etti. 55 kilogram Bilal Göktekin birinci, 55 kilogram Muhammed Tuncay ikinci, 52 kilogram Hilal Göktekin ikinci, 70 kilogram Nisanur Süren üçüncü, 52 kilogram Fatmanur Teker beşinci ve 70 kilogram kategorisinde mücadele eden Elif Çelik ise beşinci oldu. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi. Ayrıca, 6 Kuraş sporcusu İstanbul'da düzenlenecek olan Kuraş Dünya ve Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
    16:03 Konya Karapınar'da Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

    Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 'Seçim Güvenliği ve Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi. İlçede 128 sandıkta 36 bin 689 seçmen oy kullanacak ve seçim günü 90 emniyet, 40 jandarma personeli görev yapacak. Kaymakam Öztürk, Karapınarlıların özgürce oy kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı
    16:01 Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikap ve otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu
    16:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy ilçesinde Kutlukent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Karaaslan, esnaf ziyareti ve Asarağaç Yaşam Merkezi'ni de ziyaret ederek mahalleleri önemsediklerini belirtti. Tekkeköy'de aday gösterilen Mustafa Candal ve Büyükşehir Belediyesi adayı Halit Doğan'a destek çağrısı yaptı. AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar da programa katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti
    16:00 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonası'nda önemli dereceler elde etti. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek
    15:58 Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Milli İrade Platformu olarak Afyonkarahisar'da istikrar, özgürlük, güven, huzur ve ilerlemeden yana iradelerini sandığa yansıtacaklarını ifade etti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti
    15:58 Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti

    Niğde Belediyespor yönetimi, BAL 7. Grup'ta aldıkları seyircisiz maç cezasını haksız bulduklarını belirterek protesto etti. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.


Advertisement