Tümsiad'tan Kardeşlik Haftası Mesajı - Son Dakika
Yerel

Tümsiad'tan Kardeşlik Haftası Mesajı

Tümsiad\'tan Kardeşlik Haftası Mesajı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi İletişim Komisyonu Başkan Yardımcısı Ümit Alan, 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ’Kardeşlik Haftası’ kapsamında mesaj yayımladı.

28.04.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi İletişim Komisyonu Başkan Yardımcısı Ümit Alan, 28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Kardeşlik Haftası' kapsamında mesaj yayımladı.

Alan, mesajında, insan olmanın en büyük özelliğinin ve insanın en önemli görevinin, karşısındaki insana iyi davranmak, hatalarından dolayı affedici olmak, hoşgörülü davranmak ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalış olduğunu belirtti. Alan, "Tüm insanlığa sevgi, kardeşlik ve hoşgörü konusunda öncülük eden Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) mesajları da yol gösterici olmuştur. Peygamberimizin'in bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya, insanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, Hz. Peygamber yolunda, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya, şu günlerde çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hz. Peygamber, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir" ifadelerini kullandı.

Yunus Emre'nin yüzyıllar boyunca 'Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' sözünün kardeşliğe en güzel örnek teşkil ettiğini aktaran Alan, mesajına şöyle devam etti:

"Unutmayalım ki, iyi niyetle bir iş yapmaya çalışan herkese Allah da yardım eder. Dünyayı olumlu anlamda değiştirebilenler ancak kardeşlik hukukuna ve ruhuna inananlar olmuştur.Bu kapsamda Kardeşlik Haftası'nı belirleyenler, sevgi saygı duygularını geliştirmeyi amaç edinmiş olmalı. İnsan olmanın en büyük özelliği ve insanın en önemli görevi, karşısındaki insana iyi davranmak, hatalarından dolayı affedici olmak, hoşgörülü davranmak ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalışmaktır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tümsiad'tan Kardeşlik Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement